Ännu mer Deauville

Ville bara visa några fina ting som hade varit ännu finare i Deauville.

♥ Klänning med helt fantastisk rygg och vippig kjol (som tyvärr bara finns i en grå-vit version och dessutom har fått rejäl kritik för sin passform) - Urban Outfitters
♥ Solglasögon - Juicy Couture
♥ Blå-vit-randig tröja - Petit Bateau
♥ Skor - Topshop
♥ Hatt - Juicy Couture
♥ Nagellack - Givenchy
♥ Diana Mini - Lomography
♥ Klänning - Paul & Joe Sister


Just some adorable things that would be even more adorable in Deauville.

♥ Dress - Urban Outfitters
♥ Sunglasses - Juicy Couture
♥ Striped sweater - Petit Bateau
♥ Shoes - Topshop
♥ Hat - Juicy Couture
♥ Nail Polish - Givenchy
♥ Diana Mini - Lomography
 Dress - Paul & Joe Sister

Såklart man vill öka sina vinstchanser!

Requiem pour un con-Emma har anordnat en finfin tävling! Man kan vinna rosetter i mängder. Bland annat de här små knapparna.Såklart att man vill öka sina vinstchanser i en sådan tävling!Requiem pour un con-Emma has organized a competition. And the prize? Adorable bows!!! Compete here (I guess it's OK to participate even if you don't live in Sweden, as long as you can pay for shipping).

Där ljuset inte kan vara annat än disigt

Jag lovade ju att jag skulle berätta om en mycket vacker plats idag. Och den platsen heter konstigt nog inte Paris, utan Deauville.

När jag följde med min arbetsgivarfamilj till släktens lantställe i november, tillbringade vi en dag på stranden i Deauville. Det var bland det finaste jag har sett i hela mitt liv. Stranden är helt enorm och sträcker ut sig åt alla håll. Staden är gammaldags och nybyggnationer måste behålla den gamla andan och får därför inte se för moderna ut. Längs med stranden finns en lång promenadväg av bleka, slitna, träplankor som kallas Les Planches (planche betyder bräda/planka) och hela tiden väntar man på att vackra 1800-talsdamer i långklänning och stråhatt ska dyka upp. Det var här som Coco Chanel startade sin första butik utanför Paris. Och det är svårt att tro att det finns något annat här än disigt ljus och sommar. Vid strandpromenaden står hytter med en mängd skådespelares namn och här anordnas varje år en amerikansk filmfestival. Det finns ett stort casino, tennisplaner mellan stranden och staden och hela Deauville andas mode, kurort exklusivitet och - framför allt - nostalgi. Det är så mycket randig badhytt det kan bli.Så vackert. Alla bilder med byggnader tog jag förresten i bilen. Vilket förklarar varför de inte är de allra bästa. Men de visar ändå hur fint det är i Deauville. Och jag vill dit igen så snart som möjligt. Det går tåg från Paris. Någon dag så. För vackrare plats finns nog inte.Heaven on earth must be Deauville. It's so beautiful. The widest beach, old-fashioned houses, a boardwalk of planks that remind me of driftwood and a feeling that in any second, women from the 19th century will show up in full length dresses and straw hats.

As if hazy sunshine and summer is all there is.

Tåspetsskor i den ryska flottan

Jag har precis insett att nagellackens färger ofta tilldelas helt underbara namn. Om en färg redan från början är fin, hur mycket mer vill man då inte att den ska pryda ens naglar när dess namn liksom sammanfattar allt som man tycker om? En färg som får en att tänka på något speciellt och vars namn sedan förstärker den tanken. Det är så fint. Hur ytligt som helst. Men så fint.

Som det här matta lacket från OPI.Färgen har döpts till Russian Navy och jag faller direkt. För det får slag på axlarna, gyllene knappar i två rader och stora, sovjetiska skärmmössor att rymmas i en pytteliten glasflaska. Och allt det där fina (ond, bråd död, krig, kalla väder och annat hemskt inom armén struntar vi i ett tag) kommer även att få plats på varenda nagel.

Eller det här fullkomligt oskyldiga lacket från Chanel. Som förhoppningsvis ser ännu mildare ut i verkligheten. En sådan färg som det inte går att känna sig annat än skir, söt och vänlig i.Att det heter Ballerina gör ju verkligen inte saken sämre.

Och så finns det ju andra lack. Som är så fina att själva färgen förhöjer namnet istället för tvärt om. Som det här från Givenchy.Det är så fint! Vill bara äta sorbet hela dagarna när jag ser den här flaskan. Och det påminner om smultron och blodgrape på samma gång. Under klassresan i trean på gymnasiet fick jag syn på en klasskamrats naglar. De var genomskinliga och lite korallrosa. Så somriga de kunde bli. Jag frågade vad det var för nagellack och hon förklarade att naglarna blev så fina när hon tvättade sitt knallröda hår. Jag tror att det här lacket skulle kunna ge samma färg.Nail polish colours often get really cute names! Like the matte, dark blue one from OPI called Russian Navy. It immediately makes me think of huge army hats and uniforms with shiny buttons (and not the not-so-nice parts about the army).

Or the pale pink nail polish from Chanel. It's called Ballerina!

Then there are of course colours that don't need help from a cute name. Like Sweet coral from Givenchy. It's summer in a tiny bottle!

Kvällspromenad

Ikväll tog vi en promenad som var helt fantastisk. Det luktade utomlands. Och det kändes som det gör den första dagen på semestern. Jag tänkte att ni kunde få följa med så här i efterhand.

Imorgon ska jag berätta om en plats som mycket väl kan vara världens finaste.We took a stroll this evenig. It was great. It smelled and felt like it does when you are abroad. I love that feeling.


Frågor

Jag fick lite frågor igår. Från någon vid namn Anonym. Så det får helt enkelt bli till att svara i ett blogginlägg.Hur länge har du läst franska?

Jag började läsa franska under vårterminen i sexan och slutade efter steg 4, det vill säga när jag gick ut tvåan på gymnasiet.

Stämmer det verkligen att fransmän är så noga med uttalet och allt det där, eller är det bara alldeles osant?

Det blir ju svårt att förstå om man inte uttalar saker och ting på rätt sätt. Men det blir inga sura miner bara för att man bryter på ett annat språk och misslyckas med att finna de rätta orden. Däremot ska man passa sig för att dua den som förväntar sig att bli bemött med ett ni. Vilket många gör. Nästan alla faktiskt, alla förutom barn. I offentliga sammanhang. Vänner, familj och bekanta kan man däremot säga du till. Jag kan dua min tränare och mina lagmedlemmar men skulle aldrig våga säga något annat än ni till butikspersonal, våra fastighetsskötare, någon som hjälper mig att hitta vägen eller liknande.

Har du någon släkting från Frankrike eller någon annan koppling förutom din pojkvän?

Nope. Inte alls. Och min pojkvän är ju inte heller fransk. De kontakter vi har här, kommer från tiden då han bodde i Frankrike som liten.

Hur länge har du tränat cheerleading? När började du?
Jag har tränat cheerleading i lite mer än ett år, med ett halvårs paus efter det första året. Först tränade jag i två olika lag i Göteborg och nu har jag äntligen kommit igång i Paris, efter att inte ha tränat alls på 6 månader. Innan jag började med cheerleading tränade jag truppgymnastik i elva år. (Och mellan gymnastiken och cheerleadingen dansade jag i ett halvår men insåg att det krävs ett lag för att jag ska orka gå på träningarna.)

Några frågor på det?I got some questions yesterday and here are my answers.

I've studied french for about five and a half year.

I've never noticed anyone get upset because of my french not being terrific. But I'm scared that someone will get pissed if I'm not polite enough (as you probably already know, there isn't just one word for you here...)

I don't have any connection to France really. It's wonderful here. I just mean that I don't have any relatives from France.

First I practiced cheerleading for a year, then I went to Paris and didn't practice at all for six months. Now I've finally started again. And before cheerleading, I practiced gymnastics for 11 years.

Any questions on that?

Back handspring reload, full down

Idag har jag varit i gympahallen hela förmiddagen. Jag är rätt trött i kroppen efter gårdagens träning så det blev kanske inte så mycket gjort. Men tiden spenderades även till att göra så här.Vad har ni gjort idag?Today I was still a bit exhausted from yesterday's practice. But at least we spent a little time doing what you can see on the film clip.

What have you done today?

Vardagslyx i en burk

Färdig fruktsallad med mango, passionsfrukt och ananas från gatans finaste mataffär. Det är vardagslyx det.Kall frukt är så otroligt gott förresten. Clementiner och blodgrape som har legat i kylskåpet. Eller frysta hallon. Och nu även exotisk fruktsallad. Det är fyra exempel på vad som är hur gott som helst.Everyday luxury in a box. Fruit salad of passion fruit, mango and pineapple.


Je suis une pom-pom girl

Nu har alla stora och små skolbarn lov i Paris. Min arbetsgivarfamilj är bortrest så jag är också ledig. Eller snarare ledigare än vanligt med tanke på att hela det här året på sätt och vis är min semester. Tack vare lovet, har i alla fall cheerleadinglaget och de övriga i föreningen (det vill säga den stora hop med små pojkar och unga män som mest ägnar sig åt att snurra runt i luften och göra höga sparkar) tillgång till en gympahall varje förmiddag hela veckan! Så idag har jag varit i gympahallen redan lite efter nio. Och imorgon ska jag dit igen! Här kan ni se hallen. Och mig.Vi tränade koreografi och hopp och försökte även få ett bygg att stå. Jag var inte topp utan fick istället räkna och testa på att vara framperson (jag hjälpte till att hålla upp handlederna på dem som gjorde det riktiga jobbet). Efter träningen var vi många som gick och åt. Det blev en crêpe salée med skinka, ost, champinjoner och ägg för min del. Gott!

Det är svårt att förstå vad alla säger. De pratar snabbare än hur fort som helst och när det dessutom är så stojigt att man knappt hade hört ens på svenska. Ja, då blir det ännu mer omöjligt att urskilja orden. Men att vara med i ett lag känns ändå så himla bra. Jag försöker så gott jag kan och låter inte bli att berätta knepiga saker bara för att jag saknar de rätta orden. Och sedan förstår jag ju faktiskt en del också!

Senare tog vi métron mot centrum. Jag hoppade av vid Les Halles där min jakt efter nya träningskläder startade med en gång. Någon eller några timmar senare var jag klar. Det blev två par korta leggings och tre stora T-shirts från herravdelningen. Enkelt, praktiskt och så billigt det kunde bli!


Frågan är vad jag ska hitta på med tröjorna. Har ni något förslag? De fungerar bra som de är nu med men det hade kanske inte varit helt fel att göra dem lite finare på egen hand. Så tips mottages tacksamt.

Jag börjar verkligen se fram emot tävlingen som är i slutet av maj. Det känns roligt att ha ett sådant projekt att kämpa för. Nu ska mina hopp bli hur bra som helst. Mina flickisar ska bli bättre och snabbare. Och jag ska kämpa rejält för att lyckas med en stillastående salto. Men det får vi se om jag lyckas med. Det har ju varit ett mål ett tag...

Och så ska jag tala och förstå mer franska.Today I've danced and jumped. And I've bought cheap clothes for practice. Any idea about how I should make the T-shirts more adorable?


Ängelns lek

Idag läste jag äntligen ut Ängelns lek. En bok som mest har fått vänta på mitt sällskap. Men också en bok vars historia har blivit nästan flera hundra sidor kortare inom loppet av två dagar. En bok som jag ibland inte har kunnat släppa ifrån mig. Men vars pärmar också har legat orörda under flera veckor. Annat än för att flyttas runt till någon ny förvaringsyta.Epilogen gjorde mig förbryllad. Jag förstår inte slutet! Och det är säkert meningen. Men smått frustrerande för en flicka som verkligen vill förstå. En flicka som vill veta hur det egentligen slutade.

Trots det något otillfredsställande slutet är det här en himla bra bok. Och den passar vem som helst som romantiserar röda moln på Barcelonas himmel i början av 1900-talet, författardrömmar, en silverbrosch i form utav en ängel, tornrum, skrivmaskiner, olycklig kärlek, hemligheter och gestalter som bara måste vara någonting mer än människor. För den som tycker om hemliga vrår och inte har något emot att läsa om hur blodkärlen i någons ögon spräcks. En bok som är lika vacker som kuslig. Läs den.


Today I finally finished reading The Angel's Game by Carlos Ruiz Zafón. Beautiful and scary in equal parts. Read it!

And this is our diner...

Just nu är jag lite insnöad på ljusa, vita kök med retro detaljer i turkost och rött. Antagligen har det här blogginlägget bidragit. Liksom det här, det här och kanske även det här. I vilket fall som helst, har jag rotat igenom Internet idag och där hittade jag en hel hög med fina ting som någon gång i framtiden kan få pryda mitt kök. Varsågoda att inspireras.Här kan ni hitta en massa fint!

Bagaren och Kocken
Cabanaz
Magasin 11
Roberts Radio


Current little obsession: Kitchens with loads of light. White, red and turquoise, and a little retro too.

Sonia Rykiel

Igår hittade jag det här skyltfönstret utanför H&M. Kläderna släpps ju inte förrän imorgon, som ni vet, men redan nu kunde man alltså få en glimt av plaggen. Det kanske är så i Sverige med, men jag tänkte att det var bäst att visa er i alla fall.


Det tråkiga är att nu vill jag inte ha några plagg från kollektionen längre. Innan funderade jag på de svarta platåskorna och var även nyfiken på den svarta kavajen, men så fina var de faktiskt inte. Skorna kanske. Men de är inte så fina att jag bara måste ha dem. Och då är det bättre att lägga pengarna på någonting annat.

Vilka plagg har ni själva siktat in er på?A shop window I found yesterday. It made me realise that I won't try to get hold of anything from the collection. Because it's nice. But not so much more than that.

What piece from Sonia Rykiel for H&M, will you try to get?

Alice au Pays des Merveilles

Printemps ser fram emot Alice i underlandet-filmen. Inte nog med en tekanna i taket och golv med sneda schackrutor på Laduréeavdelningen. Printemps har just nu även markerat sina mest Alice i underlandet-aktiga plagg och accessoarer.

Alice's wonderland seems to be Printemps...

Brigitte Bardot


Idag träffade jag Agnes . Vi höll oss faktiskt mest utanför Paris. Visserligen inte särskilt långt utanför - snarare precis utanför, vi kunde ju faktiskt ta oss dit med métron - men i alla fall. Utflykten berodde på att vi skulle besöka den här utställningen.

Det var smått fantastiskt! Utställningen var hur stor som helst och överallt hängde gamla fotografier och affischer från film, reklam, modemagasin och barndom. Jag är verkligen stormförtjust i gamla fotografier - blir så oerhört inspirerad av kläderna, frisyrerna, ansiktena och allt annat som de kan tänkas visa! Det fanns till exempel ett foto på Brigitte i sjal med en hel flotta omkring sig. Leende, unga män, viftandes med sina uniformshattar. Finare än så blir det nästan inte. Och så fanns det foton på Brigitte Bardot som balettdansös. Och en himla massa annat fint. Och dessutom ett antal filmklipp från förr.

Hon var så vacker. Med sina svartmålade ögon och stora frisyrer.


Today, Agnes and I went just outside Paris (we could still take the métro) to see an expo with Brigitte Bardot. There were amazing photos everywhere!

Om sådant som inte alls är så fint

Vid det här laget känner ni nog till att jag är fullkomligt galen i kläder. Och ni vet säkert också en hel del om just vad för sorts plagg jag tycker om. Men nu tycker jag att det är dags att rata lite kläder också. Rent generellt. Det är inte min mening att göra någon ledsen. Jag vill bara visa vad som inte faller just mig i smaken.

Ibland kan man vänja sig vid vissa plagg och så småningom ändra åsikt om dem. Som jackorna i våtdräktstyg som var galet populära för kanske tio år sedan. Första gången jag såg en sådan jacka, tyckte jag att vi hade drabbats av ett väldigt fult mode. Men sedan vande jag mig. Och till slut gick jag själv runt med en. Och den var så fin. Lite snäv i modellen och inte alls bylsig som vissa andra. Från JC har jag för mig. Ljusblå.

Och jag minns hur jag sade att jag aldrig någonsin kommer att ha på mig byxor som slutar ovanför naveln. Och pappa svarade att jag skulle komma ihåg de där orden för rätt som det är har man ändrat åsikt. Och han hade rätt. Men det finns faktiskt plagg som det bara inte går att tycka om, hur mycket man än exponeras för dem. Och det är dem som ni ska få se nu. De där kläderna som jag aldrig någonsin kommer att ha på mig.

Aldrig någonsin
. På riktigt.


Sådant som inte alls är så fint

 ♥ 
 Dropwaist

Jag klarar bara inte av det. Det allra värsta är att klänningar med denna bedrövliga detalj, ofta hade varit världens finaste klänningar om de bara hade haft midjan lite högre upp. Guds straff till mänskligheten. ♥  Spetsiga skor

Opraktiskt och raka motsatsen till sött och gulligt.

 ♥  Axelvaddar

Det är svårt att se liten och nätt ut med skumgummi i kläderna. Dessutom ogillar jag tanken att skapa illusioner med hjälp av stoppning. Inte ens den tunnaste axelvadden förtjänar därför att leva i min värld. Axelvaddar måste vara ett av de enklaste sätten att fördärva ett plagg på. Den korallröda klänningen ovan är ett exempel. Tänk vad fin den hade varit med ett mjukare axelparti. Inte lika speciell. Men oj, så mycket finare. De enda överdrivet markerade axelpartierna som faktiskt kan vara fina, är väl de från Balmain. Men jag vill faktiskt inte ens ha sådana axlar.

(Alla bilder kommer ifrån Etsy, förutom skobilden för den har SVT lagt upp. Jag länkar inte, för jag tycker att det räcker att se dessa bilder en gång.)

Vad tycker ni själva är rätt igenom fult?


What I don't like at all

 ♥  Dropwaist
 ♥  Shoes with pointy toes
 ♥  Shoulder pads

What trend will you never be a part of?


Sjuksyssla

Idag mås det inget vidare i den lilla parisiska bostaden och dygnets resterande timmar kommer att spenderas inomhus. Himla tråkigt att det råkar vara klarblå himmel och soligt ute.

Istället för att njuta av vädret ska jag fördriva tiden med att


♥ bläddra i fina tidningar. Min Vogue Collections är så tung att jag fick ont i armarna när jag låg och bläddrade i den igår kväll. Rätt tillvägagångssätt är istället att sitta upp i sängen när man vill detaljgranska alla kollektioner. Det allra bästa är att jag har mer än halva tidningen kvar! Och hela Jalouse.

♥ läsa i en bok vid namn Ängelns lek som jag har läst stötvis i flera månader nu men som ändå aldrig vill ta slut. Fast det är nog bra. För den är himla bra. Och dessutom slutar säkert allt i elände. Och elände behöver det ju inte bli riktigt ännu.

♥ surfa runt på nätet och leta efter beroendeframkallande kläder.

♥ kolla mina mail överdrivet ofta. För jag väntar på svar från flera håll och dessutom kollar jag alltid inboxen för ofta. Varför ändra sina vanor bara för att man är sjuk?

♥ se på film. Antagligen den här.

Vad ska ni göra?

Today, the sky is blue, completely without clouds, and the sun is shining. But I'll stay indoors. My cold won't leave me alone.

So instead of enjoying the weather, I'll


♥ spend more time with my magazines.
♥ continue reading a book that I've read every now and then for months.
♥ try to find beautiful clothes on the Internet.
♥ Check my inbox far too often (I always do and I'm also waiting for replies).
♥ watch a movie, probably this.

What are you doing today?

Sommar i ett kuvert

 


Idag fick jag post. Ett knubbigt, gulbrunt kuvert från en adress i Göteborg. Inuti låg min fina bikini!Överdelen är helt perfekt verkligen. Nätt, söt och lite femtiotalig. Nederdelen är himla söt den med, med volangkant och allt. Bikinibyxorna är ganska små i modellen men blir perfekta att sola i.

Det var himla svårt att få till bra färgåtergivning. Men bikinin är ganska mörkt blå, utan att bli marin och utan att bli kornblå.My bikini arrived today! The colour on the pictures aren't really true, but it's dark blue. Not navy, but still not bright blue.


Pastellkarameller

För de är så fina att ni också måste se.
Och du får ta vilken du vill! (Den vita smakar päron. Det är den enda jag har smakat på hittills.)

Pick whichever you like!

Paket!


I morse - till och med innan frukost - gick jag till postkontoret och hämtade ut ett paket. Jag skulle egentligen ha fått det hemlevererat, men så blev det adrig. För när telefonen ringde i lördags och numret var hemligt, ville varken Zak eller jag svara. Istället fick jag en avi i brevlådan, men när jag kom fram till postkontoret, hade det stängt. Men idag har mitt fina paket äntligen hittat hem! Och titta vad som gömde sig inuti.Tusen tack fina mor och far.Today I got a Valentine's Day gift from my parents! Look what's inside.


Alla hjärtans dag

Jo det är ju Alla hjärtans dag idag. Och jag kan inte låta bli att älska den högtiden. För Alla hjärtans dag behöver inte alls handla om rosor och hemliga beundrare. För mig ser till exempel Alla hjärtans dag ut så här.


På Alla hjärtans dag får pappa och jag (och förra året även Zak) varsin ask med Aroma-geléhjärtan av mamma. Det är världens bästa februarigodis. Och när man har ätit upp sin egen ask, frågar man snällt om man får hjälpa till att även avsluta de andras.

För mig är Alla hjärtans dag en presentdag. Och visst är hela den här högtiden ett kommersiellt jippo. Men hur mysigt är det inte att skämmas bort lite extra i vintermörkret? Och hur mysigt är det inte att skämma bort någon annan? Jag har fått fina presenter. Ett år fick jag en rosa mixer av mamma och pappa. Och jag har fått en portabel vinylspelare av mamma. Och en gång hade pappa köpt paket till både mamma och mig och jag valde såklart det största paketet för jag var inte tillräckligt gammal för att inse att även små paket innehåller skatter. Men det var precis som pappa hade tänkt sig och jag har för mig att det var då jag fick ett syskrin med hästar på. Och i locket fanns en ficka och en nåldyna. En annan gång fick jag en skokartong med fina och flickiga saker. Som plastflaskor med blått och rosa innehåll som det stod duscheliduschgel och skummeliskumbad på. Och de doftade hur gott som helst.

För mig handlar Alla hjärtans dag lika mycket om att fira sin familj som att gosa med pojkvännen. Men mest av allt handlar den kanske om att äta geléhjärtan.


To me, Valentine's Day means caring a little extra about your family and the love of your life, giving and getting gifts. And - maybe most of all - eating loads of jelly hearts.

Min finaste tidning

 


Jag lovade ju att visa upp min superduperjättefina tidning som införskaffades igår. Jag har gått och sneglat och petat lite på den innan. Men igår kunde jag bara inte låta den ligga kvar i butiken utan var helt enkelt tvungen att ta med mig ett exemplar hem. Så säg hej till min Vogue Collections!

Tidningen innehåller mer eller mindre alla vår- och sommarkollektioner! Vissa har till och med beskrivningar - både på franska och engelska. Och om man tittar på tidningens kant, ser man att den har ett sorts register. Så att man lättare kan hitta de franska, italienska, amerikanske och brittiska visningarna. Eller accessoarerna om man hellre vill se dem. Som i en IKEA-katalog. Fast mycket mer couture.

Förstår ni vilken inspirationsbomb det här är? Jag ska bläddra och läsa i den här bibeln tills det blir höst. Och då ska jag köpa en likadan fast med höst- och vinterkollektionerna istället.My new magazine filled with inspiration. It includes more or less all collections for s/s 2010! I love it!


Es-tu Jalouse?

Idag har jag köpt två fina tidningar till mig själv. En superduperjättefin som ni får se imorgon. Och en annan, som också är superduperjättefin men på ett helt annat sätt. Och den får ni se idag.

Jag funderade på om det verkligen var nödvändigt att köpa den här. Och egentligen är det ju inte alls nödvändigt med fina magasin. Men det är världens bästa vardagslyx! Och så fort jag bläddrade igenom tidningen såg det ut som att den innehöll precis sådant som jag tycker om. Sådant som ni också tycker om. Eller hur?


One of the two magazines I bought today.
Tuggummi på burk


Idag har den här lilla burken fått flytta in i le studio. En burk som får hela världen att dofta godisbutik så fort man lyfter på locket. En burk vars knallrosa innehåll ska göra mina läppar så lena att till och med sammet kommer att kännas strävt.

Bubble Gum doftar likadant som favoriten Snow Fairy (ett rosa showergel med glitter som bara säljs i juletid) och tvålen Soap Fairy. Om man hellre vill gå till godisbutiken intill ska man dyka ned i en burk med kroppspudret Candy Fluff istället. För den luktar också godis. Rosa godis.


Today I've bought this. And when you open the lid, it smells like a whole candy store.

The same scent as the one used in the Christmas showergel Snow Fairy and Soap Fairy. But not the same as Candy Fluff. Both smell of pink candy though.
Solblek

Innan vi flyttade till Paris, spanade jag in en riktigt fin bikini från Solbrun (numera caye). Den var egentligen alldeles för dyr så jag köpte den inte. Men så började jag tänka att om jag såg det lite mer som en investering; att det gällde bikinin som skulle finnas med mig för alltid, kunde jag kanske köpa den i alla fall. Men när jag väl hade tänkt igenom det hela, förklarade de i butiken att bikini var tillbakaskickad. Jag letade på Solbruns hemsida men utan framgång.

Men så mailade jag till företaget här om dagen och frågade efter bikinin. Tänkte att jag skulle passa på innan det nya namnet hade etablerats fullständigt och Solbruns modeller helt hade glömts bort. Och visst fanns den i webshopen! Jag som har sökt igenom dersas webshop flera gånger... Där fanns den i vilket fall som helst och vad som som var ännu bättre var priset. Inklusive frakt kostar den bara hälften så mycket som i somras!

Jag beställde bikinin direkt - den har ju funnits någonstans i minnet i över ett halvår. Så får vi se när den dyker upp. Och så får vi hoppas att den sitter bra. Men jag vill minnas att det var just det den gjorde.
I've bought a bikini. I've thought about buying it since last summer but first I thought it was too expensive and later I couldn't find it. However, today I did! And it was on sale!
Yes, I do love Lacoste

Ville bara säga att Lacoste ungefär är hur fint som helst just nu. Titta bara!

Det är så perfekt! Bilderna får mig att tänka på Deauville (som åtminstone på ett sätt till och med är finare än Paris, men jag ska skriva mer om Deauville en annan dag), 50-talens överklass på semester, milda vindar och varma dagar som helt och hållet tillbringas på stranden, eller längs med strandpromenaden. fint.


These pictures from Lacoste are just so perfect. They make me think of Deauville, posh people in the 50's, and warm summer days.
Current obsessions

Just nu tänker jag mest på:

♥ Klänningar och kjolar från dåtiden, med anknytning till tennis, skridskoåkning eller cheerleading. För de är korta och har helt perfekt vippighet. Som nog inte är ett ord. Men som borde vara ett.

♥ Parfymflakonger i olika varianter. Sådana som man skulle vilja ha ett fjärdedels dussin av på toalettbordet. I katalogen från Lisbeth Dahl kan man bläddra sig fram till många fina små flaskor. Och så ska gärna någon parfymflaska i den där fjärdedelen av dussinet ha en liten pump.
Den här som jag faktiskt kanske borde införskaffa. Fast först måste jag maila företaget och fråga om hur färgen ser ut egentligen. Och så måste jag fundera ut vilken storlek som skulle bli bäst. Om det ska stå E eller E. på och om det ska vara skrivet i silver eller med stansade bokstäver. Och kanske framför allt: Skulle den bli fin tillsammans med min mörkblå vår-/höstkappa? Det finns mycket oväsentligt att tänka på kan jag lova.

Vad bultar era hjärtan lite extra för just nu?My current obsessions are:

♥ Dresses and skirts from the past, with a connection to tennis, ice skating or cheerleading. Because they're all so short and perfectly poofy and flirty.

♥ Old perfume bottles, and some with a bulb. In the catalogue from Lisbeth Dahl you can find very nice ones.

This bag that might become my new school bag. But there are a few things I'm still not sure about. Will it still be adorable when worn with my coat for example?

What are your current obsessions?
Viens dans mon dressing #2

Viens dans mon dressing #2
Sjömanströja från Filippa KDet här är den absolut finaste tröjan i min garderob. Den sitter perfekt och är precis lagom varm. Men - som vanligt - sparsamt använd. För jag är livrädd att den ska ta skada.

Det var inte helt lätt att hitta det här guldkornet. Först såg jag den på NK. Men bara i någon stor storlek. Personalen sade att de skulle få in fler men jag är inte säker på om det någonsin blev av. Vill minnas att jag var där flera gånger och letade. Jag spanade igenom Åhléns Filippa K-hörna utan framgång. Jag besökte Filippa K's egen butik i Göteborg. Och där fanns den såklart inte heller. Men de skrev upp mig på en lista och lovade att kontakta mig så fort de fick in någon (har för mig att vi var flera som väntade på den där sjömansdrömmen). Mamma åkte till Stockholm och passade på att höra med Filippa K-butiken även där. Men där fanns den ju inte heller. Däremot skrevs jag upp på en till kölista.

Och så en dag. Inne på D.O.. Hängde den bara där. Tillsammans med sina systrar, i alla möjliga storlekar. Jag provade och köpte tröjan på momangen. Och har aldrig ångrat mitt efterlängtade inköp ens för en sekund.Fyra guldknappar på varje sida. Det kan inte bli finare.

Viens dans mon dressing #2
Sailor sweater from Filippa K


It was really difficult to get hold of this garment, which now is my absolute favourite sweater. Eventually I found it. And bought it immediately. I've never regretted the purchase - not even for a second. It's so comfortable and fits perfectly.
Viens dans mon dressing #1

Jag har ju berättat att jag ska visa upp min garderob någon gång. Och någon gång har visat sig vara nu. Nu när jag har idétorka till bloggen. Nu när jag trodde att våren var på väg men återfallet redan är här, med snöflingor (visserligen vackra men ack så kalla) och kyla som genomsyrar hela ens väsen så fort man lämnar inomhus. Så nu sätter jag igång. Och visar ett plagg i taget. Välkommen in i min garderob.

Viens dans mon dressing #1
Vippdröm från Pepe JeansDen här drömmen blev jag stormförtjust i redan vid första mötet. Men jag köpte den inte direkt. Den var lite för dyr för det. Så småningom måste jag ändå ha insett att jag faktiskt nästan behövde ha den där klänningen, för till slut blev det ett inköp trots allt. Jag sponsrades av mina fina föräldrar och dessutom drogs 100 kr av eftersom lite utav silverfärgen på det tillhörande skärpet hade skavts bort.

Jag har bara använt klänningen två gånger. På studentfesten och på fotograferingen som den första bilden kommer ifrån. Men trots det sparsmakade användandet, är den helt klart en favorit i garderoben (alla kläder som ni kommer att få se, är mina favoriter) och den passar till vilken festlighet som helst!

Min lilla svarta är mörkblå.


Welcome to my wardrobe. I've decided to show you my favourite clothes.Today a fluffy dream from Pepe Jeans. I've only worn it twice (graduation party and when the photo above was taken) but it's a favourite anyway. My litte black dress is dark blue.
Saker jag ser fram emot

Att få leva mer eller mindre kravlöst och dessutom i Paris är inte helt fel. Samtidigt börjar jag äntligen tycka att det faktiskt ska bli lite kul att sätta igång med det ordentliga till hösten. Så jag tänkte dela med mig lite om exakt vad jag ser fram emot.

Jag ser fram emot att


♥ skriva in viktiga händelser med pytteliten text i en helt ny kalender.

♥ få använda mitt rätt igenom superfina pennfack från Juicy Couture som jag först beställde från Nordstroms i USA men som efter att ha mellanlandat i det göteborgska hemmet, försvann spårlöst någonstans inom den franska postverksamheten. Mitt rätt igenom superfina pennfack från Juicy Couture som mamma därför fick beställa på nytt men då ifrån Ebay eftersom det i övrigt var slutsålt precis överallt. Mitt rätt igenom superfina pennfack från Juicy Couture som jag innerligt hoppas fortfarande är äkta. För mor min sade att det nya såg precis likadant ut som det första och företaget som vi beställde ifrån, har 99,8% positiv kritik. Den här gången får mitt pennfack vänta på mig i Sverige istället. Så att det inte blir stulet igen.♥ hitta en fin skolväska. Kanske en sådan här, "retroröd" och fin. Den måste i vilket fall som helst vara tålig, gärna lite gammaldags och dessutom gå ihop med både en grå och en mörkblå kappa.

♥ börja i en ny klass och lära känna personer som delar mina intressen.

♥ börja använda basker. Här kan jag ju som sagt bara inte med. Men det är verkligen fint, så innan jag återvänder till det kalla landet uppe i norr, tänker jag köpa på mig en hel palett med bérets.

♥ fundera ut vilka Friskis & Svettis-pass jag ska gå på och vilka danslektioner jag ska anmäla mig till.

♥ få vistas i mitt rum igen. För vi åkte till IKEA och införskaffade en massa söta och praktiska ting till det, ett tag innan flytten och jag tycker bara att mitt rum är så himla fint! Vita, nätta bokhyllor med ljusrosa förvaringslådor, ett toalettbord och Eiffeltornet i en stor, krusidullig ram på väggen ovanför sängen.

Vad ser ni fram emot?
Viens dans mon dressing!

I lördags gick den finaste pojken i världen och jag på vente privée - privat försäljning. Inträdet kostade 2 euro för mig och inte en endaste centime för Zak. För besökarnas pojkvänner kom in gratis!Viens dans mon dressing
("kom in i min garderob") som arrangörerna kallar sina event, var ett två våningar stort evenemang med försäljning av second hand, väskor, löskragar (inte så fina tyvärr), kuddar gjorda av T-shirts, hårband och smycken. Det fanns även ett litet fik och en sminkhörna men de delarna kikade vi mest på i förbifarten.Övervåningen var roligast  - där fanns flest saker att vilja ta med sig hem. Jag stod länge och funderade på en brosch av ett gammalt fickur och en svart, liten rosett. Men den fick stanna kvar på utställningsbordet. Trots att det "skrek Erica om den". För den var för tung. Skulle bara kunna sitta på ett ytterplagg eller en väska. Och jag som knappt vill att det ska synas att ett plagg har använts, kan nog inte riktigt med att göra hål på en kappas tyg. Och min fina Bimba & Lola-väska kan jag inte heller med att fördärva. Fast jag lyckas ju inte riktigt släppa tanken på den där precis lagom mystiska broschen. Så vi får vänta och se. Kanske dyker den upp om ett tag i alla fall.

Något som jag detaljgranskade ännu längre än den fina broschen var bordet fyllt med smycken från Les Gentils & Les Méchants ("de snälla och de elaka"). Där fanns ringar, fler broscher, halsband och även några armband - alla inspirerade av dåtiden och vissa med små budskap. Som halsbanden med texten je dis des gros mots ("jag svär", svära som i att säga fula ord alltså) som alla fransyskor som passerade, tycktes bli förtjusta i. Så småningom började jag spana in mig på en liten ring. En ring i en riktigt retro, blå nyans, med en text lika rolig som söt. Och efter att ha velat fram och tillbaka och rådfrågat pojken ett antal gånger, fick den till sist följa med mig hem.

Texten charme équitable & durable ("rättvis och hållbar charm") är en flirt med trenden om "medvetet mode". Det tyckte jag var lite kul. Och allt som har en anknytning till kläder går ju hem hos den här tösen.

Allt som allt, var Viens dans mon dressing en himla trevlig upplevelse och jag rekommenderar er alla att besöka eventet om det sammanfaller med era Parisvistelser.
Den första vårdagen

Idag kom den första vårdagen. Den är i alla fall på väg nu. Det känns vår när man går ut. När solen skiner.

Det var så fint väder idag att Zak och jag bestämde oss för att äta frukost utomhus. Visserligen omkring halv två på eftermiddagen. Men ändå.

Vi gick till hamnen, som är jättevacker. Det blev rätt kallt när molnen skymde solen och det dessutom blåste. Och när frukosten var slut och vi hade suttit på stenmuren ett tag, hade jag börjat frysa rätt rejält. Men jag hade ju faktiskt vårkappan på mig. Och så fort solen kikade fram, kändes livet verkligen rätt igenom underbart. Och även om jag ibland vände mig bort - för att ta en tugga eller två, eller bara för att få röra lite på huvudet - hade jag helst velat sitta där med ansiktet i ljuset hela dagen.Today I'm all dressed up


Rosett - Satinband från en butik i Normandie
Skjorta - Benetton (den är vit- och ljusblå-rutig)
Kjol - H&M (den nya)
Strumpbyxor - Säkert Lindex
Små fynd

Idag har jag handlat på H&M. Första gången på väldigt länge. Jag hade ett shoppinguppehåll för några år sedan. I alla fall vad gäller nyproducerat, köpte nästan bara second hand. Men sedan ett ganska bra tag är jag tillbaka bland de nytillverkade kläderna. Fast jag har aldrig återgått till de vanliga kedjorna. För det var inte dem jag saknade. Istället är det mycket roligare att gå och klura lite på plaggen, fundera, och sedan - investera. Köpa färre men riktigt fina saker. (Eller många men riktigt fina saker.)

Men idag återvände jag som sagt. För jag går fortfarande in i butikerna och letar. Men köper aldrig något. Förutom idag då. Och det jag fick med mig hem, är jag himla nöjd med.Kjolen är en sådan där som kan göra vilken outfit som helst lite roligare. Och hårbanden är superfina. De får mig att känna mig som en fin flicka på en lika fin skola. Och det korallröda hårbandet är så somrigt i färgen.

Kedjorna kan ruva på små guldkorn de med, minsann!
Deux crêpes salées de Brasserie Esmeralda

Jag har gjort en liten film. Titta och njut.(Den första crêpen som inte ser så värst fin ut, fick bli fågelmat förresten. Mannen som tillagade vår mat gick över till parken på andra sidan gatan och slängde den i gräset. Det är därför det ser ut som att pannkakan växer på en utav bilderna. Om ni lade märke till det och undrade alltså.)
Den franska våffeldagen...


Idag är det inte bara den franska fettisdagen - mardi gras. Det är även la Chandeleur. Och då ska det ätas crêpes! Trevlig högtid, inte sant? Ursprungligen religiös - såklart. Något om att Heliga Maria gick till ett tempel, blev renad och presenterade den hela 40 dagar gamla Jesus för Gud. Firandet går bland annat till som så att man bär ljus från kyrkan - ljus som symboliserar god skörd i framtiden. Den seden verkar härstamma från romarna, som firade en gud genom att vara ute efter läggdags med facklor i händerna. Och så firas det med crêpes som sagt. Som symboliserar välstånd och hälsa.

Det kan tänkas att ni får en helt skev bild av den här högtiden nu. Men om ni vill, kan ni kika lite närmare på mina källor här och här. Och om jag har fått något alldeles om bakfoten, kan ni alltid skriva en liten kommentar och berätta hur det egentligen ligger till.

Samtidigt gör det kanske inte så mycket om vi missuppfattar högtidens egentliga orsak - för håller ni inte med om att crêpes:en känns som det mest väsentliga? Precis som att semlorna är mycket viktigare än fastan.

För Zaks och min del har det ändå inte blivit några crêpes idag. Vi ville  testa varsin crêpe salée på Brasserie Esmeralda men att äta ute i duggregn kändes inte jättekul så vi sköt upp det besöket en aning - kanske till morgondagen.

Men en fin högtid som sagt -nästan som våffeldagen. Fast helst med nutella istället för sylt.
Award


Illustrationsgudinnan Lady Thirty har gett mig det här fina awardet vilket gör mig hur glad som helst!

Tydligen gäller följande när man får ett så fint award:

- kopiera awarden på din blogg.
- länka till personen som gett dig awarden.
- berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
- välja 7 andra bloggare som du vill ge awarden till.
- länka till deras bloggar.
- lämna en kommentar hos dem att de fått en award.


Sju (förhoppningsvis) intressanta fakta


Jag har ett veck på en nagel efter att en dagisfröken råkade klämma min tå i en dörr. Jag har inget minne av händelsen (som tur är) för jag var så himla liten, men fröken måste ha slängt igen dörren för vecket verkar aldrig försvinna (fast det tycker jag är bra. Det är ju en så bra historia).

Och jag har ett ärr på höger knä. Efter att ha gått in i en röd soffa.

Jag har varit Graffitireporter på Göteborgs-Posten. År 2003 om jag inte minns alldeles tokigt. Jag fick göra intervjuer, skriva krönikor och ta ledigt ifrån skolan för att åka in till Göteborg och gå på bio klockan 10 på morgonen. Och varje helg stod mitt namn i del 3 och ibland dök även det jag hade skrivt upp där. Det var stort - och ett minne för livet.

Och tack vare "Graffitireportrandet" står även några utav mina ord på baksidan av en utav böckerna (jag minns inte riktigt vilken) i den här serien. Det står bara att de är ifrån Göteborgs-Posten, men nu vet ni att det faktiskt är jag som har skrivit de där små orden.

Jag har en gul enhjuling som jag kan cykla på.

Det händer att jag spelar upp min morfars röst i huvudet bara för att inte glömma bort hur han lät. Det är bara två ord, ett fundersamt eh och ett du men de beskriver rätt bra hur han talade. Och varje gång jag skriver ett SMS som innehåller ett det och T9 ändrar om det till edu - då tänker jag på morfar. Hur fint är inte det, va?

Jag har delat ut flygblad och deltagit på en manifestation i Bryssel. För att få EU-kommissionen att införa ett förbud mot handel av sälprodukter. Under en kort period i mitt liv verkar jag ha varit sälexperet för titta bara vad jag visste om alltihop. Jag tror att det hela så småningom slutade med att förbudet faktiskt infördes - och det är ju himla bra!

De sju personerna


Magic Mirror
Sugartime
En magisk purt til en anan värd
Helh
Quietland
iasbok
Julia


Jag vet att vissa redan har fått det här awardet. Men men, jag får väl förtydliga att de verkligen är värda det. Och så får vi hålla tummarna att de också berättar sju saker om sig själva.

Tusen tack, ännu en gång Lady Thirty!
RSS 2.0