Fina nya vänner och svaga bär

Ikväll träffade jag Martina och Julia. Vi satt på Hagabions fik i några timmar och kom på bra idéer. De är så fina de där två töserna. Jag har bara träffat dem två gånger nu men tycker redan jättemycket om dem!

Annars jobbar jag mest. Och letar parfymer. Chloé-doften går bort förresten för den luktar för mycket ros. Väldigt synd för utöver det luktar den rätt milt och fint tycker jag.



Jag funderar lite på Lanvins Jeanne nu. För jag sprayade ned en liten pappersremsa med den i morse innan jobbet och lät den ligga i väskan. Och när jag sedan öppnade väskan en sisådär fem timmar senare, luktade allt hur gott som helst. Egentligen tycker jag att Jeanne luktar lite för mycket bär i början. Men den noten kanske försvinner fortare än vad jag har trott. Det är värt att undersökas närmare i alla fall.



Today I've met Martina and Julia. I've just met them twice but I already like them a lot. I've also been working and searching for fragrances. Right now I'm a little interested in Jeanne by Lanvin because the berry notes (which I dislike) might disappear quicker than first thought.

Svarta klumpiga skor

Vilka är finast egentligen? Jag kan inte bestämma mig.



Det mest troliga är att jag inte köper något utav paren. Men man vet aldrig. För de är tokfina båda två! Visserligen ser de till höger lite hooker-aktiga ut på ett sätt... Vilket såklart inte är bra. Men samtidigt är de ju så klumpiga. Nej, det här är sannerligen ett dilemma. Ett mycket oviktigt dilemma. Men ett roligt.

Vilka tycker ni bäst om?


I can't decide which one I like the most. Can you?

Snälla snälla Chloé: Lukta gott!



Den finaste parfymflaskan jag känner till just nu. Fast det är egentligen flaskan till en eau de toilette. Jag hoppas så innerligt att den luktar ljuvligt. Men kommer säkert att bli besviken när jag sniffar lite på den i butik imorgon.

En annan EDT som utseendemässigt inte är lika fin men i alla fall luktar väldigt gott är Eclat d'Apège från Lanvin.



Jag tycker att den luktar som Chanels Chance Eau Tendre. Men den är mildare, luktar inte riktigt lika skarpt av citrus.

Letandet efter den perfekta doften fortsätter...


The Chloé EDT bottle is my favoute right now. I so hope the fragrance smells good too (but it probably doesn't). Eclat d'Arpège by Lanvn smells great though. It reminds me of Chance Eau Tendre by Chanel but is less sharp.

Fina ting

Kvällsshopping med mor.





En mörkblå tenniströja med små silvriga detaljer (Cross). Och en pytteliten BH i ett fantastiskt material (Abecita).

 





What I've bought today.

Tacky and cute

H&M hade lite roliga ting. Egentligen rätt tacky men också lite fint. Kombinationen rosa och svart är det i alla fall inget fel på. Jag skulle vilja ha det där docksöta, rosa påslakanet. Vad vill ni ha?






Some ugly-cute things I found at H&M. Not sure if I like them but they're quite adorable too.

Om flyttankar och inredning

Vi har börjat leta lägenhet nu. En till pojken och mig. Vi behöver något närmare skolan. Mitt schema för hösten ser nämligen smått galet ut med långa håltimmar, tidiga morgnar, långa dagar och en kurs vid namn Skiss- och modellteknik som hålls en gång i veckan mellan 18 och 21. Att åka fram och tillbaka med buss känns rätt kämpigt - trots att jag har turen att inte behöva göra några byten.

Och så vill vi ju se varandra lite oftare också.

På tisdag ska vi kika på min favoritlägenhet. Oj oj oj vad jag vill bo där. För den är ju så perfekt: Stor, ligger nära skolan och har till och med en egen tvättmaskin - en detalj som jag inte hade varit lika lyrisk över för ett år sedan.

Mamma, pappa och jag gick på en visning idag med. Lägenheten var hur fin som helst men det fanns inte så mycket förvaringsutrymmen och framförallt visade den sig ligga för långt bort från skolan. Så den blir det inte. Men home stylingen och allt surfande på hemnet har ändå fått mig att gå händelserna i förväg. Jag sitter till exempel som klistrad framför IKEA:s hemsida och fantiserar om vad vi ska ha för möber redan nu. Och imorse knåpade jag ihop ett kollage med ungefär allt som behövs i ett kök: Bunkar, förvaringsaskar, karottundelägg, kokkärl och hela serviser. Alltihop till ett värde av 2168 riksdaler. Så här fint blev det.




We are looking for an apartment and I'm already focusing on the furniture and equipment. Today I made this collage with products from IKEA.


Strike a pose

Den här bilden fick mig att le idag. Lagets fotograf tyckte att det ser ut som att jag posar framför kameran. Och ja, jag håller med. Precis så ser det ut.





Just a picture that made me smile.

Jag saknar och är glad

Det gör ont att inte bo i Paris. Ont på riktigt nästan. Det händer så mycket fint just nu. Men samtidigt vill jag mest tillbaka till min älskade storstad.

Det här saknar jag:

Att gå på Rue de la Roquette sent på kvällen, på väg hem efter ett restaurangbesök. Och det är fullt med folk trots att klockan är mycket.

Cheerleadinglaget. Jag saknar dem jättemycket. Det gör ont att se oss på bild. Saknar träningen. Saknar mina lagkamrater.

Min arbetsgivarfamilj. Mest mamman egentligen - hon är verkligen en förebild för mig - men de andra med förstås.


Och de där fina sakerna som händer här:

Jag slutar tidigt (vilket är detsamma som 18:30 till 20:30) varenda dag den här veckan och är ledig hela helgen.

I onsdags träffade jag min kompis Dennis efter jobbet. Han hade fixat ihop en picknickväska med flädersaft, yoghurt, hemgjorda supergoda mackor med cream cheese, sallad och skinka/kalkon (något i den stilen) och egenrostad müsli. Allt var hur gott som helst och jag blev så överraskad. Vi åkte till Slottskogen, satte oss på en filt, picknickade och spelade Yatsy.

I torsdag träffade jag min kompis Amanda efter jobbet. Vi hade inte setts på över ett år så det var himla fint att ses igen! Vi köpte glass på B&J's och sedan åt vi popcorn med smör och salt som jag fick gratis av mina kollegor (efter att ha frågat så snällt jag kunde). Senare skjutsade Amanda hem mig (hon är duktig och har körkort) men istället för att säga hej då när vi kom fram, satt vi kvar i säkert 40 minuter och pratade.

Amanda hade dessutom med sig födelsedagspresenter till mig: Fina ting som hon hade köpt med sig ifrån sin tre månader långa Asienvistelse. En blå sjal med guldstråk som var tillverkad för hand på Bali, tre smala armringar i svart och koppar med pyttesmå mosaikspeglar från Indien och en glasburk med Tikka Masala-krydda från Indien: Jag har aldrig känt en så god doft i hela mitt liv ungefär. Den här kryddblandningen luktar liksom inte bara krydda - den luktar som en hel rätt!

Vissa dagar har varit oförskämt lättarbetade och jag fullkomligt älskar mitt sommarjobb! Jag har så himla roligt.

I onsdags hade vi en del franska kunder och jag passade på att prata med dem: Berättade om glassorterna och fick agera tolk och jag förstod allt de sade och de förstod allt jag sade. Det gav mig så galet mycket energi!

Jag har fått hem min ljuslå tröja från Vivetta. Ni ska få se den någon dag.

Idag slutar jag klockan halv sju och då ska min pojkvän möta mig och så ska vi gå omkring lite på Liseberg. Det ska bli himla mysigt.



About missing Paris. And abou reay good things in life right now. Please use Google ranslate.

Skola





Idag har pojken och jag kommit in på våra förstahandsvalda utbildningar.

Så här såg jag ut igår förresten. När jag hälsade på två flickor, bland annat finaste Julia.

My boyfriend and I have been admitted to our education programs this fall. This is what I wore yesterday.

Något väldigt fint.

Acnes Admire. De är till och med finare än deras Atacoma. Så.... klumpiga.



Länge leve Acne alltså.


The Admire shoe from Acne is even more perfect than their Atacoma shoe. So clumsy and chunky.


Rörö

Idag har jag varit ledig så mor, far, pojken och jag åkte på utflykt till Rörö. Vi åt fisk, tittade på sommarstugan vi inte lyckades kamma hem, hade picknick på en solvarm klippa precis vid havet och såg naturen på ett vildare sätt än någonsin förr.

Jag gick omkling på klipporn barfota. Det är bland det absolut bästa jag vet. Att gå och springa på varma berg och skutta över till klippor som är lite för långt bort för att man ska känna sig helt trygg.









Och så här såg jag ut. Fast med mammas träningsjacka på för jag fryser så lätt.


Kofta - Tommy Hilfiger (mammas)
Linne - Vero Moda (också mammas)
Shorts - Cheap Monday
Skor - Din Sko


Today my family (that will be my boyfriend and my parents) and I went to Rörö. It's been a great day!

Rapport från Göteborg

Hej. Jag är hemma nu. Hemma efter en hel vecka med turkost, klart vatten och botten av finkornig sand. Efter en hel vecka med fantstisk värme och irriterande kvällsmyggor. Efter pain au chocolat till frukostarna med havsutsikt. Efter oänlig väntan på Europas flygplatser och mellanlandningar i Paris som gör ont i hjärtat för att jag så gärna vill stanna kvar.

Vet ni? Pojken och jag har befunnit oss på sju olika flygplan inom loppet av 22 dagar.

Nu sätter sommarjobbandet igång på riktigt. Med tre eller fyra dagars arbete följt utav två dagars ledighet. Hela sommaren. Eller i alla fall till en bit in på augusti. För en och en halv timma sedan gick jag hem från en kväll av korvförsäljning. Imorgon ska jag sälja glass istället. Jag tycker verkligen om mitt sommarjobb.



I'm home again. And now the work at Liseberg begins more seriously. My week has been great by the way.

RSS 2.0