acidulé

Svaren på era frågor hamnade i ett genomarbetat men tyvärr väldigt fult blogginlägg. Ville mest berätta att det där fula blogginlägget fick bli avslutningen på enettaiparis. För nu har jag gjort en ny blogg.
Behöver göra något nytt känner jag. Och jag vill inte sitta så mycket vid datorn som jag har gjort den senaste tiden (åren faktiskt).
Så nu blir det en ny blogg. Med lite mer fokus på kläder. Och utan krav på uppdateringar. Men jag kommer att uppdatera. Det kommer att bli bra.
Så ändra om på Bloglovin är ni söta. Eller kom bara ihåg. Och klicka HÄR för att komma till min nya blogg:
acidule.blogg.se

Frågor

Hur mycket gick hela färgningen på? (håret alltså)
Jag vet faktiskt inte. Det här var i samband med en fotografering så jag var en utav deras hårmodeller. Men det kanske kommer en faktura så småningom (hoppas inte det).
Är du född i Göteborg (om inte; var kommer du från)?
Jag kommer ifrån Bollebygd och kan inte ens stoltsera med att vara född i Göteborg utan föddes istället på Borås Lasarett. Lite B att vara född i Borås men jag tror att jag har tagit mig ur den värsta krisen nu... Bollebygd är en liten håla mellan Göteborg och Borås och var faktiskt ett himla bra ställe att växa upp på. Fram tills jag var nio bodde vi inne i skogen och sedan flyttade vi till ett superstort hus i ett bostadsområde så att skogen bara fanns på en sida av huset och inte runt om. Och sedan, några veckor innan jag fyllde 16, flyttade vi till en lägenhet i Göteborg.
Vilket är ditt bästa ställe i Göteborg?
Norra älvstranden, där mamma och pappa bor och även jag bodde innan Zak och jag flyttade ihop. Det är jättefint där: rolig belysning, nybyggda hus, prydligt. Det känns som utomlands där.
Vad ska du bli när du har pluggat färdigt? :)
När jag har pluggat klart kommer jag att vara civilingenjör. Då ska jag syssla med konceptuell design om det nu finns något som heter så. Jag vill utveckla produkter eller profilera företag och himla gärna pyssla med små detaljer som kanske inte spelar någon roll egentligen men som gör skillnad i hur vi upplever en produkt. Spåra in på något tema och jobba kring det.
Vilken är din favoritlåt? Och varför.
Den här kanske. Den hör till min favoritfilm och känns lite lagom retro sådär. Men min favoritlåt växlar egentligen hela tiden! I allmänhet tycker jag om sådan musik som egentligen inte är bra. Det måste vara glatt. Oftast inte för tralligt. Fast det finns rätt många undantag. Och så får det gärna vara vara skränigt eller houseaktigt. Älskar den här låten till exempel (som inte finns någonstans på Spotify... Inte OK.).
När skall vi åka till paris Erica?
Jag har en lucka imorgon, ska vi åka då? Bara sticka iväg, så gör vi.
Är du nöjd med din nya hårfärg och snygga ögonbryn?
Tack och JA JA JAAA! Jag är löjligt nöjd! Men ögonbryn växer fort har jag märkt... Men det tänker jag stå ut med.
Vad vill du bli egentligen när du blir större?
1. Modedesigner.
2. Modeskribent.
3. Don Draper. Fast utan älskarinnor, cigaretter och whisky.
4. Produktutvecklare.
Tror att jag hamnar precis bakom prispallen. Det blir väldigt bra det med.
Vilken är din bästa bok?
Jag vet inte riktigt. Kanske en bok som heter Presidentens hustru. Men det är svårt att veta för jag har bara läst halva. Och jag har inte läst något i den sedan i somras. Det är dum grej med mig: Jag läser bara böcker på semestern. Och sedan när semestern är slut så slutar jag att läsa. Även om boken är jättebra och jag är mitt i. Och när vi var i Florida i vintras läste jag bara tidningar. Så ja, jag har inte läst en bok sedan i somras. Men första hälften av Presidentens hustru är väldigt bra kan jag minsann lova. Och bokomslaget är fint.
En bra bok handlar om någon som blir kär. Det behöver inte vara så mycket mer handling än så för min del. Någon som blir kär, som pendlar lite mellan hopp och förtvivlan (mest hopp) och som så småningom får sin kärlek besvarad. Det är bra.
Bästa film?
Ni vet hur vissa par har en egen låt.... Min pojkvän och jag har ingen sådan. Vi har en film istället. 2 Days In Parisheter den och vi skrattar lika mycket trots att vi har sett filmen säkert tusen gånger vid det här laget. Se den.
Sedan har jag ytterligare tusen allrabästafilmer (här är tio). Som Ghost World, Lost In Translation och De Feta Åren Är Förbi.
Bästa tv-serie?
Mad Men. Det är min allra, allra bästa. Om jag vill skratta sönder blir det Inbetweeners. Och så är jag jättesvag för "modeprogram" som Project Runway och Top Model. Bäst på TV just nu är den grymt spännande serien The Event (och så gillar jag The Mentalist som har börjat visas igen).
Kan du inte visa lite vad du gör i skolan och visa vad du gör med dina markers?
Jo det kan jag kanske göra. Ska gå till skolan och fota någon gång så får ni se vårt fina och överbelamrade klassrum och mitt fina skrivbord som min bordsgranne brukar lägga saker på.
Hur gammal är du?
21. Det känns nästan lite mycket.
Hur ser en perfekt sommardag ut?
Det är varmt och mina föräldrar har äntligen köpt en sommarstuga vid havet. Vi har tillräckligt mycket tomt för att kunna sätta upp min trampolin så att jag kan hoppa runt och göra volter och jag är mitt inne i en bok om någon som är kär i någon som kär tillbaka. Min pojkvän är där också. Och på kvällen grillar vi och äter jordgubbar.
Dina tre favoritplatser i sverige eller världen?
Deauville, Florida, mormor och morfars hus. Hotell. Och klippor. Där har vi fem.
Vilken färg på naglarna vill du ha i sommar?
Jag är nog mest för omålade naglar. Fast pasteller är alltid himla fint. Och mörkblått.
Är du topp i ditt lag? ska ni tävla i finland?
Jag blev ju blivit inslängd i en redan befintlig rutin så jag fick vara lite överallt. Tidigare har jag alltid varit topp. Och ja, vi tävlade i Finland. Det var himla kul.
Vilken politisk läggning har du? Sympatiserar du med något parti i riksdagen?
Jag är vänster och röstar på Vänsterpartiet. På gymnasiet var jag lite mer insatt och med i Ung Vänster. Fast aktiv blev jag aldrig. Delade ut flygblad en gång men sedan blev det inget mer med det. Nu kan jag inte så mycket om något parti men röstar på V ändå för jag tänker att det signalerar i alla fall åt vilket håll jag vill att politiken ska gå.
Har du något favoritband?
Nej jag har ju inte det. Och jag har alltid velat ha ett. Ett band att riktigt avguda och tråna efter. Men jag tycker om Nirvana och skräniga låtar från The Hives. Och No Doubt är bra.
Vad är det bästa med Paris? Och är det sådär romantiskt och vackert som man föreställer sig?
Paris är hur vackert som helst. På riktigt. Och det bästa med Paris är våren. Värmen, alla sotiga gamla byggnader, crêperier, att kunna ligga på en filt utanför Louvren. Att sitta på trappan och se på någon musikant, äta sorbet och ha en pojkes solvarma tinning att sniffa på. Med hela Paris framför sig och Sacre Coeur bakom.
Varför svarar du aldrig på kommentarer?
Jag besvarar alltid frågor bland kommentarerna. Antingen i bloggen hos den som ställer frågan eller bland mina egna kommentarer. De enda frågor i kommentarsfältet som jag inte besvarar är de i stil med "Hej, allt väl?" och "Hej, vad händer idag?". För de som skriver sådant vill bara själva synas och struntar egentligen fullständigt i hur min dag har varit.
Kommer du flytta tillbaka till Paris?
Kanske, fast antagligen inte. Paris är så vackert men jag skulle inte vilja jobba där.

Vem är din största stilförebild?
Flickorna i Jalouse.

Vilka bloggar läser du?
Bästa Julias. Nio till fem. Vintageportalen, Youbetterwork, Milk och - lite oväntat - Victoria Törnegrens blogg. Och när jag orkar kikar jag även in hos Gillo Filippa, Mon Chéri, Fifty Scents, Fashion Squad, Fashion Flash, Elinkan ochponyhunter. Och några till.
Röker eler dricker du, och hur ofta i så fall hmm?
Nej. Aldrig. Har aldrig någonsin rökt. Har aldrig någonsin druckit. Eller jo. Lite, lite champagne - max ett glas på sammanlagt tre gånger. Så det räknas knappt.


RSS 2.0