Min stil - korta plagg med hög midja

Lite ovanför de där höga strumporna tycker jag att det är allra finast om man hittar ett par riktigt korta shorts med hög midja. Eller en lagom kort kjol med vackert fall och hög midja. För kort och hög midja ska det vara. Det är sött och snyggt, modernt och retro på samma gång. Och fungerar ypperligt både till strumpor och bara ben.
Nu tittar vi på några finshorts (och några fintrosor) tycker jag!
Jag älskar de här bilderna. Ren perfektion.

 

Av dessa fem nederdelar, skulle jag bara våga bära de näst längst till höger. Så de kanske inte riktigt är några plagg som passar utanför catwalken. Men fint är det! OK, tillbaka till shortsen...

 

Chloé's satinshorts med vågig kant i bensluten har jag varit besatt utav länge. De är verkligen bedårande. Påminner om Marie Antoinette på Sofia Coppolas vis.

 

De här persikofärgade shortsen i manchester - ja, faktiskt hela outfiten - är mitt senaste "trånobjekt". Jag fick för övrigt hem ett par blå shorts från American Apparel idag. De är superkorta och superhöga och jag är himla nöjd. Jag fick hem lite andra finheter också - och en klänning från ASOS damp ned i brevlådan för några dagar sedan så den måste ni också få se.
Second part of My Style. I love really short high waisted shorts (and skirts too but they need to be high waisted and not so tight.) It's cute and beautiful, modern and retro all at once. And you can wear them with or without socks.

Two questions and answers

Två små frågor som förtjänar två små svar:

En Emma som jag inte kan få tag på skrev så här:

Hur fick du tag på lägenheten i Paris? Skulle vilja bo i Paris i någon månad.. Tips tack!

Nu ska jag ge ett sådant svar som ingen egentligen vill höra. Ett sådant som gör en lite bitter. Men nu kommer det där tradiga svar i alla fall:
Det är svårt att hitta boende i Paris och vi lyckades norpa en lägenhet tack vare bekanta. Eller min pojkväns bekanta rättare sagt. Eller kanske min pojkväns och hans föräldrars bekanta ännu rättare sagt. Han och hans bodde i Frankrike under några år i början på 90-talet och en fransk familj som de lärde känna äger en lägenhet i Paris. Den lägenhet som vi nu fick hyra till ett bra pris.
Om du "bara" ska bo i Paris i en månad tror jag faktiskt att det lättaste är att ta in på ett billigt vandrarhem (auberge de jeunesse på franska, leta lite här och undvik Gare du Nord). Sedan kan du säkert bli inneboende hos någon men jag vet tyvärr inte hur lätt det är att hitta ett sådant boende heller.
And Sarah made me so happy by writing:

You have an amazing sense of style and that coat is gorgeous. Where did you get it?

Thank you so much! I bought the coat at Printemps, the brand is Diab'less. I really love it.
Two questions that needed answers.
Emma wanted to know how to get an apartment in Paris and I haven't really got any suggestions. But here they are anyway:
a) Know someone who owns an apartment.
b) Try to rent a room (don't know if it's any easier but it should be, don't you think?)
c) Find a cheap youth hostel (auberge de jeunesse in french, avoid Gare du Nord though.)

Min stil - Höga strumpor

Nu gör jag en ny kategori - Min stil. Den kommer att innehålla de plaggtyper, silhuetter och proportioner som jag tycker om allra, allra mest. Proportioner är nog det som spelar störst roll för mig - där vet jag precis vad jag tycker om och inte gillar.

Först ut är höga strumpor.House of Hollands sportiga, svarta med vita resårband ger mig fina college-/high-school-vibbar. De till vänster är mina favoriter, sådana som jag nästan bara måste ha.

Jag vet inte riktigt vad det är med höga strumpor som gör dem så rasande fina. Benen blir långa på något sätt och varmt är det också. Himla bra uppfinning det här med thigh-highs...


Jag beställde två par ifrån American Apparel härom natten. Ett par vita med tre mörkblå ränder högst upp och ett par helsvarta. Om de är bra ska jag bunkra upp ett helt lager här hemma.

Dessa köpte jag på Galeries Lafayette i Paris. De är varma och alldeles perfekta i höstrusk (med tunna strumpbyxor under och pyttiga shorts som nästan göms under en väldigt kort klänning).Så. Nu vet ni att jag tycker om höga strumpor.New category - My style (Min stil in Swedish, you'll find it to the right). About the proportions and kind of clothing I like. First up - thigh highs!


Bokmässan

Idag var det dags för det årliga besöket på Bokmässan. Mor och jag var där från sen eftermiddag till en stund efter stägning. Vi gick på seminarier för första gången i år. Tidigare har vi bara vandrat omkring och mina barndomsvänner och jag har mest lagt energin på att roffa åt oss gratisprylar.

Men i år blev det som sagt lite seminarier med, Ett där min favorit Liv Strömqvist, ytterligare en serietecknare och en härlig dam på 67 år samtalade om viktiga ting och serietecknarna helt saknade förmåga att uttrycka sig. Och sedan ett annat arrangemang med ytterligare fem serietecknare och en förläggare som pratade om huruvida serier kan appliceras på andra konstformer. Alla hade testat andra format än just serierutor men ingen verkade tycka om resultatet så slutsatsen blev att serier ska få vara serier och inget annat. Min nya gud Jan Stenmark var där. Och några andra, till exempel Arne Anka-tecknaren och Rockys tecknare som intervjuades i Kobra en gång och berättade att han alltid tror att folk ljuger när de säger att de mår bra.

Efteråt köpte vi böcker. Jag fick Jan Stenmarks Storpack och senaste bok Pennan i näsan för 100 kr var! Och sedan fick jag dem signerade, fast på bilden signerar han någon annans bok. I mina böcker ritade han ett mjölkpaket och en iakttagen vindruva.


 


Sedan skyndade vi vidare till näste serieboksmonter för att köpa Liv Strömqvists nya Prins Charles känsla. Även den blev signerad. Med en fågel med ett brev i munnen.

Det var den Bokmässan det. Jag lyckades ramla två gånger i rad när jag skyndade upp för en rulltrappa också så nu har jag bulor på smalbenen som fina minnen.

Ni ska veta att jag blir väldigt, väldigt glad av era kommentarer förresten. Jag hinner ju inte skriva så mycket på bloggen just nu eftersom pluggandet tar väldigt mycket tid. Eller i alla fall borde göra det. Ett års uppehåll från studier har inte gjort mig speciellt pluggsugen. Men det känns väldigt rätt att ha börjat med teknisk design i alla fall och i fredags hade vi dessutom skissteknik vilket var hur kul som helst.Pictures from my afternoon at the Book Fair. I go there every year and this time it was all about comics for me. 50's style pictures with oh-so subtle sentences. And comic books containing leftist thinking and feminism. I got the books signed too!

Thank you so much for all of your comments! I'll try to translate even more.

Några saker som snart dyker upp i brevlådan

♥ Ett litet passerkort hit. Så att jag kan träna på morgnarna innan skolan börjar. Eller sent, sent på kvällarna när jag borde sova.

♥ Fem nummer av Elle (Mecenat hade ett superdupererbjudande).

♥ Och så det kanske allra bästa. En alldeles egen liten MacBook! Min nuvarande dator är pytteliten och underbar men tyvärr är den även lite trasig så det händer att hela skärmen blir vit. Och dessutom är den nog lite väl liten för att man ska orka skriva ordentliga saker på den.


Three things that will soon be found in my mailbox.

♥ Gym card.

♥ (Swedish) Elle magazines

♥ MacBook!

LaLaLa

En utav mina absoluta favoritlåtar tror jag. Från min absoluta favoritfilm. Zaks och min film. 2 Days in Paris. Tänkte att ni kanske ville höra.

 

One of my favourite songs. From my favourite movie 2 Days in Paris.


Paris tu me manques TROP!

Jag saknar Paris. Så mycket. Idag gör det till och med ont att titta på métrokartan.


I miss Paris so much. And more.


Önskelista i september

Kära tomten. Jag vet att det inte riktigt är dags ännu men jag såg att restaurangen här intill redan har börjat göra reklam för sitt julbord. Så det kanske inte är så fel i alla fall.

Jag har funderat lite och kommit fram till att du inte behöver ge mig någon snö i år. Det är inte meningen att verka otacksam men jag tror att vi har fastnat lite i våra föreställningar. På samma sätt som du aldrig rör grötfatet som vi ställer ut i trappuppgången, har jag ingen glädje av snön. Vi måste helt enkelt bli lite tydligare, både du och jag. Och som ett första steg i rätt riktning, kommer här en lista på saker jag skulle uppskatta mycket mer än den där kalla snön.

Med vänliga hälsningar. / Erica

Septemberönskelistan

Jan Stenmarks samlingsseriealbum Storpack för hans serierutor är de roligaste och mest tragikomiska som finns. Det är något oerhört klockrent över det han gör och att bara välja ut en favorit är omöjligt.och Liv Strömquists nya seriealbum Prins Charles känsla för hon är rätt klockren hon med men på ett annat sätt.En fin och tålig tygkasse, som den här ifrån Whyred. Den behövs verkligen för min mattebok väger på riktigt över två kg och jag är rädd om min röda skolväska.Uppdatering: Kom på att jag ju visst har en perfekt tygpåse. Den här!

 

Acnes kofta Ruiz. Om den sitter bra. Vilket jag inte vet än.Och så vill jag ha rätt mycket annat också. Men det är ju faktiskt bara september så jag hinner nog berätta om dem lite senare.Some things I want.


NK

I torsdagskväll var mor och jag på Världskulturmuseet för att se NK's modevisning. Lite så här såg det ut. Med snyggt klädda människor i trappan, champagne (och ett alkoholfritt substitut som såklart var för gott), en sjungandes Moto Boy och en svartvit catwalk där modellerna var varandras spegelbilder. Och det var fint.
NK Fashion show.


RSS 2.0