Och så bär det av igen.

Nu reser pojken och jag iväg till Korsika om lite mer än sex timmar. Gissa om vi blev förvånade när vi på kvällen fick höra att planet går imorgon bitti istället för på torsdag som vi trott ett bra tag nu. Vi har liksom intalat oss själva att ja på torsdag, ska vi åka. Så nu ska jag börja packa. Det allra nödvändigaste har fått dyka ned i tvättmaskinen. Jag hoppas innerligt att vi mest kommer hålla oss på stranden för mina bikinis är ungefär de enda rena plagg jag har just nu.

Det kanske är meningen att det ska bli lite knasigt när pojken och jag reser. I vilket fall som helst: Nu åker jag iväg. Ses om en vecka!



I'm going to Corsica for a week! We thought we'd go on thursday but in fact we'll actually leave really early tomorrow morning! See you in July!

Barbieskor



För några år sedan (ganska många faktiskt) semestrade mina föräldrar och jag i Portugal. På kvällarna strosade vi längs med en sådan där jobbig turistgata fylld med krimskramsbutiker. Pappa hatade det. Jag hittade ett par skor.

Jag kom att tänka på de där skorna. Att de faktiskt är himla fina. Överdrivna och knallrosa. Riktiga Barbieskor. Och vet ni vad jag upptäckte? De kommer från Melissa!












My Barbie shoes from Melissa. I bought them in Portugal many years ago.

I'm a college doll

Det blev ett till inköp i söndags. Nämligen baseball jacket-tröjan från Gina Tricot. Jag tycker inte ens om butiken, handlar aldrig där, det är en principsak. Men nu blev det som sagt ett undantag. För den där baseballjackan som nog varenda fjortis går omkring med nu. Den är himla fin. Och jag har kikat på och trånat efter den länge. Suttit i Paris och funderat på om den skulle finnas kvar i butik efter att jag återvänt till Göteborg. Och vet ni? Det gjorde den!



Jag lovar att jag inte tänker bära den som alla andra. Nej. Den här ska minsann ackompanjeras av en hög tofs, vita skor (de här eller de här), ett satinband i håret och korta shorts med hög midja. Eller en vippig kjol. Eller ett par väldigt smala byxor. Ibland kan jag gå runt med en trave böcker under armen också. För att få till rätt känsla. Och självklart ska väskan hänga över axeln. Och så ska jag dricka milkshake à la 50's diner i den. Och leta reda på ett elevskåp så att pojken och jag kan stå där och pussas. För så gör man. När man är en college doll.



I bought this baseball jacket-inspired sweater today. Pretty much everyone owns one now but I almost don't care. Because I'll wear it as the ultimate American 50's straight A's cheerleader outfit. I'll be a real college doll.

Bikinis

I söndags shoppade jag loss lite grann. Det blev mest bikiniinköp. Min Solbrun är visserligen ny men det är en bikini att sola i. Och de som jag annars använder är köpta för flera år sedan och kommer från H&M's barnavdelning. Därför fick den här fina från vuxenavdelningen följa med hem idag. Priset var nedsatt så jag fick båda delarna för 100 kr.



Så här ser den ut på H&M's hemsida, om ni vill se detaljerna lite tydligare tänkte jag. Prickarna är ljusrosa. Jag är himla förtjust i den.



Sedan blev det en till bikini. En lite mer egenkomponerad sådan, inspirerad av den här fantastiska bilden.





Bikinitoppen (Lindex) föll jag pladask för när jag hittade den i DV Mode häromdagen. Men nederdelen var trist så istället tänkte jag att det skulle bli femtiotalspinuppigt men samtidigt väldigt nutida med ett par riktigt höga, svarta bikinitrosor till. Och det blev det! Efter att ha irrat runt på de större modekedjorna, fann jag till slut ett par som slutar strax ovanför naveln på Twilfit. Kanon.

Nu är jag redo för sol och bad på Korsika!



I bought two bikinis this sunday. The first one's from H&M, the second top is from Lindex and the oh-so-fabulous-pin-up bikini pants are from Twilfit. I love them all!


Min allra minsta symaskin

Idag träffade jag min barndoms- och eviga vän Moa. Vi firade våra tjugoårsdagar (hennes i slutet av december - förra året, min i slutet av mars) med att byta presenter, äta tårta och prata en hel del. Min (och mina föräldrars) present till Moa var en sådan här fin; ett vitt etui med de fem nya dofterna från D&G i små glasflaskor.

Själv fick jag en alldeles perfekt present. Nämligen ett halsband med en liten symaskin och en liten sax. Det är så himla sött! Min mini-Singer ska få följa med på många äventyr.





Tack finaste Moa!



Today I visited my friend Moa. We celebrated our birthdays (her was in december, mine was in march) by eating cake, talking and giving each other gifts. I got this perfect necklace with a sewing machine in old Singer style and a pair of scissors. How adorable!


Jordnötssmör

Idag har jag äntligen ätit den här glassen.



Ben & Jerry's Peanut Butter Cookie Dough har nästan varit det enda som jag sett fram emot när det gäller återvändon til Sverige. Och jag har varit på jakt efter en jordnötsglass ett tag nu. Idag testade jag den äntligen. På balkongen, i solen, med en himmel lika fin som den på glassförpackningen. Jag fick sällskap utav DV Mode också. Fint.







Och vet ni? Det har öppnat en stor godisbutik på torget här intill. Jag har inte varit där ännu men är ändå övertygad om att vi kommer att komma mycket bra överens, butiken och jag.



I tried Ben & Jerry's peanut butter ice cream today. It was lovely.

Finheter!



Åh vet ni? Idag har jag äntligen köpt sommarskor. Det blev inga Keds. För de är så stora att jag skulle behöva
den minsta storleken. Och dem går bara att finna i USA (har letat i Paris, London och Sverige). Så istället blev det ett par vita tygskor, med perfekt rund tå. De kommer från Din sko, kostade bara 199 kr och är i storlek 35 (det känns fint att ha en så liten skostorlek).



Åh de är så fina! Jag känner mig som en... cheerleader i dem. (Jag ska nog inte fortsätta med cheerleadingen förresten. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på det men det är nog bäst att låta bli, åtminstone i ett år, för att få tid till annat. Som studierna. Och det där med företag och webshop.)



Klänning - Patouf
Skärp - Tillhör egentligen ett par shorts från Kookaï
Väska - Bimba & Lola
Skor - Din sko


I bought a pair of white shoes for summer today. I love them. And they were cheap too!

Dress - Patouf
Belt - Belongs to a pair of shorts from Kookaï
Bag - Bimba & Lola
Shoes - Din sko

Framtidsplaner



Första dagen i Sverige som inte är kall idag. För min del då. Underbart!

Jag har varit lite tyst här det senaste. Det är inte riktigt klokt hur fort man kommer in i gamla vanor. För en vecka sedan bodde jag fortfarande i Paris. Nu är det mesta som det var innan. Jag har blivit lite mer ordentlig. Kan tvätta själv. Men annars är det precis som förut.

Jag vill berätta om hur jag tänker mig att det ska bli framöver. Vad gäller bloggen och så. Jag ska fortsätta att blogga. Men jag har även ett annat fint projekt. Att starta ett eget företag och en egen webshop. Världens finaste ska de bli. Ni kommer att tycka om. Lovar. Ska berätta mer om det hela lite senare.

Nu ska jag ge mig ut på balkongen och försöka övertala pojken min om att vi borde äta glass (för tredje gången idag för min del).



First real summer day in Sweden (that I'm aware of). I'm planning on starting the cutest company in the world with an adorable online shop. But I'll tell you more about this later.

Lite finheter

Igår träffade jag en vän. Vi gick lite på stan. Jag hittade några saker att vilja ha. De här.



Vit piké från Gant med ärmar som inte är så där superkorta som de annars brukar vara på tröjor till flickor. Och smycken som för tankarna till sömnad från Erica Weiner.



Things I want.


Mitt livs märkligaste natt.

Det blev ett intressant sista dygn i Paris. Tisdagen gick åt till att städa lägenheten och vi fick även ett litet besök av ägarinnan. Allt var frid och fröjd. Pojken och jag tog en fin promenad på kvällen och var de enda gästerna på cidreriet med våra favoritcrêpes. Sedan gick vi hem, försökte ta till oss Paris så mycket det bara gick, absorberade ögonblicken. Vi gick och lade oss vid midnatt, i tron att vi skulle få hela sju timmars god sömn. ffdMen så blev det inte.

Klockan tre vaknade jag. Det lät som att det regnade rejält. Men det var inte utomhus som det regnade. Utan inne i lägenheten! Vattnet rann från våningen över, längs med de rör som finns i ett hörn i varje rum. Vi fick dra undan möblerna och jag försökte torka upp vattnet med hjälp av en trasa. Smått omöjligt. Pojken skyndade upp till lägenheten ovanför, som hade fått ett sisådär tio centimeter högt vattenlager över hela golvet (heltäckningsmatta dessutom). Elen hade gått där, så jag fick lov att fortsätta mitt vattenuppsamlande i mörker, med lite ljus från korridoren och natthimlen som enda belysning, så att inte samma sak även skulle hända oss.

Efter ett tag kom brandmännen. Pojken min fick lotsa runt dem. För det behövs en liten badge för att kunna öppna nästan alla dörrar. Och någon sådan hade ju förstås inte brandmännen. När ingen öppnade dörren till lägenheten nedanför oss, kallades ytterligare några brandmän in. Sådana med SWAT-känsla. Det fanns tydligen planer på att krossa en ruta för att se om vattnet trängt in även i våningen under. Nu krossades ingen ruta men det var ändå en upplevelse när fem uniformsprydda typer, med silvriga hjälmar i händerna och svarta kängor gick igenom vår lägenhet och ut på balkongen. Mitt i natten.

Så småningom kom en elektriker och fastställde att vi kunde tända ljuset. Och någon gång fick brandmännen upp sin "vattendammsugare" till lägenheten ovanför och till slut slutade det att rinna in vatten i vår lägenhet. Och på något sätt lyckades jag torka undan allt vatten. Vatten i sovrummet, vatten i köket och en liten pöl i badrummet.

Polisen var också där. Och en man som hade lite ansvar för lägenheten ovanför lånade ut sin mobil så att vi kunde ringa till vår lägenhets ägare.

Förstår ni vilken tur det är att läckan inte uppkom i vår lägenhet? Vår försäkring var uppsagd sedan några dagar tillbaka och vi hade inte kunnat ha mer tur i oturen. Och de med lägenheten ovanför hade som tur var en försäkring.

När det hade lugnat sig, satte vi oss i badrummet och åt fruktyoghurt, pojken och jag. Vi fixade i ordning lite saker och gick sedan och lade oss omkring 05.30. Med fuktskadade golv omkring oss.

Sedan höll vi dessutom på att komma för sent till flyget! Våra väskor var grymt tunga så vi fick ta en taxi. Men det stannade bara en var tionde minut så där. Och vi var inte först i kön. Vilket stressmoment!

Nåväl. Det var väldigt fint att träffa mamma och pappa igen i alla fall. Nu är vi hemma igen. I ett grått och duggregnigt Göteborg där det luktar natur istället för utomlands.



Last night was the weirdest in my life. I woke up to what I thought was rain but in fact it was a water leak from the apartment above us. The following hours were spent on collecting water from the floor in the dark and having five SWAT team-looking firemen stand on our balcony. And eating yoghurt in the bathroom.

I'm bak in Sweden now. It was great to see my parents. But I miss that smell of abroad.

T'es jalouse?

Världens finaste tidning heter Jalouse. Om jag hade en tidning, skulle jag vilja att den såg ut så här. Fantastisk layout, underbara bilder, roliga idéer och texter som jag faktiskt lyckas förstå det mesta av. Jalouse är bäst. Och jag tänker minsann börja prenumerera på den. Vi tittar lite i majnumret.

Flickor i jeansshorts och passande accessoarer i ett anteckningsblock.









Fina bilder till reportage.


 




Fler anteckningsblock, fler kolsvarta rubriker och fler bilder.



Ett blandband i text. Helt fantastiskt tycker jag.



Bidragen till en tävling av Barbie som lanserar tolv dockor i den lilla svarta. Elever på en skola fick fota dockorna med glamour och filmfestivalen i Cannes som inspiration.



Och vet ni? Alla nummer (förutom det i butik) finns dessutom på nätet. Här hittar ni dem. (Juninumret är helt fantastiskt så håll utkik efter det.)



Jalouse must be the best magazine ever. So artsy.

Bilder från kvällen

Den här staden alltså. Det här klimatet. Klockan är mycket men det är fortfarande hur varmt som helst. Kvällen har varit underbar. Vi träffade min pojkes pappas sambo, hennes barn och hennes vänner i Jardin du Luxembourg där det såg ut lite så här.







Vi gick till restaurangen och hade det grymt trevligt. Det här åt min pojke och jag. Anka med polenta (det var mangobitar till också men dem slapp jag för jag tycker inte om frukt i mat) och isig sorbet i stora lass. Gudomligt.







Sedan promenerade vi lite.







Och efter det skulle alla hem. Pojken och jag fortsatte vår promenad. Strax efter elva nådde vi lägenheten och det var fortfarande hur varmt som helst.












Pictures from tonight.

Ansvarsfulla pojken och flickan

Det är inte långt kvar nu. Vi flyttar verkligen jättesnart.

(Alldeles för snart.)

I går packade vi ned det mesta av våra ägodelar. Min vita matta, pojkens gitarr, böcker. Vi fyllde sju orange bananlådor som vi fått ifrån två olika fruktaffärer. Imorse hämtades allt upp av en herre vid namn Steven. Han var britt och trevlig.

För en timma sedan träffade vi vår bankkontakt Mathieu som klippte våra (helt oanvända) kort och som ska stänga vårt konto. Han är också trevlig, Mathieu. Han sade att han tycker om oss och att vi kunde hålla kontakten. 

Vi har även kollat upp hur vi ska avsluta vårt Internet- och telefonabonnemang. Och kontantkorten behöver vi inte göra något med.

Ikväll ska vi träffa min pojkväns pappas sambo och hennes amerikanska vänner. Vi ska äta på Le Procope och för sista gången under den här vistelsen ska pojken och jag äta vår absoluta favoritdessert.

Paris, je t'aime et tu me manqueras!




We're really going back soon. Today we've sent most of our things to Sweden and we've visited our bank for the last time.


C-vitaminförgiftning

Idag sade jag till min pojke att om han köpte hem frukt, kunde jag göra en jättestor fruktsallad att ha stående i kylen i flera dagar. Han kom hem med frukt. Frukt i papperspåsar och frukt i plastpåsar. Allt som allt för nästan 10 euro.



Granny Smith-äpplen (min favoritsort).



Nektariner. En hade vitt fruktkött dessutom, så vackert.



Kiwi.



En fruktgubbe med grapefruktögon och bananmun.



Och körsbär. Jag älskar dem.











Today's giant  fruit salad.

Små hundar och velour

Min arbetsgivarfamilj gav mig ett fantastiskt presentkort på Galeries Lafayette när jag fyllde år och idag förvandlades det till en väldigt perfekt plånbok. Den ska få ersätta min gröna Hello Kitty från 2004. Så tack för allt, min fina, slitna, gröna Hello Kitty-plånbok med purikuraklistermärken. Och välkommen till mitt liv, min fina, nya Juicy Couture-plånbok i ljust rosa velour med westievovvar och hjärtan.















Och tusen tack, min finaste arbetsgivarfamilj!

I've got a new wallet. It's pink and adorable with westie dogs and hearts. The wallet I've been using is six years old now and very worn-out. I bought this new one with a gift card I got for my birthday. It was from the family where I've been working. Really nice of them!

För 365 dagar sedan.

Idag för exakt ett år sedan, såg det ut så här.










What it looked like a year ago.


Des nœuds


Jag har gjort rosetter till alla flickor i laget. Rosa, mintgröna och två blå att fästa i håret. De ska få dem på söndag för då är det min sista träning. Jag kommer verkligen att sakna dem.







I've made hair bows to all the girls in the team. My way of saying thank you and I'll miss you all.


RSS 2.0