En god advent

Vi åt mat på ett ställe som Zak och jag går förbi varje dag. Det ser väldigt franskt ut. Mamma åt vegetarisk lasagne medan jag tog en hamburgare med kyckling, bacon, ägg och friterad potatis (någon var hungrig!).

För andra dagen i rad, hamnade jag sedan på Champs-Élysées. Det var egentligen meningen att vi skulle ta oss till en marknad i Montmartre men klockan hann bli en del så vi bestämde oss för att skjuta upp den utflykten till morgondagen. Istället fortsatte vi att promenera lite planlöst och efter en stund såg vi plötsligt triumfbågen. Så vi svängde av mot Champs-Élysées, promenerade ned för gatan och kikade i alla små julbodar som står uppradade längs med avenyn. Idag var det betydligt mysigare. Vi köpte brända mandlar också. Mandlar som visade sig vara jordnötter. Gott och riktigt juligt var det i alla fall! Och hoppborgarna var välbesökta.Sedan kom vi fram till ett stort pariserhjul! Om ni kisar, kan ni se det vid gatans slut på gif-bilden. Annars kan ni alltid titta på bilden här nedanför. Den är lite tydligare.Mor och jag bestämde oss för att åka och ställde oss i en förvånansvärt kort kö. Efter en stund började Eiffeltornet att blinka.Åh ni skulle ha sett det! Så otroligt parisiskt med mörker, varmt ljus, ett gnistrande Eiffeltorn och en fontän lite snett framför.

Sedan var det dags för åkturen. Bilderna blev smått bedrövliga på grund av blänk från fönsterrutorna men ni ska veta att det var smått fantastiskt - och det var faktiskt perfekt att åka pariserhjul på kvällen när det hade blivit mörkt! All belysning med sitt varma sken gjorde Paris till ett riktigt drömlandskap. Champs-Élysées till vänster med sitt röda fält från bilarnas baklyktor och vita fält från framlyktorna, la Tour Eiffel långt borta i ett varmt, gultonat ljus, ståtliga Sacré-Cœur ännu längre bort och Jardin des Tuileries till höger med ett upplyst Louvre. Det var så vackert! Louvren med Tuilerierna som en tillhörande trädgård såg ytterst "Marie Antoinetteskt" ut. Om man nu kan säga så.Efter vår vertikalhjulstur promenerade vi genom Jardin des Tuileries. Det var kallt men vackert. Sedan tog vi métron hem till mig och nu har mamma säkert somnat i sin hotellsäng. Imorgon ska vi äta frukost på något mysigt ställe och susa vidare i Paris.
Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh, Paris! Det är inte för inget det är världens mest romaniska stad. Så himla underbart.

2009-11-30 @ 10:03:32
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Lovis

wow wow wow!Paris alltså. Alla bor där nuförtiden. Hur har får man råd liksom?

2009-11-30 @ 16:23:55
URL: http://somlighet.blogg.se/
Postat av: Linda

Paris verkar helt fantastiskt! Nu känner jag verkligen att jag måste dit någon dag.

2009-11-30 @ 18:19:52
URL: http://rosettflickan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0