Panthéon

En ganska kall vårdag, besökte vi Panthéon. Det visade sig vara en helt fantastisk byggnad, med kända tänkares gravar, pelare, en märklig klocka och enorma takvalv. Dessutom fick vi (liksom övriga européer under 26) gå in gratis. Tyvärr var det ännu kallare inne i byggnaden. Kallare än det är vid mejerihyllorna i mataffären. När det är sommar ute och man har bara ben och följer med och köper mjölk och ägg och fil och man håller på att frysa ihjäl. Kallare än så var det.

Vid gravarna var det också fint. Stämningsfullt. Fast det som nog var allra bäst var den lilla ställningen med infravärme som vi hittade och ställde oss vid ett tag.We went to Panthéon some days ago. It was so beautiful but extremely cold. Colder than it was outside.

Kommentarer
Postat av: Linda

oj då var det kallt förstår jag men otroligt vackert! Jag älskar såna där gamla byggnader.sv; Pojkar med gitarrer är ju bland det finaste som finns.

2010-03-23 @ 14:42:37
URL: http://rosettflickan.blogspot.com
Postat av: Hanna

Oj, vad stort och överväldigande. Att de klarade av att göra sådant för så himla länge sedan är otroligt, jag undrar om det ens går nu för tiden, om vi tappat bort tekniken.

2010-03-23 @ 18:42:18
URL: http://helh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0