Idag har jag...

... köpt tyg. Mörkt blå sammet och ett svart stretchtyg med lite randig struktur. Superfina! Men de kommer att bli ännu finare som kläder.

... provat en klänning från Rodebjer som var ungefär hur snygg som helst. Inte Melody-klänningen utan en annan, med bar rygg. Vill så gärna ha den. Har letat igenom hela internet nu för att hitta en bild men ingen tur på det området tyvärr.
Vad har ni själva hittat på?
Today I've bought two fantastic fabrics and I've fallen in love with a beautiful dress. That I didn't buy. But seriously want.

Två rosa och oh så goda!

Två alldeles, alldeles underbara produkter. Rosa och fina. I snygga förpackningar. Och med helt beroendeframkallande dofter.Älskade Snow Fairy från Lush sammanfattas bäst som godisbutik på flaska. Rosa, med glitterkorn som platsar både i håret och på kroppen (i själva verket brukar de lägga sig längst ned i flaskan och aldrig komma ut. Men det är kanske väl så bra). Snow Fairy säljs dessutom bara i juletid och brukar ta slut så skynda skynda. Om man inte vill vänta till julen finns tvålen Soap Fairy året runt. (Och passa på att köpa tvålen Angels Delight också. Den säljs också bara till jul och luktar himla gott.)

Bästa smultrondoften heter Wild Strawberry och kommer från Björk & Berries. Finns i diverse konsistenser - så som shower gel, body butter, badskum och scrub.

De här dofterna är riktigt söta båda två vilket jag vanligtvis brukar ha svårt för. Vanilj går till exempel bort direkt. Men på något vis kan jag inte annat än älska dessa produkter. Så då kanske ni också gör det.


Two wonderfully scented products. Shower gel/shampoo called Snow Fairy from Lush (only sold during the winter so hurry hurry to get hold of one) and Wild Strawberry from Björk & Berries (they have other products with this scent too).


Puss på Christopher Kane

Kärlek. (Första och sista klänningen är att både dö och döda för.) 


Love. (The first and last dress are both to die and kill for.)

Sådant som är fint bara

♥ Mad Men i allmänhet och Don Draper i synnerhet. Han må vara ett svin men gudars vad stilig han är! (Och idag var det ett reportage i GP om Mad Men's kostymör. Joan var på omslaget till Del 3 och allt.)

♥ Den absolut finaste gif:en någonsin! Så här ska man alltid se ut! Med lolitabrillor, korta, korta shorts, påklädd överkropp och platåkilklackar. (Snodd härifrån. Sonia Rykiel är bra.)
♥ Zak, min mamma och jag har spanat soffor hela söndagen. Nu flyttar vi om max en månad och om en vecka ska vi få hälsa på i den nya lägenheten och kika och ta mått. Vi är inte riktgt färdiga med soffletandet men efter dagens runda står det mellan en något mörkare version av den här och den här.
♥ Det ska bli så grymt roligt att åka till Florida. Jag längtar som en tok. Värme och shopping. Det ska bli så kul!
♥ Mitt nya schema är rätt trevligt. Det innehåller en hel del tidiga morgnar och sena lektioner men samtidigt kommer jag att ha långhelg fram till jul - varje fredag slutar jag nämligen innan lunch! Och när vi sedan flyttar närmare skolan, kommer även håltimmarna att bli värdefulla. Från och med v.47 blir dessutom onsdagarna underbara för då slutar jag redan kvart i tio! Ämnena är ju inte heller helt fel. Förutom matte blir det skissteknik och något som kallas Basic Design 1.

Uppdatering: Trevligt att den där enda lektionen på fredagarna fram till jul är för en halv klass och att jag hade turen att tillhöra andra halvan! Långhelg året ut är bra alltså (med start nästa vecka)!
♥ Nu är det dags på riktigt att börja sy (hur många gånger har jag inte sagt eller skrivit det?). I morgon ska det köpas tyg och sedan ska jag faktiskt sy en klänning. Och sedan en till. Typ.
♥ Really nice things right now.
♥ Mad Men and Don Draper!
♥ The cutest gif ever! (Sonia Rykiel, stolen from TheCherryBlossomGirl)
♥ My boyfriend, my mom and I've been looking for sofas today. We'll soon move into our new apartment and we'll visit the current owners next sunday!
♥ I'm really looking forward to our trip to Florida.
♥ My new schedule is pretty great. There are still many early mornings and late evenings but I'll also finish school at 11.45 every friday until Christmas! And there'll be more design studies.
♥ I'll start sewing again. For real. I think I've got plenty of good ideas.

Hellcats

Oh nu har jag funnit en liten drömserie! Hellcats. Superamerikansk och överdriven. Men ganska jätteunderbar också. Om ett cheerleadinglag såklart. Bara cheerleading. Och kärlek. Och lite familjeproblem. Någon beskrev det som Glee utan sång och lite Bring It On.
Här kan man se det hele. Tidvis rätt grovkornigt men absolut sevärt! Kärlek.
I've found Hellcats! About a cheerleading team. Watch it here!

Some serious shopping.

Idag for mor och jag till staden och när vi kom hem såg mina armar ut så här.Det fick mig att må himla bra. Kände mig ungefär som en reklambild för någon tävling där första priset är en resa till New York.

I kassarna gömde sig det här:

En stickad tröja/klänning med en superfin bit av ett bälte från Tiger of Sweden Jeans.För tillgodokvittot som jag fick när jag reklamerade den här superfina (var så rädd om den men ändå gick tyget upp av en skonsam tvätt, vilket tydligen har hänt fler tröjor i samma modell. Det är så synd.), köpte jag världens mest perfekta sjömanströja från Gant. Den är blå-vit-randig, båtringad och har två små knappar på vänsteraxeln och jag kommer att ha den på mig mest hela tiden.En helt underbar tröja från Zoul. Den är smal i ärmarna och i övrigt stor precis överallt. Den här tröjan kommer jag också att bo i. Tillsammans med ett par svarta, tunna strumpbyxor och svarta thigh highs.Och så blev det ytterligare ett plagg från Zoul. En svart-vit, kort historia där de vita ränderna består utav svagt genombruten spets.Och så en riktigt varm kappa till vårt jävliga nordiska klimat i allmänhet och frusna morgnar i synnerhet. Den är svart, har fickor för iskalla fingrar och en stor luva att gömma sig i. Längden är perfekt och midjan är så där lagom hög och jag stortrivs i den. Från Hilfiger Denim.


Today I've been shopping. Like crazy. This is what I bought.

Några starka vill ha i lördagsnatten

Just nu skulle jag hemskt gärna ta emot följande:
Korta, höga shorts i alla möjliga färger. Ungefär ett par av varje ur American Apparel's sortiment. Och gärna ett par shorts i sammet också. Dessa söta med dragkedja mitt bak kommer från Topshop.
Den här berlocken. En liten symaskin! Som är rosa! Vill ha, vill ha, vill ha!
Och Rodebjers Melody är också rätt spännande....
Vissa år skulle man ha två födelsedagar alltså...
Some things that I'd very very much like to own...

Grattis Papi!

Idag fyller min pappa 60 år. Så här såg han ut när jag var liten. Och han ser ungefär likadan ut nu.

Och så här ser han ut som domare. Med tvättrasa på huvudet och någon skönlitterär regelbok.
Vi började dagen med chokladmoussetårta på browniebotten. Det hör liksom till att börja födelsedagen med något onyttigt och supergott. Och självklart var det julpapper om presenterna. Min riktiga present fick han egentligen direkt när vi flyttade hem från Paris (jag kunde bara inte vänta) - ett träetui fyllt med skoputsprylar.

I dag fick han en seriebok med Arne Anka istället. Det passar så bra med bokmässan några dagar före: Det är inte första gången som han får en seriebok!
Men det roligaste av allt idag var att han äntligen fick mammas present. Vi har verkligen längtat efter att få berätta: En golfkurs i Florida. Och vet ni - hela familjen följer med! Fast golfen får han behålla själv. Så nu kommer mitt nyår att se ut lite så här.
Det är bra med föräldrar som fyller jämnt, tycker ni inte?
It's my dad's 60th birthday today. And my mom gave him golf lessons in Florida. The best thing might be that the whole family will join him! Without the golf though...

Ett litet current obsession

Min höstjakt består utav att finna de perfekta vinterkängorna. Allra helst ska de se ut som ett par gamla pjäxor. Det är de där silvriga snörningsdetaljerna och hyskorna som gör det. De översta till höger är fruktansvärt snygga i verkligheten. Men de blir för stora på mina minifötter. Skon längst ned till vänster kommer faktiskt från barnavdelningen. Det är ju inte omöjligt att gå i ett par 36:or - flera utav mina skor är till och med i den storleken. Men samtidigt är jag så glad över att ha sådana pyttefossingar och då är det ju väldigt synd att gömma dem i ett par storskor.

 

 

Konceptet är att påminna om en frusen, stackars tös för en sisådär 70 till 100 år sedan. En frusen, stackars tös som tvingas gå en hel mil på snöiga grusvägar för att ta sig till skolan. En frusen, stackars tös som inte har ett öre men som tack vare sin samtid ändå bär världens vackraste vinterkappa. Och skolväska.
Om ni har funnit något som stämmer in på min beskrivning får ni hemskt gärna berätta!
Current obsession: Ski boot lace up shoes. I want to look like a poor girl who lived a hundred years ago. A poor girl who had to struggle through snow storms every single day on her way to school. A poor girl who even though she didn't have no money, wore the most beautiful winter coat in the world. (And her satchel should be just as stunning).

RSS 2.0