Glasnost

Igår hittade jag en himla bra webadress. Först ser den inte lovande ut för fem öre utan verkar istället vara alldeles trasig. Men skriv in ett frågetecken och ett årtal i adressens slut och vips kommer GB's glasskarta från samma år att dyka upp! Minns ni till exempel de här?



Mister Long Choc med chokladöverdrag, vaniljglass och kolasås. Jag har för mig att den visade sig vara genmanipulerad.

Solero Ice med hela jordgubbar och syrlig isglass (citron tror jag). Jag älskade den här glassen!

Solero Smoover i sin färgglada plastförpackning som var alldeles för liten. För den exotiska sorbeten tog alltid slut på tok för fort.

Surfer som var blå och lite gul, hade kalla (och för få) gelégodisar och smakade tuggummi.

Solero Orange Fresh som var helt gudomligt god och bestod utav sorbet och isöverdrag med smak av apelsin och lite andra citrussorter som blodgrape, eller kanske blodapelsin. I den här glassen var inget gräddigt eller yoghurtaktigt utan den var bara hur läskande och frisk som helst.

Idag hittade jag en till fin adress. Den här, som det också bara är att skriva in ett årtal i slutet på (här slipper man dessutom skriva in ett frågetecken). Då kommer sortimentaffischerna från Diplom Is fram. Visserligen norska men jag tvivlar på att någonting mer än namnen skiljer dem åt från det svenska utbudet.



Clip & Clap. En trist vaniljglass med ett jättegott, gult skal och ett ännu godare tuggummi som pinne. Jag vill minnas att plasten runt tuggummit var turkosblått men den knallgula färgen övertygar mig ändå om att det faktiskt var den här glassen jag åt på Borås Djurpark som liten.

Andra glassar att minnas är den knallgröna isglassen med Turtles och de blå Max-skattkistorna med ett lönnfack. De som fick föräldrar att rasa och påpeka hur lite glass man fick för pengarna. Och Lakritspuck som jag vill minnas att mamma och jag åt någon gång. Fast det kanske var en kopia. För den gick ur sortimentet 1994 (fast nu är den tillbaka).

Sedan blir jag glad ända in i själen av den här nykomlingen. Ni vet ju att jag redan har tänkt på jordnötsglass ett tag!

Vilka glassar minns och saknar ni?


Some ice creams from my childhood. (I love ice cream.)

Kommentarer
Postat av: Fanny

solero shots! jag och min bror åt alltid den

2010-03-06 @ 18:09:26
URL: http://magicmirror.blogg.se/
Postat av: Zizzi

Clip och Clap var i sverige formad som en gul blomma. Det kommer jag ihåg. Jag kommer dock inte ihåg vad den hette. Den saknar jag.

2010-03-07 @ 10:23:29
URL: http://zizzi-zizzi.blogspot.com
Postat av: Zizzi

Glömde....det fanns en god glass som såg ut som en clown och hade en tuggummi-kula som näsa. Den var god! Du har fått en liten oscars statyett hos mig.

2010-03-07 @ 10:24:37
URL: http://zizzi-zizzi.blogspot.com
Postat av: Emma

Banana Joe!! Världens godaste banan/choklad-glass!

2010-03-07 @ 11:47:18
URL: http://mytwirls.blogspot.com
Postat av: Erica

Zizzi: Nja. Det var inte clip & clap det. Det var en annan glass. På 80-talet. Bubbelpop hette den. (Fast den smakade säkert likadant) Kika här så får du se din saknade glass!

http://www.gb.se/nostalgi_show_card.html?1985



Kramar fina du!



2010-03-07 @ 13:49:31
URL: http://enettaiparis.blogg.se/
Postat av: Karolin

Jag älskade glassen lift. Apelsinjuice i glassformat. Och Strawberry dream. Blir ju nästan lite sugen på glass nu. Vädret till trots.

2010-03-07 @ 17:54:33
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: natasja

oh, icecream is the best thing in this world

2010-03-08 @ 11:01:19
URL: http://tearsofmilk.blogspot.com
Postat av: lovisa/polichinelle

jag får inte länkarna att fungera, åh :( men jag minns den här strutglassen med vanilj som hade en sträng jordgubb och en sträng choklad. den var väl egentligen inget speciellt, (vilket jag tror märktes när de återinförde den för några år sedan, en kort period som inte fungerade så bra) men den var himla fin ändå!

2010-03-08 @ 14:44:12
URL: http://polichinelle.webblogg.se/
Postat av: A

Surfer var hur god som helst, men oj så mycket färgämnen, jag tror min kusin som inte alls är allergisk av sig, men som var rätt liten när vi lurade i henne den fick någon slags allergiskchock. Den fanns väl bara kvar ett eller två år om jag inte minns fel.

Sen minns jag en jättegod strut, det kan ha varit den som heter knäck, med världens godaste chokladkula i mitten av struten.

Det fanns en Magnum som jag också älskade, "Magnum double chocolate", eller den var god till en början, när man avslutat den ville man nästan spy av chocklad-chock. Jag minns lyckliga dagar när man fick 20 kronor till mat av sin mamma och gick på Konsum för att köpa ett nudelpaket och en Magnumglass.

2010-03-09 @ 18:59:48
Postat av: Linda

ååååååååååh! Solero Smoover!!

2010-03-09 @ 21:38:57
URL: http://rosettflickan.blogspot.com
Postat av: Candy

Jag kommer inte ihåg glassarna på bilderna, men jag minns Igloo-Cola, Spinn och Caribic.

2010-03-10 @ 15:09:03
URL: http://www.eye-candy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0