Frukost

I morse bakade Zak och jag bröd. Bröd som blir lite degigt och som inte gräddas i ugn utan istället hamnar i stekpannan.

Här har vi receptet.



Som ni ser är det egentligen ett sconesrecept men det tål att experimenteras med. Vi hade ingen lättfil hemma så istället tog vi lättmjölk. Det funkade också. Dessutom ersatte vi 1,5 dl av vetemjölet med fullkornsmjöl. Det gick också bra. Och så en ändring till: Inget bakpulver.

Sedan ska brödet stekas som sagt. Det gör man lättast i en teflonpanna. Lägg en degklick i mitten och vänta ett tag. Vänd sedan på brödklumpen och platta ut den så mycket det bara går med hjälp av en stekspade. Vänd lite då och då tills brödskivan ser ut att vara mer än bara deg. Färdigt!

Om man känner för det, kan man även rosta brödet efteråt. Som om inte stekningen vore nog liksom...



Enjoy your breakfast!

PS! Titta vad jag hittade förresten... Kusligt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0