Dofter!

Ni kanske vet att jag är smått besatt utav parfymer och EdT's. Jag har letat runt efter en signaturdoft på Grand Parfymeri och Åhléns parfymavdelningar minst tusen gånger känns det som. Detta innebär att jag har luktat mig igenom hyfsat stora delar av sortimentet. När det gäller lätta dofter har jag nog i alla fall luktat på det mesta. Så nu i dessa julklappstider tänkte jag att det kunde vara bra att tipsa er om några olika dofter som ni också borde sniffa på. Och sedan önska er. Eller ge bort.
Två himla fina rosdofter.

Jag är inte så förtjust i rosdofter tyvärr. Egentligen tycker jag inte om doften av någon blomma alls (fast luktärt får vara ett undantag). Alla parfymer som jag faller för innehåller jasmin men som min kompis Amanda så väl uttryckte det: "Jag vill lukta blommigt, inte blomma". Men om man nu vill lukta blomma, och kanske allra helst ros, då tycker jag att man ska välja någon utav de här. För de är otroligt vackra, dessa två dofter - och till och med en motståndare som jag tycker om dem.
Rose The One från Dolce & Gabbana.
En mild rosdoft med té - att flaskan är vacker och att finaste Scarlett Johansson är ansiktet för parfymen gör inte saken sämre.
Paul Smith - Rose
En så mild och oskyldig doft. Rose luktar verkligen ros men är frisk och inte alls tung. Den här parfymen är så oerhört feminin och oskuldsfull. Den ultimata bäraren skulle vara en strålande vacker, lugn och eftertänksam, romantisk ung kvinna. Någon som plockar blommor och läser klassiker på verandan i sommardis. Ingen tös utan åsikter eller egen vilja. Men en stillsam person som alla beundrar och avgudar.
Acqua di Gioia - Giorgio Armani
This is a really special something. Väldigt söt (en doftnot är faktiskt socker) och för söt för mig. Men också väldigt frisk och underbar. I början luktar det nästan lite passionsfrukt. Tror att det här är en sådan doft som man antingen tokälskar eller hatar. Den är inte tung men "tydlig": Doften förändras inte alltför mycket med tiden och är riktigt speciell redan från början. Fräsch och smått beroendeframkallande - en sådan där doft som man måste sniffa på hela tiden. Påminner om godis! Jag tror att Acqua di Gioia skulle passa fruktansvärt bra ihop med den lilla svarta - en med bar rygg.
Till dig som älskar melongodis - Eau Mega från Viktor & Rolf
Lätta Eau Mega luktar fräscht och som en mun full med melongodis. Så om du älskar den doften har du garanterat en livskamrat här.
Vera Wang - Bouquet
Det här är en riktigt sprudlande, blommig doft. Ingen specifik blomma dominerar och trots att namnet antyder någon sorts flower overload, finns ingen som helst blomsteraffärskänsla över den här doften. Som ni kanske minns, blev detta födelsedagspresenten till min mamma, men jag hade lika gärna kunnat bära doften själv. Så länge man föredrar friskt framför sött och tungt, kan både mammor och döttrar älska den här.
Om man nu verkligen måste ha en doft med vanilj: Byredo - Gypsy Water
Byredo är ett svenskt parfymhus, hype:at till tusen. Gypsy Water skulle ha luktat jättegott om bara den där vaniljnoten inte fanns med. Det är en mild doft och vaniljen träder fram så småningom. Byredo har de absolut snyggaste parfymflaskorna enligt mig. De är så dramatiska, stilrena och påminner lite om apotek från förr i tiden. Om du tvunget måste dofta vanilj - investera i den här.
Lanvin - Éclat d'Arpège
Så himla god! Mild, inte märkvärdig alls men nästan helt perfekt. Lagom blommig och lite citrus-noter på det. Det är helt omöjligt att ogilla den här doften - på riktigt!
Chanel - Chance Eau Tendre
En väldigt pigg och flickig doft. Syrlig av grapefrukt men ändå tillräckligt krämig för att kännas mild istället för skarp. I like a lot!
Så. Önska på! Och berätta jättegärna om er(a) favoritdoft(er)!

Perhaps you know I'm obsessed with fragrances. So I decided to give you all some advice - Christmas is coming up so you better decide what to wish. Or what to give.
Two rose scents I don't like rose scents but these two are actually really beautiful.
Dolce & Gabbana - Rose The One
Soft rose and tea.
Paul Smith - Rose
So beautiful - really soft and fresh. Would suit a mild and romantic young woman.
Acqua di Gioia - Giorgio Armani
Too sweet but still hard not to really like. Either that or you'll hate it. Give it a try - you might fall in love! Smells a bit like passion fruit and candy!
Eau Mega - Viktor & Rolf
Smells a lot like watermelon candy. So love that scent - you'll never leave this fragrance!
Vera Wang - Bouquet
Really sparkling, bubbly floral that - in contradiction to its name - isn't too floral. I gave it to my mom and she loves it. But I love it too so anyone can wear this perfume as long as you love fresh scents!
If you have to wear something with a vanilla note: Byredo - Gypsy Water
Byredo is a Swedish perfume brand - really, really hyped. This soft fragrance would be wonderful if it wasn't for its vanilla note. But if you do like vanilla - invest in this one. The bottles from Byredo are the most beautiful ones I know. They're so dramatic and make you think of pharmacies from long time ago.
Lanvin - Éclat d'Arpège
A truly beautiful scent. Soft and a little citrusy. It doesn't stand out but it's also impossible not to love it.
Chanel - Chance Eau Tendre
Sparkling, girly and happy. It's tart in a good way thanks to the grapefruit note and creamy enough to be soft rather than sharp.
Make a wish! And please tell me about your favourite fragrance(s)!

Kärt återseende

Till alla er som minns och saknar Solero Smoover - den där plastinpackade sorbeten som alltid tog slut alldeles för fort. Era sorgsna dagar är över! För Soleros sorbet har bara bytt märke och konsistens och ser ut så här nu istället.

Yum yum.
Solero Smoover has returned. It's more drinkable than before but still really really yummy.

Rysk prinsessa

Min mamma har varit i Berlin över helgen och titta vad hon köpte med sig utanför ett DDR-museum! En varm och himla fin pälsmössa som jag nog kommer att bo i de kommande månaderna. Jag känner mig som en rysk prinsessa i den.

A hat that my mom bought in Berlin. I'll probably wear it everyday until it's summer again. It makes me feel like a Russian princess.

Tre meter snö och sju kilometer till fots för att komma till skolan.

Tänkte presentera mina nya kängor för er. I dem ryms tjocka, tjocka sockor och tio frusna tår. Och så passar snörena bra ihop med skolväskan. De ger en rätt fin dåtidskänsla, mina kängor. Lite romantiserad misär på obygden så där. Med tre meter snö och sju kilometer till fots för att komma till skolan.

My new boots! They add an air of hard times in the early part of 20th century. And the lacing is looking fabulous together with my satchel!

Till Emelie. Och er andra.

En Emelie vill veta mer om min utbildning så här kommer en ganska utförlig beskrivning av det jag har gett mig in på: Teknisk Design på Chalmers.

Jag går i en klass på lite drygt 30 personer och det är himla fint. Vi är ungefär lika många flickor som pojkar och födda nästan samtidigt - mellan -91 och 87. Ganska många, ungefär hälften, kommer från andra städer. Medan vissa program har klasser på över 100 personer, ryms vi i ett trevligt klassrum på fjärde våningen med fönster mot en ljusgård. I ett utav fönstren sitter en stor kontaktannons. Det är ett försök till en liten flört med arkitektutbildningen på våningarna under.
Vi har varsitt stort skrivbord, varsin bordslampa och varsin hurts. Och i ett hörn finns JC café som består utav en liten kyl med yoghurt och chokladbollar, en avlastningsyta med riskakor och annat bra, och en skål som man betalar till.
Första året pluggar vi matte och diverse designkurser. Det är liksom matten som är det tunga ämnet - de andra kurserna tar visserligen mycket tid men är teoretiska på ett enklare plan och innehåller även väldigt många praktiska moment. Det första året har vi bara tentor i just mattekurserna och inlämningsuppgifter i de andra ämnena. Det är svårt men roligt. Och det funkar! Inte alls hopplöst. I senare årskurser blir det hållfasthetslära och andra grejer. Men det tar vi då.

Jag tycker jättemycket om min klass - trots att jag nog inte är helt inne i den än. I och med att vi är så pass få känner man sig verkligen som en grupp och det är så himla fint tycker jag. Det händer ganska ofta att man stannar kvar efter lektionerna och pluggar och sitter och pratar. Hurtsarna fylls på med nödproviant och såväl tortellini och nudlar som kladdkaka har tillagats i mikrovågsugnarna i klassrummets intilliggande pentry.
Studentlivet är bra. Jag är inte så värst aktiv men det ordnas sittningar och liknande ganska ofta känns det som. För några veckor sedan var jag på en aspning och det var ungefär hur roligt och mysigt som helst. Vi (kanske tio personer från klassen) fick tävla till oss diverse matvaror och därefter laga ett antal rätter där precis alla vunna ingredienser skulle ingå. Dessutom skulle det gå fort, fort. Till slut blev det buffé men alla våra ihopstressade maträtter.
Jag vet egentligen inte så mycket om andra skolors liknande program. Men jag vill minnas att jag valde Teknisk Design på just Chalmers för att mängden designämnen är störst här. Här kan du hitta ett fint tårtdiagram på ämnesfördelningen.
Än så länge känns allting jättebra. Utexaminerade elever har hälsat på och berättat om sina karriärer och nuvarande yrken och det har framgått att man kan jobba med alltifrån renodlad design (kul!) till rätt igenom tekniska prylar inom industrin (inte lika kul).
Jag berättar gärna mer om det är något annat du undrar. Det gäller både Emelie och er andra.
About what I'm studying: Industrial Design Engineering. Weird English here.

Novemberönskelista.

Nu är det dags att önska sig lite saker igen. Julen närmar sig och mina habegär blir fler. Så klart. Fast jag ska nog bara önska mig amerikansk valuta i år. Men ändå. Here goes: Dear Santa....
En fin beautybag.
En prenumeration på finaste tidningen Jalouse.
En ganska jätteperfekt, mörkblå kjol med veck och fina spännen.
Helt oemotståndliga nudelmuggar i porslin. Vill så gärna ha! Jag kommer ju faktiskt att leva på nudlar snart. Och de kommande fem åren. För nudlar är världens godaste studentmat.
Och den här historian. Fast i svart. Den sitter så himla fint på.
Some things I'd very much like to own.

Mad Men

Ni såg kanske det där om att man kan skapa en liten Mad Men-miniatyr av sig själv. Här är jag. Har precis blivit delägare i Sterling Cooper och ikväll ska Don Draper bjuda mig på middag.

My Mad Men-self.

KortSkolflicka

 


Piké - Gant
Tröja - Red Green
Shorts - American ApparelPolo shirt - Gant
Sweater - Red Green
Shorts - American Apparel


Dear JC

No, I wouldn't mind at all if you gave me a pair. Or two. Or all of them. I promise.Jeffrey Campbell-skor är plågsamt snygga.


Jeffrey Campbell shoes are painfully perfect.


Grattis mor!

Idag fyller min mamma år. Vilket bland annat innebär att den här supermegafina numer står och lyser i vardagsrummet (men egentligen längtar den efter mitt rum. Tror jag i alla fall. Har ju velat ha en länge.)
Min present till mor blev den här goda.
Vi har ganska lika smak när det gäller parfymer och EDT's. Lätt och friskt ska det vara, inte sött och vaniljigt och inte tungt. Själv tycker jag att Bouquet luktar jättegott - inte alls så blommigt som namnet antyder utan snarare fruktigt fräscht. Hon blev väldigt glad i alla fall och det var ju det allra viktigaste.
På kvällen gick vi på konsert. En konsert med Joan Armatrading som ingen av oss (Zak var också med) någonsin hade hört talas om tidigare. Men hon var bra. Och sedan gick vi till ett ställe och åt tapas.
Fin dag med andra ord. Och grattis på födelsedagen mamma!
Today is my mom's birthday. She got the most beautiful lamp in the world. I've wanted one for a long while too. And although it's hers I can still look at it as much as I want. It's really cool.
I gave her a perfume that smells oh-so-lovely. I thought it would suit her perfectly. And I think she agrees now.
This evening we've been to a concert with Joan Armatrading who none of us had ever heard of before. But she was really good.
And then we ate tapas.
Happy birthday mom!

Finheter!

Himla fint att få tillbaka sin första mattetenta genom tiderna och få en fyra i betyg!
Också himla fint att kika på den här videon. Åh vad jag saknar laget i Paris. Och åh vad jag ser fram emot att snart börja med cheerleading igen!

Today I received my first math exam... With nice results!

This video makes me so happy! I really miss my french team and am so looking forward to start practicing again! Soon...


RSS 2.0