En kvällens

Så här såg jag ut igår kväll. Invigning av några Londoninköp. Pojken och jag åt middag här och jag måste bara nämna att efterrätterna är hur goda som helst. Så bege er dit. Genast!

Det var fortfarande varmt och vi fick ett inklämt litet bord på uteserveringen. Så där så att vi fick sitta bredvid varandra och äta. För annars kunde inte servitörerna komma förbi (fick vi snabbt förklarat för oss när vi började flytta runt en utav stolarna). Och koftan behövde inte åka på förrän runt tio/elva så där.


Kofta -  Upper 5th
Tenniströja - Gant
Shorts - Cheap Monday
Väska - Bimba & Lola
Skor - Sixtyseven


What I wore yesterday evening.
Cardi - Upper 5th
Polo shirt - Gant
Shorts - Cheap Monday
Bag - Bimba & Lola
Shoes - Sixtyseven

Shopping - Del 2

Andra shoppingdagen var perfekt den med. Så här fin blev min säng när jag kom hem.



En fullkomligt onödig liten sak att massera in ansiktsrengöring med. Jag kikade på Soap & Glorys hemsida för ett tag sedan och blev förtjust i nästan allt. Rosa förpackningar i gamaldags stil får mig på fall helt enkelt. Däremot tror jag inte att det är så bra med parfymerade produkter i ansiktet. Nej, det är nog mycket bättre med en bit rosa plast!

Mitt älskade lexikon! Sjukt bra! Fyllt med information om designers, olika sorters plagg och modeikoner.

Bolero från By Malene Birger. Den är ljusblå, kortare fram än bak, har blanka manschetter, falska ficklock och axelvaddar som till min förtjusning är avtagbara. Dessutom är den superskön, sitter perfekt och kommer att se helt fantastisk ut till mina höga, svarta shorts. En investering som kommer att bli välanvänd. Flickan i butiken var jättetrevlig och tipsade om Fortnum & Mason som hon trodde att jag skulle tycka om. Och så packade hon in den ljusblå boleron i rosavitrandigt papper och lade ned den i en söt tygpåse.

Åh, Fifi Wilson är nog världens sötaste butik! De allra sötaste plaggen från en rad olika designers. Jag hittade till och med två plagg från Vivetta. Det ena var den helt underbara lilla rosettjackan. Det är en skam att et ska vara så dyrt.

I vilket fall som helst är jag supernöjd med mina två Londondagar.


Things I bought during my other shopping day in London.
This, this, and this. And you must visit this shop because it's probably the cutest little boutique in the world!

Shopping!

Det blev två dagar i London. Båda var helt underbara! Den första turen resulterade i fyra perfekta inköp.



Höga jeansshorts från Cheap Monday. Lite märkligt att köpa svenskt utomlands kanske men vad spelar det för roll när de är helt underbara? Mina superhöga shorts med tillhörande bälte. Jeanstyget är ljusare än vad kollagebilden visar förresten. Hur fina som helst är dem.

Mörkblå kalender med gyllene Parismotiv. Jag köpte en kalender i samma butik (Artbox) år 2006 när pappa och jag semestrade i London. Under hela ettan använde jag den flitigt, en färgglad historia med bentolådor, blå hundar och sushifigurer på varenda sida.

Stor gubbkofta med college-inspirerade detaljer. Den kommer att bäras över det mesta i min garderob. Härifrån.

Brunt skinnskärp. Rent, nästan perfekt nyans (fast på Topshop's hemsida ser det för mörkt ut), lite gammaldags och väldigt fint.

Allt blev så himla fint tillsammans dessutom! Och ännu finare till min röda väska.




Things I bought during my first shopping day in London (there were two). This, this, this (that isn't that dark in reality) and a college inspired cardigan that unfortunately is impossible to find on the Internet.

Tillbaka!

Hej ni fina. Nu är jag tillbaka i Paris som under min frånvaro har förvandlats till en tryckkokare. Det är ungefär hur varmt som helst här. Vilket är väldigt fint. Särskilt med tanke på att jag har gått omkring i dubbla tjocktröjor nästan varje dag den senaste veckan. Ute har det visserligen inte varit så kallt. Men inomhus. Ren kyla.

Den senaste veckan har jag bott på en gård vid namn Priest Hill Farm. Mer engelskt än så kan det inte bli. Ett stort hus med heltäckningsmattor, utomhuspool (som fick stå oanvänd), hästar, gästhus och fjärkontrollstyrd järngrind. Och en fantastisk mixer/råsaftcentrifug som gjorde det möjligt att dricka färsk juice på ananas, päron, kiwi, apelsin och äpple varje morgon. Jag har passat barn, varit rädd för hunden och spenderat väldigt mycket tid framför spisen. Inte särskilt ofta för att laga mat utan mest för att bli varm. Huset värmdes nämligen upp på något gammaldags vis där ugn och spis alltid var på och åtminstone gav matsalen en fullt acceptabel temperatur.











Här har jag sovit. Inte i badkaret då men i rummet intill. Jag fick bo i det "riktiga" huset medan min arbetsgivarfamilj fick gästhuset. Jag blev himla nöjd med mitt rum. Eget badrum och fluffiga täcken är aldrig fel. Fast isande kallt var det ju förstås. Och jobbigt att folk gick in i rummet när jag inte var där. En gång skulle pappan ta ett bad och senare den dagen var min nyinköpta tidning försvunnen. Sjuåriga O hittade den ihoprullad bakom toaletten. Inte jättekul. Och en dag hittade jag en snigel i handfatet. Vilket upprepades dagen därpå. Och när städerskan hade varit i rummet, låg mitt nattlinne slängt på golvet istället för under täcket. Eller kanske var det slängt bland mina väskor men det hamnade i alla fall på golvet. Sådant tycker jag inte om. Men nu har jag nog klagat tillräckligt. För fint var det. Mitt rum på Priest Hill Farm.

 

 

I'm back from England. Paris is 'going abroad weather'. So, so, so warm! My last week has been very.... british. I've lived in a place called Priest Hill Farm. Here are some pictures of the room I got.


Imorgon bär det av.

Resan blev lite lätt senarelagd till klockan tolv imorgon. Jag ska hem till arbetsgivarfamiljen redan på morgonen så att C kan ge sig av på ett möte och så fort det är avklarat, ger vi oss iväg. En fin förändring är att vi ska åka båt istället för Eurotunnel. Det ska bli lite spännande. Fast mest känns det jobbigt att vara ifrån pojken min i nästan en hel vecka. Därför känns det väldigt bra att vi har den här goda onsdagen tillsammans också.

Vad ska ni hitta på framöver?


Tomorrow I'll go to London. It'll be fun but I'll really miss my boyfreind.

Sommar

Det goda vädret håller i sig. Idag var det riktigt, riktigt sommarvarmt. Så där varmt att jag knappt stod ut i mina svarta långbyxor - trots att jag bara hade ett linne till.

Eftermiddagens äventyr började med en promenad till en smått kaotisk Gare de Lyon där pojken bytte ut sina tågbiljetter. Vi gick vidare till Jardin des Plantes och efter att ha upptäckt att det för tillfället inte serverades någon mat här, tog vi en panini och galette och satte oss i parken direkt istället. Och sedan satt vi bara där. Och läste. Det hann bli rätt kallt till slut. Med mina mått mätt. Klockan var ju faktiskt närmare halv åtta när vi lämnade parken så det kanske inte var så konstigt.

Ungefär så här har det sett ut idag. Fast himlen var inte vit utan blå.











Today we've been sitting on a bench in Jardin des Plantes, reading. The weather has been so, so great! Just like a warm day in summer.

Londonshopping

Den här veckan ska jag som sagt resa till England. Min arbetsgivarfamilj ska besöka sina vänner utanför London och vi reser dit antingen på onsdag morgon eller någon gång under torsdagen. Och sedan blir jag borta i en vecka.

Jag ska jobba men även få lite egen tid. Och då ska jag bege mig till London såklart. Så snälla, tipsa om lite fina butiker i den fantastiska huvudstaden nu. Jag har varit där tre gånger innan och besökt många, många affärer men det skadar inte att få fler tips.



I'm going to England soon. I'll work most of the time but I'll also go to London. I've been there three times but please give me some great shopping adresses. Perhaps I haven't heard of them.

Söndagskväll

Idag var cheerleadingträningen ungefär hur bra som helst. Förutom att hallen var som en bastu. Vi övade pyramider och bygg och äntligen lyckades jag med min extension liberty. Det är ett bygg där man står på ett ben och egentligen är det inte så märkvärdigt. Men jag har bara lyckats ställa det en enda gång tidigare i det här laget. I Sverige stod vi på det andra benet och kanske är det därför som jag har haft sådana problem med det nu. Det var fortfarande kämpigt och vingligt men nu stod jag i alla fall.

Efter träningen träffade jag pojken min vid Saint-Michel. Vi åt varisin galette i parken vid Notre-Dame och njöt av vädret. Sedan promenerade vi hem och passerade bland annat det här vackra området.









Today's cheerleading practice was so great! I finally didn't fall from the extension liberty (that I've done on my other leg in Sweden but now really have struggled with). It was still quite wobbly but at least I managed to stay there!

After practice, I met my boyfriend and we ate galettes in the park near Notre-Dame. The weather was great! Then we walked home and passed these beautiful trees.

Min fina lördag

I dag har vi spenderat några eftermiddagstimmar utomhus. Vi började med att köpa Häagen-Dazs och promenera i den lilla hamnen vid Bastille. Jag åt förresten den här goda glassen, kolasås som nästan var världens godaste och en Limited Edition-sorbet med granatäpple, vit persika och apelsinblomma. Den smakade också fint. Subtilt om det nu går att säga så om en smak. Vi fick gratis iste i miniburkar också. Sådana som finns på flyget.

Sedan gick vi vidare mot Jardin des Plantes. Där satt vi på en bänk i skuggan och studerade förbipasserande.









Jag hade på mig min somrigaste karamellskjorta som är så där tunn och superskön. Den jag fick i födelsedagspresent av mamma och pappa. Den rosa tröjan som jag fick samtidigt var också med. Fast den fick mest hålla till i väskan för det var så himla varmt. Och det var absolut nödvändigt att kavla upp ärmarna.

Jag lyckades fånga en humla eller något liknande på bild idag. Men jag märkte det först när jag kikade på bilderna i datorn. Det var en fin överraskning.





Vi promenerade lite i parken och gick sedan längs med Seine. Satt på en trappa ett tag och gick hem. Helt underbart väder och en väldigt mysig lördagseftermiddag.













This afternoon we took a stroll. We ate Häagen-Dazs, sat in the park, walked in the park, walked next to Seine, sat on the stairs and walked home. Wonderful. I wore my birthday gifts. Mostly just the shirt. Because it was so warm outside.

En butik till fötterna



Titta vad jag hittade i Tabios skyltfönster häromdagen. Tennisstrumpor som är hur söta som helst! Pojken min hade svårt att se storheten i dessa vita sockar med enkla ränder men jag bara föll och faller fortfarande för dem. De är ju precis sådär flickiga och gammaldags som jag tycker om. Dåtidens tennismode alltså. Det är fint det.

Det är en rolig liten butik det här förresten. Bara strumpor. Och fina sådana. Dessutom är husväggarna inklädda i färgglad mosaik. Ni hittar den på Rue Vieille du Temple nummer 15 i Marais.



Tennis socks from Tabio. I think they're so cute. Tennis fashion from the past is just perfect.

Något jag är bra på.

Jag är duktig på att kontakta företag. Ringa och fråga om någon vara finns i butik. Maila om jag har några funderingar eller är upprörd. Och skicka brev om ett grönt chips är anledningen till att jag tar kontakt.

Idag har jag ringt till tre olika Bianco Footwear-butiker samt huvudkontoret (fast jag missade deras telefontid med en halvtimma så jag får ringa imorgon igen) för att få tag på de där skorna.

Och så har jag skickat ett argt litet mail till SVT.

Hej Tittarservice. Jag vill bara uttrycka min djupaste besvikelse och förundran över att Draknästet från och med program nummer fem inte längre går att spela upp på SVT Play från utlandet. Min pojkvän och jag bor i Paris och fullkomligt älskar det här programmet. Så mycket att vi redan dagen innan sändning, börjar prata om och längta efter det. Ni kan säkert förstå hur otroligt snopet och tråkigt det kändes i onsdags, när texten om att programmet inte längre är tillgängligt dök upp. Det kan ju inte vara som så att SVT efter fyra program upptäcker att rättigheterna att sända programmet utanför Sveriges gränser saknas. Kan ni ge tillbaka våra mysiga onsdagskvällar?


Med vänliga hälsningar / Erica (här stod även mitt efternamn)

Våra onsdagar är faktiskt mysiga även utan Draknästet. Men det behöver ju inte SVT känna till. För vi vill faktiskt kunna se det där programmet. Precis så mycket som det står i brevet.

Jag tycker om det här med konsumentmakt och upprörda brev. Det ger mig en möjlighet att leka Sverker för en stund. Plus att det ibland resulterar i små giveaways.

Om ni undrar, förde det gröna chipset med sig fyra små checkar från Kraft Foods. De hann gå ut innan jag använde dem. Men att ändå ha haft möjligheten att byta ut en ful liten potatisbit mot Daim, philadelphiaost eller ett paket bryggkaffe är ju inte helt fel.

Och en gång fick jag bege mig till posten för att hämta ut en chokladkaka med Mozartkulor. Den hade skickats ända från Österrike. Vilket inte är så bra ur ett miljömässigt pespektiv. Men god var den. Tänk, det är inte riktigt klokt vad ett pizza-kit kan medföra.

Men just nu kan varken bryggkaffe eller philadelphiaost ge någon tröst. Jag vill bara ha tillbaka vårt TV-program.

Det skulle väl vara en sådan där chokladkaka då...




I'm good at contacting shops and companies. Sometimes to ask about products. Sometimes to complain.


En liten ask över axeln

Jag är på jakt efter en sommarväska. För inte kan jag ha samma hela året. Nej, det behövs en till. En liten. I skinn eller skinnimitation. I rätt brun ton. Så där fyrkantig och fin, lite gammaldags.

Det var den här som väckte hela idén med en brun liten axelväska till sommaren.



Jag är inte överförtjust i mönstret på väskan. Och att den kommer från Mischa Bartons märke är inte heller så kul. Men jag fullkomligt älskar att väskan är gjord som en liten låda! Och det rutiga tyget får mig att tänka på picknickar. Allt som allt är den därför oerhört söt. Har suttit och klurat i snart en månad på om jag ska beställa den eller inte. Hjälp mig gärna att fatta ett beslut.

Egentligen borde jag vända upp och ned på varenda second hand-butik här i Paris för att hitta en fin väska. Men vi tar och kikar på fina internet-fynd så länge.

En fin liten historia från Etsy (tyvärr inte liten nog).



Och ett antal fina från Ebay. Inte ett dugg gamla och antagligen med bristande kvalitet. Ibland lite för stora, ibland lite för japanska. Men fina. Alltid fina.









Av väskorna från Ebay är nog den andra min favorit. Den är precis lagom liten. Och om ni undrar, är mina sökord ungefär camera, leather, shoulder och box. Både på Etsy och Ebay. För jag har insett att det nog är en kameraväska jag behöver. De påminner ofta om väskan i mitt huvud.

Tipsa mig gärna om ni har sett något fint!



I'm looking for a tiny little bag in fake or real leather, brown, preferably like a box. Please tell me if you find something!

College doll



Blev inte det här kollaget fint? Jag tror att det är ungefär så här jag vill gå klädd. Plisserade kjolar, tenniströjor, hög hästsvans med satinband i håret, korta, snäva collegetröjor till lika korta shorts med hög midja, nätta tennisskor och knumpiga alternativ. Och alltid - alltid - favoritväskan över axeln. Det enda som saknas är väl några jumprar och koftor. Och någon text på collegetröjora då.




This is sort of how I'd like to get dressed. Like a doll going to college.

Om ansökningar och utbildningar

Nu har jag sökt in till skolan. En sisådär tre dagar innan ansökningstiden går ut. Inte en sekund för sent med andra ord.

Det svåra har varit andrahandsvalet. Jag har inte hittat så många roliga kurser i Göteborg. För det är bara i Göteborg som jag vill studera. Om jag ska kunna träna i ett lag (vilket ändå kan bli svårt att hinna med), fungerar det bara inte att pendla varje dag. Och jag vill inte behöva göra intagningsprov och -uppgifter eller högskoleprov för att få behörighet. Jag skaffade mina betyg för att slippa sådant.

Så vad blev det? Jo. Teknisk Design på Chalmers som förstahandsval. (Samma som förra året, fast då tackade jag nej.) Och GU:s grundkurs i kinesiska på andra plats. Jag hoppas att andrahandsvalet inte behövs egentligen. Men om det är så många som söker in till TD att platserna lottas ut. Ja, då skulle det kännas väldigt snopet att inte ha sökt in till något mer.

Kinesiska är framtidens språk. Och kanske, kanske behöver man inte vara lika bra på det som man skulle behöva vara på exempelvis franska eller tyska för att det skulle vara meriterande när man väl sitter där med sin genomförda utbildning och söker jobb. För det här med att lära sig kinesiska är ju fortfarande lite nytt.

Jag funderade lite på om det är en dum idé att försöka lära sig ett nytt språk, när franskan fortfarande behöver bättras på rejält. Men samtidigt känns det inte ett dugg spännande att plugga inför franska grammatikprov i höst.

Men vi hoppas att det inte blir någon lottning till Teknisk Design istället tycker jag.

Vad har ni sökt? Och vad har ni, som inte söker in, studerat?



Today I've applied for different educational programs. Industrial Design Engineering on the frst place (where I'll go as long as they don't draw lots and I'm unlucky) and Chinese on the second.

Current obsession.

Sådana här skor. De är lite fula egentligen men samtidigt alldeles, alldeles underbara. Jag är helt tokig i dem. Lite Spice Girls-aktiga. Fast på ett fint sätt. Och klumpiga. Som en docka på college. Vilket är mitt absoluta ideal just nu.



Min fina mor ska nog få bege sig till butiken och köpa ett par sådana här till mig. För mina pengar då såklart.



Och om de inte finns, kanske jag skaffar mig dessa istället.



Vad tycker ni? Är den här skomodellen förskräckligt ful eller söt som socker? Socker tycker jag.




I love these shoes. In a way, they're actually a bit ugly. But to me they remind me of a doll going to college. And that's really how I'd like to get dressed. Adorable!

Do you agree?

Några saker som gör mig lycklig.

Den här flickan undrade vad som gör mig lycklig. Och jag ska försöka svara på det. Så här är det.

Min pojkväns solvarma hud, träning som innehåller koreografi, att kämpa lite extra med kläder och hår och sedan känna sig fin hela dagen - det ger mig energi, att umgås med vänner tills det blir natt eller hitta på någonting utomhus för det gör jag ganska sällan och därför känns det alltid väldigt speciellt när det väl händer, kärlek - att själv vara kär, att se människor bli kära på film eller att höra om hur en vän är kär, allt det gör mig så lycklig, projekt - jag behöver dem verkligen, att faktiskt genomföra saker och ting istället för att bara tänka på dem - ingenting annat får mig att känna mig så levande, bekräftelse, värme, att bli kramad och pussad och få höra hur älskad man är, att åka bil hela natten, vakna upp och få höra att man ska åka i flera timmar till så det finns tid till att somna om, att ibland inte ha någonting inplanerat.

Det var några saker i alla fall.

Vad blir ni lyckliga av?




Some things that make me happy happy.

My boyfriend's sunny skin, training including choreography, to make an effort when it comes to looks and then feel a little cuter the whole day - it gives me energy, to be with friends until late at night or do something outside because it happens quite seldom so it feels really special when it actually happens, love, projects - I really need them, to really do things instead of just thinking about them - nothing else makes me feel so alive, confirmation (not in the religious sence), warm weather, to be hugged and kissed and told how much you're loved, to sit in the car at night, wake up and be told that there is plenty of time to fall asleep again, to sometimes not have any plans for the day.

What makes you happy?

Paris marathon.

Igår kikade pojken och jag på Paris marathon. Vi missade de allra snabbaste men fick se en hel del folk i alla fall. Det var andra gången jag såg ett marathon i Paris faktiskt. Vi har ett foto från 1999 när pappa, till skillnad från mamma och mig, inte har hunnit springa över vägen utan får stå och vänta väldigt länge för att hitta en lucka mellan löparna.



Det var lite folkfest över hela evenemanget. Orkestrar och trummor och grejer. Vi promenerade längs med banan och fick gratis Vittel-vatten vid en vätskestation eftersom alla deltagare redan hade passerat.




It was Paris marathon yesterday. We took a stroll and looked at the participants.

Händelser

21 april
Jag åker till England i en vecka. Min arbetsgivarfamilj ska dit och hälsa på sina vänner och eftersom pappan inte har någon möjlighet att ta ledigt ifrån jobbet, följer jag med istället och hjälper till. Familjen som vi ska hälsa på bor tydligen utanför London och har inga gästrum utan istället ett helt gästhus. Och så får jag två lediga dagar att besöka London på.

Sista helgen i maj
Cheerleadingtävling och cheer camp i Lyon.

9 juni
Jag börjar jobba på Liseberg igen. Det känns väldigt bra att ha sommarjobb. Fast samtidigt väldigt jobbigt eftersom det innebär att vi lämnar vårt älskade, älskade Paris.

Men det tänker vi inte mer på nu.

24 juni
Pojken och jag åker till Korsika i en vecka. Vi ska vara där själva i några dagar och sedan kommer hans far med sambo och hennes barn dit.

Vad kommer att hända i era liv?




April 21
I'm going to England and London (I'll be working but get some time off too).
Last week-end in May
Cheerleading competition and cheer camp in Lyon.
June 9
I'll start working at Liseberg again. It's great to have a job but I'll miss Paris so, so, so much.
June 24
My boyfriend and I go to Corsica for a week. A few days later his dad with family will show up.
What will happen in your life?


En helt underbar eftermiddag!


I fredags eftermiddag såg min tillvaro ut så här i ungefär en och en halv eller två timmar.





Gräset såg ut så här.


Himlen såg ut så här.



Och jag såg ut så här.



Det var en alldeles fantastisk eftermiddag. Så varmt att koftan inte ens behövdes. Vi hade gjort i ordning mackor men glömde två av tre i lägenheten. Jag hade med mig både tidningar och ritblock men låg bara och njöt av solen istället. Och vi åt pain au chocolat från vagnen som säljer mackor. Sedan fick jag susa iväg för att jobba. Och efter det gick vi på restaurang.




Pictures from my afternoon. (It's been great.)

The Doll


Idag har jag hittat världens sötaste lilla sommartopp. Ungefär så här ser den ut, fast i verkligheten är den ljust turkos.





Det är en kort och vid modell med volangkant, bröstficka och till och med en rosett i ryggen! Jag känner mig verkligen som en docka i det här plagget. Fast inte så där överdrivet utan lite mer så här docksöt. Och tillsammans med mina svarta shorts med hög midja (som jag fortfarande inte har visat er) blir det alldeles fantastiskt fint.

Ni ska få se någon gång.



My new cropped summer vest. I feel like a doll in it. A doll like this.

En sommardag mitt i våren


Idag har det varit sommarväder i Paris. Efter pojkens jobb, träffades vi vid Galeries Lafayette och promenerade till Les Tuileries. Där satte vi oss på en uteservering och åt varsin croque monsieur med sallad och en väldigt god vinaigrette. Och sorbet och glass till efterrätt. Vi satt på den där uteserveringen i över två timmar och det var hur mysigt som helst. Värme, gröna träd överallt, människor som promenerade, motionerade och åt. (Och några farliga duvor.)





















Sedan dog min kamera helt. Först dog den lite då och då men sedan tog batterierna verkligen slut på riktigt. Så då fick det bli bilder med mobiltelefonen istället. Men i vilket fall som helst fortsatte vi att promenera hela kvällen. Hittade en mysig park/innergård och upptäckte till vår glädje att gräsmattorna framför Louvren är till för att sittas på. Jag har haft en riktig kanondag.




Today it was almost summer in Paris. My boyfriend and I went to Les Tuileries and ate croque monsieur sandwiches and ice cream outdoors for more than two hours. And then we took a stroll, and walked for some more hours I'd guess.

Sailorette

Idag har jag haft på mig sjömanskoftan och känt mig som en liten docka i hår, hy och klädval. Och dessutom fick jag beröm av en kvinna som tyckte om min stil. Det gjorde mig väldigt glad.







Sjömanskofta - Jumperfabriken
Kjol - att.


Today I've worn my sailor cardigan and felt like a doll. Doll skin, doll hair, doll clothes. And I got a compliment from a lady who liked my style.

Sailor cardigan - Jumperfabriken
Skirt - att.


Måndagsbrunch

Pojken och jag åt frukost för någon halvtimma/timma sedan. Fast vi har varit vakna ett ganska bra tag. Hälsokostbutiken där vi köper sesampasta (vårt ständiga pålägg som nu börjar ta slut) var stängd så jag gjorde varsin stor croque madame till oss istället. Himla gott blev det. Kanske den godaste toasten någonsin. Fast toast är alltid gott så nästa gång vi äter det kommer jag nog att tänka samma sak.






Today's brunch. Homemade croque madame.

Spretigt om Ryssland

Ryssland är oerhört intressant alltså. För jag känner till så lite om landet. Trots att det egentligen ligger så nära. Det har en blodig historia och någon gång har jag vetat mer om den men hur samhället ser ut idag vet jag nästan ingenting om. Det känns som en annan värld. Och det blir genast lite mer spännande när något från förr i tiden dessutom kommer från ett gammalt Ryssland.

För lite mer än två år sedan, såg mina föräldrar och jag det här på Konserthuset i Göteborg.



Föreställningen var helt fantastisk. Uniformer och stora "parabolhattar", folkdräkter, dans, körsång med starka, ryska röster och till och med sjömanskläder.

När vi besökte Deauville, hittade vi en liten loppmarknad. Där stod den här fina skrivmaskinen med kyrilliska bokstäver på tangenterna.





Och titta bara på den här fina. En gammal ring från Ryssland (som går att köpa här).



Jag skulle hemskt gärna besöka Moskva. Det närmaste jag har varit Kreml är väl den här kyrkan. I Nice.







I'd very much like to go to Russia some day. It's not very far but still it's like another world.


Som en liten glasskiosk mitt på stranden

Ni ska få tjuvkika lite på stranden i Deauville tänkte jag. Den sista bilden är en utav mina favoriter.











I give you a sneak peak of the beach in Deauville. I really like the last photo.

Skattjakt deluxe

Min fina pojkvän har en twist på sina lappgömmor. Han ger nämligen bort små matematiska problem. Och i kväll har jag gått på den mest gedigna skattjakten någonsin. Det tog honom flera timmar att göra klart allt. Och över två timmar för mig att lösa det hela. Men det var inte bara matteproblem att lösa. Nej, det handlade även om att känna igen föremål på minitayrbilder och att komma på var i vår lilla etta som det "irrationella trädet" kan tänkas hålla hus.

Och så handlade det om musik.







Med varje uppgift följde ett antal lappar. Den som hade samma markering som det rätta svaret, ledde mig vidare i denna komplicerade labyrint. Den första frågan handade om gosedjur från barndomen. Lappen som hörde till det rätta svaret visade sig innehålla världens minsta tecknade rakhyvel och ledde fram till ännu en upgift.





Och sedan blev det en lapp med världens minsta radio.





Och efter det, en lapp med världens minsta schackbräde.



Vid varje ny lapp väntade även några ord. Dessa skulle fylla ut tomrummen i låttexten på det första pappret. Till slut fick jag ihop den, det var några rader i Coldplay's Viva La Vida.



Antalet bokstäver i varje ord hjälpte mig sedan att få fram siffran 144 i ett matematiskt uttryck som pojken min hade knåpat ihop.

Och sedan skulle jag försöka hitta det där irrationella trädet. Vilket jag till slut insåg var bakgrundsbilden på pojkens dator. Och mitt i det irrationella trädet fanns ett excel-dokument att låsa upp med just siffrorna ett, fyra och fyra.





Där stod att Glamour och Stil(etto) skulle leda mig till skatten. Och efter ännu en stunds letande hittade jag min påskpresent. I en låda under min fina Stiletto-tidning.

Och titta vad jag fick: Massor utav surt godis! Och en chokladkanin med rosett och bjällra.





Mer spännande än så här kan det bara inte bli! Inte ens att komma tillbaka efter tre dagars död är lika häftigt. Så det så.




My boyfriend arranged a treasure hunt for me. It was so much fun and finally, after more than two hours of math problems, a music quiz and tiny little pictures of items in our home, I found loads of my favourite candy!

Idag har jag...

... tränat cheerleading.

... gått förbi en stråkorkester och ett band som påminde om Arctic Monkeys på mindre än en minut. De stod i métrogångarna och var jätteduktiga allihop. Men jag ville hem så jag lyssnade bara i all hast.

... gjort en lappgömma till min pojkvän. Han fick till och med ta en tur ned till brevlådorna för att hitta alla lappar.

Lappgömmorna är min familjs stora påsktradition. Under hela min uppväxt har mamma försett både mig och pappa med varsin lapp på påskaftons morgon. Lappen föreställer något i hemmet och när man har klurat ut vad det är, går man dit och hittar förhoppningsvis nästa lapp. Till slut kommer man fram till sitt påskägg, fyllt med sådant sött som man tycker om. När jag hade godislöfte för många, många år sedan, fick jag ett silverhalsand istället för godis. Det var också en bra påskpresent.

...inte ätit lax. Vilket är ovanligt eftersom lax av någon märklig anledning är min släkts (släkten på mammas sida då) universalföda på alla högtider. Julafton, midsommarafton, påskafton - laxen finns alltid där. Men inte idag.



Glad påsk! (Bild från The French Factory)


Vad har ni gjort idag?




Today I've...

... practiced cheerleading.
... passed two bands on the subway station (one was actually an orchestra).
... hidden tiny little drawings of things in our appartment for my boyfriend to find. On every place I had painted, he found a new picture and finally he found his easter gift.
...not eaten salmon. Which is a bit rare because to me and my relatives, salmon is sort of mandatory on all kinds of eves.

Några böcker att tråna efter (eller i alla fall titta lite på)

Listography.
Den här boken är så fantastisk. Sida upp och sida ned hittar man fina ämnen att skriva listor på. Den här fina boken finns i en butik välidgt nära vår etta och jag ska gå dit någon dag och ta den med mig hem. För den här boken går nog inte riktigt att vara utan.



Listography Weekly Calendar.
Kalendern är också beroendeframkallande. Funderar faktiskt på om denna ska få bli min nya. För när man börjar i skolan måste man ju ha en ny kalender. Såklart. Och den här har dessutom veckouppslag vilket är ett måste för mig.







Kika gärna på hemsidan också. Där finns fler böcker och dessutom finfina tips på vad man kan göra för listor.

Wreck This Journal.
Kreativa geniet Keri Smith's bok med uppmaningar på varje sida. Det enda som är förbjudet är att bibehålla boken i sitt ursprungliga skick. Jag tror att det är tredje gången som jag tipsar om den här boken men den verkar smått fantastisk. På ett naivt sätt då. Men ändå fantastisk.





Galleri och uppmaningar finns på hemsidan.

The Art of Correspondence.
Ett ljusblått etui fyllt med brevpapper och en bok med vett och etikett. Ganska fint tycker jag.



Other People's Love Letters.
Ingen aning om den här boken är så rolig egentligen. Men jag tycker om titeln och det gör säkert även ni. Och snygg är den ju med.



The Thames & Hudson Dictionary of Fashion and Fashon Designers.
Vill ha! Detta är också en liten repris men den verkar bra tycker jag. Jag är på jakt efter ett uppslagsverk som inte bara handlar om olika modedesigners utan även om de stora modehusen. Vill kunna bläddra i en tjock bok och lära mig om historian och signaturplaggen hos Chanel, YSL och alla de andra fina märkena. Egentligen vet jag inte alls om den här boken erbjuder den sortens information. Men bra verkar den i alla fall. (Tipsa gärna om ni känner till ett sådant lexikon som jag söker förresten.)



U Chic: The College Girl's Guide to Everything.
En bok för alla oss som nästan alltid vill leva som flickan i Sofia Coppolas reklam för Miss Dior Chérie men som ibland även drömmer sig bort till de amerikanska high school-filmernas värld. En guidebok om hur man överlever college.



Så, det var några böcker det. Ett tips är att kika i bokhyllan hos ModCloth och Urban Outfitters. Och sedan att köpa den på Adlibris istället.




Some books to long for.

Listography.
Listography Weekly Calendar.
Wreck This Journal.

The Art of Correspondence.
Other People's Love Letters.The Thames & Hudson Dictionary of Fashion and Fashon Designers.
U Chic: The College Girl's Guide to Everything.

Here and here, you'll find lots and lots of nice reading.

Min mors skor

Inte ens ett köpcenter kan förstöra den gammaldags känslan i Deauville. I den här idylliska byggnaden gömmer sig stadens Printemps.



De här fina skorna från Vivienne Westwood Anglomania + melissa fick lämna butiken och istället följa med min mamma till Sverige. Jag tycker att de är väldigt fina (förutom att de är lite spetsiga då). Färgkombinationen är très chic. Och håll med om att de påminner om Flowerbomb.



Kika gärna på melissa's hemsida förresten. För där finns riktigt roliga skor. En ballerinaversion utav mammas skor till exempel. Alla skor är helt i gummi, miljövänliga på något vänster och faktiskt bekväma på riktigt! Och dessutom inte så fasligt dyra.

 



Printemps in Deauville and the shoes, from Vivienne Westwood Anglomania + melissa, that my mom bought there. I find them very chic and they remind me of Flowerbomb.

Keds

Jag har hittat mina sommarskor nu. Ett par Keds. Har funderat på att skaffa mig ett par ett tag men idag kikade jag riktigt ordentligt på dem. Och insåg att de är helt perfekta i modellen - smala och nätta utan att vara ett dugg spetsiga. Och de kostar inte så mycket heller. Framför allt får de mig att tänka på tennisbanorna i Deauville för en sisådär 50, 60 år sedan.



Frågan är bara vilken färg de ska ha, mina sommar-Keds. Vita, mörkblå eller ljust, ljust gråblå? Vitt är somrigt men opraktiskt och kanske inte så väldigt fint till svarta kjolar och andra mörka nederdelar. Är rädd att kontrasten blir för stor. Marinblått är fint men kanske inte så snyggt i kombination med svart. Och ljust, ljust blått är fint, somrigt och antagligen rätt lättmatchat men inte den allra roligaste färgen.

Egentligen hade jag velat ha ett par vita Keds med marinblå partier. Men att designa ett par egna skulle bli dyrare vilket är onödigt när skorna ändå kommer att slut efter en säsong.

Så, vad tycker ni? Och tipsa hemskt gärna om ni har sett någon mörkblå-vit sko!




I've decided to buy a pair of Keds for the summer. Now I'm just thinking about what colour they should have. Navy, white or the palest blue?

Om levande dockor och handgranater

Jag har snöat in på parfymer igen. Sådana med levande dockor i reklamen.







Och sådana i oemotståndliga flaskor.



Flowerbomb La Vie En Rose från Viktor & Rolf till exempel. För en handgranat i läskande rosa är svår att motstå.




Och alla flaskor ifrån Juicy Couture. De är så där överdrivna och Marie Antoinetteska och med andra ord alldeles perfekta till att pryda ett toalettbord. (Fast Viva La Juicy är den enda som luktar gott. Lite för sött. Men ändå.)

Och så är jag nybliven medlem här. Fragrantica är en helt underbar sida med beskrivningar och recensioner av världens alla parfymer. Dessutom visas doftnoterna med bilder och man kan även se vilka parfymer som en viss nez (parfymör) har skapat. Sedan finns även ett forum och en egen sida där man kan lista sina favoritparfymer, och visa vilken doft man bär för dagen.







I'm in love with perfumes who have living dolls next to them. And scents in beautiful bottles. Check out this wonderful website if you're a perfume addict just like me.

RSS 2.0