En väldigt fin present...


För några veckor sedan köpte jag två sådana här små anteckningsböcker: En till Zak och en till mig själv. Egentligen är det inget speciellt alls med dem, förutom att det finns en liten ficka i den bakre pärmen som man kan lägga ned små klipp och bilder i. Av någon anledning har det i alla fall uppkommit en viss hysteri kring Moleskine-böckerna den senaste tiden och ja, jag kan väl inte annat än erkänna att omvärldens besatthet väckte även mitt intresse... Men det kommer ett inlägg om detta uppschåsade och (en gång i tiden franska men numer) italienska märke någon annan gång. För den här texten ska handla om hur man kan göra en riktigt fin present till någon!


När Zak var borta och spelade schack-SM i två veckor, hittade jag en illustratör vid namn Keri Smith (jag har skrivit en hel massa om henne här). Efter att i min ensamhet ha surfat runt på denna kreativa persons hemsida ett bra tag, smittades jag av världens finaste virus. Inspiration! Så jag åkte in till staden, köpte böcker och svarta bläckpennor och lade sedan båda mina lediga dagar på att fylla en utav böckerna. Zaks bok.

För hur underbart hade det inte varit att få en hel anteckningsbok fylld med små texter, illustrationer, roliga tidningsklipp och minnen? Jag hade i alla fall blivit grymt glad. Resultatet blev väldigt "ericigt" fast det var ju på sätt och vis meningen. För jag tänkte att om vi någon gång måste vara ifrån varandra igen, kan han alltid kika lite i boken och tänka på mig! Det här är en present att ge bort till den som man vill ska komma ihåg en med andra ord. ;)

Men det primära syftet var förstås inte att pracka på min pojkvän en massa minnen utav mig. Jag ville faktiskt bara göra honom glad. Mamma varnade mig lite och sade att jo, visst skulle han nog bli glad men kanske inte lika glad som jag hade blivit och jag var lite rädd att hon skulle få rätt. Men tji fick mor min för Zak tycktes faktiskt uppskatta presenten! Sedan är det en annan sak att han antagligen uppskattade mitt arbete mer än alla små fjompiga illustrationer! ;)

Hur som helst. Här har vi alla bilder som ni förmodligen har scrollat ned för att se på! Mycket nöje...Några sidor för schack-analys: En skräddarsydd anteckningsbok till pojken min med andra ord!


En liten önskesaga i post it-format...En kalender med månadsuppslag och illustrationer rymdes också...


Jag älskar kontaktannonser så jag klippte ut de tokigaste... Det vill säga de där klippen med 60-åriga gubbar som söker efter asiatiska 20-åringar, kräsna singlar som redan har bestämt sig för vem som är den rätta och personer med skumma intressen...


Lite tomma sidor för anteckningar fick det allt bli också... Boken måste ju trots allt kunna användas till det den egentligen är till för!


Men så fick det vara slut på de tomma bladen och istället väntade en lååååång saga om hur vi blev tillsammans...


Jag satt uppe hela natten och skrev den där sagan (som inte bara är baserad på verkliga händelser utan faktiskt alldeles sann) och gick inte och lade mig förrän efter frukosten. Det var ett förskräckligt oväder den natten förresten och för första gången någonsin blev jag rädd för åskan. Det lät så mycket högre än det brukar...


...och så var det ytterligare några tomma sidor att fylla, den här gången med matematiska problem och lösningar för pojken min älskar matematik.

Jag tänkte att man skulle kunna göra sådana här böcker till nästan alla man tycker om! Det tar tid men vi vet ju alla att egentligen är tid mycket finare än pengar. Att lägga ned flera timmar på att klura ut passande saker att skriva ned i ett litet block kanske därför blir den bästa gåvan. Jag fick till exempel en scrapbook utav mina vänner där hela min barndom rymdes kändes det som. De hade kämpat som galningar: Scannat in bilder, letat reda på de låttexter som vi skrev till vårt tokiga dansband, hittat artiklar från vår egengjorda tidning och verkligen lagt ned sina själar i arbetet. Och jag blev hur glad som helst.

Här kan man köpa tunnare Moleskine-böcker att fylla till vänner, släkt och älsklingar. Ett tips är att göra en egen kalender för det kommande läsåret!

Det hade även varit fint att ge bort en kalender som inte bara används utav personen som får den utan även utav en fiktiv ägare. Man skulle kunna börja boken med en presentation utav karaktären och därefter fylla i små anteckningar som denna påhittade gestalt har skrivit ned i sin kalender... Om boken till exempel tillhör en rysk ballerina från 1950-talet kan man till exempel skriva in träningstider, vägningar, datum för stora föreställningar och auditions (om det nu heter så på ryska). Och kanske smyga in en kärlekshistoria bland datumen när man ändå håller på... ♥

Kommentarer
Postat av: Patrik

Hittade din blogg via min vän Lady Thirty. ^_^ MS-boken du gjorde till din kille är bland det finaste jag sett, nu ska jag gå och göra några till några vänner, tack för att du inspirerar!

2009-08-02 @ 16:38:07
Postat av: lady thirty

åh vad fantastiskt fint!

vilka bra idéer!

jag äger en liten molskine kalender som jag bara älskar - det är en sån där det är kalender på ena sidan av uppslaget och en anteckningssida på andra, väldans bra!

sen har jag några andra moleskines också!må så gott!

2009-08-02 @ 19:05:05
URL: http://ladythirty.blogspot.com
Postat av: Zizzi

Underbart! Detta ska jag göra till nån nån gång!

2009-08-02 @ 22:46:37
URL: http://zizzi-zizzi.blogspot.com
Postat av: Natta

Åh vad bra tips! Supergulligt! Jag skulle bara va bra på att rita också... :P

2009-08-02 @ 23:17:00
URL: http://nathaliemariatherese.devote.com
Postat av: Moa

Men åh så fint! Han måste blivit överlycklig!

2009-08-03 @ 13:53:01
URL: http://chitchat.devote.se
Postat av: malin

Jag är en av dom som drömmer om Moleskines... Jag vill ha en sketch-Moleskine i storlek större, att ha till en art journal. Jag har en japansk Moleskine som kommer att bli en cirkel-journal - 9 stycken duktiga konstnärer kommer att måla tre sidor var, på ett tema som jag valt. Om ca ett år får jag tillbaka den, och jag längtar redan!

2009-08-16 @ 08:39:40
URL: http://mildamalin.blogg.se/
Postat av: K

helt underbar present, min pojk ska nog få en liknande i julklapp! fin blogg, kul med någon annan i Paris, finns många likheter, denna kommer jag följa!=)

2009-11-24 @ 17:04:42
URL: http://klaraparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0