älskade, vita skor.

Idag skyndade jag iväg på lunchrasten för att lägga beslag på Vagabondbutikens enda par Grace-skor i storlek 36. Vilken lycka att att de fanns kvar! Var lite, lite orolig att de skulle se stora ut (som alltid när det gäller skor). Men butiksbiträdet sade att de såg pyttesmå ut. Och det lät väldigt bra tycker jag. De är så himla fina! Vill bära dem till vippiga kjolar, korta shorts och tunna, svarta strumpbyxor. Men de får stå på mitt fönsterbräde så länge. Tills det blir vår.
My new shoes - love them! They make me long for spring even more!

Önskelista.

OK. Nu var det faktiskt julafton för över en månad sedan. Så här kommer det nya årets första riktiga önskelista (listade lite hur som helst).
Skor.
Ett par rosa foxy woods. Kan knappt beskriva hur underbara de är. Finaste, finaste skorna! Allra höst upp på önskelistan.
Ett par helvita textilskor med rejäl klack och lite platå. Som dessa, men jag tror att de är för stora tyvärr.
Ett par svarta, klumpedunssandaler. Som dessa finingar.
Väskor.
Den här väldigt fina datorväskan i skinn.
Jag skulle väldigt, väldigt, väldigt gärna hitta en pytteliten, fyrkantig, skinnväska också, i samma färg som datorväskan. Här hittar ni en liten dröm (det går inte ens att välja vilken färg som är finast!). Och här är ett bra exempel.
Kläder och annat fint.
Kort polotröja med lagom långa ärmar.
En rosa iPod nano. Med någon fin text som jag inte kommit på ännu. För jag behöver mer musik. Och nano är söt söt söt!
The first wish list of 2011.

Våren kom hit!

Ville bara visa två små outfits som jag ser fram emot att bära till våren/sommaren. Shortsen i finaste persikofärgen (inte rostfärgade som bilden antyder) kom hem till mig härom dagen förresten.
Kort roströja - Asos
Höga manchestershorts i ljusblått - American Apparel
Bolero som är lite kortare fram än bak - By Malene Birger
Höga manchestershorts i persika - American Apparel
Things I'll wear when spring and summer finally arrive.
Knitted crop top - Asos
Bolero - By Malene Birger
High-waisted, corduroy shorts in pale blue and peach - American Apparel

fotklor.

Ett par rosa foxy woods från Jeffrey Campbell står fortfarande högst upp på min önskelista. Men ni måste hålla med om att dessa inte heller är så dumma!

iwant'em!

Modellering

Jag berättade ju om en kurs som jag läser just nu. Och ville bara visa vad jag får sitta och knåpa ihop på skoltid. Fast framförallt efter skoltid.
What we learn to do in school.

Pastellstjärnor

Så här ser jag ut idag.
De små pastellstjärnorna köpte jag i USA. De är fina.
This is me today.

90-talsskor?

En liten fråga bara. Ni vet sådana där textilskor med vit gummisula och färgglatt tyg som fanns på 90-talet när jag var liten... Var kan man hitta sådana? Någon som har sett ett par? Blev lite nyfiken på hur de verkligen såg/ser ut för jag tror att jag hade ett par orangea när jag var... ja, kanske åtta år eller så. Jag har sökt på Etsy och googlat runt som en dåre men det hjälper inte så mycket.
Så om någon:
a) Vet vilket märke som producerade dem.
eller
b) Har hittat en länk till ett par.
Dela hemskt gärna med er av detta!
Ungefär så här ser de ut förresten. Tack för hjälpen!
Does anyone know where to find a pair of nineties shoes like these ones? Merci.

10 filmer.

En utav mina absoluta favoritpersoner gjorde en väldigt käck liten lista med fina filmer. Så jag tar och kopierar upplägget rakt av: Här är några utav mina favoriter.
De feta åren är förbi.
Capote.
Lost in Translation.
bild-2011-01-24-kl-21-47-09_129016682.png" alt="" />
The Brothers Bloom.
Ghost World.
The Virgin Suicides.
2 Days in Paris.
Torkel i knipa.
Inception.
Free Rainer.
Och så finns det ju så klart en hel bunt med andra filmer som också borde få vara med.
Some really really great movies!

Hello dear orchid.

Pojken min köpte hem lite växter till lägenheten igår. Så nu bor en vit orkidé vid mitt skrivbord. Väldigt fint.
Orkidéer är de vackraste blommorna i hela världen tycker jag. Om ni undrade.
Hello dear orchid. Welcome home!

Roliga läxor!

Ni var några som ville se vad jag har åstadkommit med mina nya älskade Copic markers. Så här har vi det.
Skoluppgiften var att rita tre olika idéer på vitlökspressar och att använda olika sorters pennor till varje koncept. Fast jag kunde inte låta bli att åtminstone rita lite med marker-pennorna på varje bild. Älskarom!
Först ut är då en "vitlöksvev".

Sedan en platta som man stansar vitlöken med. Den har en plan yta så att man lättare kan knacka ut vitlöksbitarna. Och så medför den ju att man kan ställa vitlökspressen.
Och så den lilla batteridrivna vitlöksmixern med roterande knivblad som hugger av vitlöken.
Grymt rolig uppgift. En annan kurs som jag läser nu heter Datorstödd modellering. Det är svårt men om man bara lyckas lära sig programmet kan man göra hur fina saker som helst! Vi har fått i uppgift att bygga upp ett rum (mitt ser ut som et femtiotalskök med rutigt golv och ljusblå väggar) och några olika möbler till detta. Och så ska vi även göra trätåg. Hur fint!
What I've done with my new Copic markers. Our homework was to come up with ideas for a garlic press. Fun!

Lägenheten!

Hej och välkommen in i lägenheten.
Hallen är - inte helt oväntat - det första du möts av.
Till vänster om hallen, finner vi badrummet. (Ni kan även tjuvkika på vår ovanligt stora ugn.)
Så här ser det ut.
Bortanför badrummet hittar vi köket. Det är så fint, så fint - titta bara!
Här sitter vi och äter.
Om vi går rakt fram i hallen istället, kommer vi till vardagsrummet! Här har Zak sin arbetshörna och så har vi matsalsbord (att sitta vid om vi är fler än tre och inte vill äta i soffan) och TV-mysigheter.
Och till vänster hittar vi sovrummet.
Det finfina sovrummet med min ljusa arbetshörna och de älskade garderoberna!
Vi har ett himla fint överkast också men det tog ledigt idag (vilket inte är någon ovanlighet). Så här ser det ut i min garderob förresten. I like a lot!
Welcome to our apartment. I love love love it!

En vän, små mörkblå rosetter och jordnötssmör.

Idag kom min fina vän (OK, pojkens och min fina vän. Men mest min!) Amanda på besök. Så här såg vi ut efter en lång dag i Stockholm förresten, några dagar innan 2007.
Egentligen var det tänkt att vi skulle baka en massa olika saker men det blev mest att vi lagade mat istället. Amanda sade att hon ville ordna en inflyttningspresent till oss men eftersom hon är så duktig på det här med matlagning, tyckte vi att hon kunde ge oss ett bra recept istället. Så vi fick en supergod tomatsoppa! Och senare, när pojkvännen hade lämnat oss för sina släktingar, lagade Amanda och jag det här.
Kyckling med bacon, svampsås och ungnsrostade rotfrukter och klyftpotatis med rosmarin. Så gott, så gott, så gott!
Och så bakade vi en väldigt enkel men supergod, lite seg kladdkaka som vi bredde jordnötssmör på. Mycket jordnötssmör.
Amanda gjorde mina naglar fina också. Hon hade med sig väldigt fiffiga små schabloner som man stämplar på naglarna (det fungerar så här). Så nu har jag en mörkblå liten rosett på varje fingertopp. Superfint!
Kvällen fortsatte med ett antal humorprogram. Sedan kom pojken min tillbaka och vi halvtittade på P3 Guld och åt mer kladdkaka. Sedan var det dags för fina Amanda att åka hem. Men vi får minsann se till att ses snart igen.
My friend Amanda has been here today. We stayed in the kitchen most of the day. And my nail-polish genius for a friend also used very cute stamps to decorate my nails with tiny little bows!

Pennor!

Idag var det dags för skissteknik igen. Vår lärare nämnde det fina ordet materialsport och visade oss sedan en rad olika pennor: Kulspetspennor, akvarellpennor, vanliga färgpennor och olika filtspetspennor - från sådana som mest är som vanliga kulspetspennor till rejäla markers. Det här fick också sätta punkt för vårt halvår med blyerts. För från och med nu ska vi använda färg.
Nu har fem Copic markers, en Tipp-Ex-penna (att highlighta med), en kulspetspenna med svart bläck, en filtspetspenna i svart och ett A4-block (med papper som inte låter markerpennorna färga av sig på nästa blad) fått flytta hem till mig. Dessutom köpte jag ett suddgummi som ska vara "dust free" och ett knådgummi, i jakten på ett sudd som inte lämnar ifrån sig en massa skräp.
Länge leve materialsporter!
Some very very nice things I bought today for school work.

Tre små cravings

Tre små cravings just nu. Superfina och "helt lagom" sommarsandaler från Urban Outfitters (de finns i en blek tan-färg också, som kanske är ännu finare), skir spetskrage från ASOS och datorväska i skinn (som min Mac vill krypa ned i) från Topshop.
Three cravings. Summer shoes from Urban Outfitters, collar from ASOS and laptop case from Topshop.

Scones

För någon vecka sedan modifierade jag ett sconesrecept. Senare hade vi inte riktigt alla ingredienser så då fick jag ändra lite till. Och då tyckte pojken min att de blev ännu godare. Så nu är de supergoda! Och jättelätta att göra. Och nästan nyttiga med mycket protein och lite fett. Och supergoda igen.
Ät på!
Yummy yummy scones!

Om kläder och kärlek.

Jag har varit besatt utav Japan. Japanska subkulturer så som Lolita och Decora, sushi (fast vem är inte besatt utav det?), japanska tecken. Och - såklart - manga. Nu tänker jag visa er min favoritmanga, som jag fortfarande tycker om. Trots att mitt brinnande intresse för Japan slocknade för flera år sedan (nu är det bara fascinerande som länder och stora städer långt, långt borta är mest).
Jag har inte läst så där jättemycket manga. Men däremot har jag letat igenom nästan hela SF-Bokhandelns sortiment på jakt efter något som skulle kunna falla mig i smaken. Och så en vacker dag hittade jag en manga som inte bara var fint ritad utan faktiskt hade världens sötaste handling också.
Denna shoujo (manga riktad till flickor) har det överromantiska namnet Paradise Kiss och handlar om Caroline som blir inspanad av en kille vid namn George. George är designstudent och driver ett klädmärke tillsammans med några klasskamrater. Och han vill att Caroline ska bli deras modell...
De jobbar på inför den stora modevisningen. Självklart blir Caroline och George kära i varandra, men så finns det ju en intressant pojke i hennes klass också. Och George kanske inte är kär trots allt... Och så handlar det om de andra i designteamet: Transvestiten Isabella, toksöta Miwako (som är som ett förvuxet barn) och väldigt (väldigt) snygge punkaren Arashi (som Miwako tyvärr har lagt beslag på).
En helfjompig och fullkomligt beroendeframkallande liten serie på fem volymer. Kan vara bra att ha.
A manga called Paradise Kiss. Totally girly and totally wonderful! About love and fashion!

Floridashopping!

Här är mina andra inköp ifrån Florida.

Allt i rosa toner kommer ifrån Victoria's Secret PINK. Som jag blev förtjust i PINK-butiken! Där fanns färgglada college-plagg överallt. Lite som att kliva in i en amerikansk ungdomsfilm.
Från American Apparel blev det manchester. Köpte en mörkblå kjol och ett par ljusblå shorts med hög midja (har beställt ett par i finaste persikofärgen också). Dessutom köpte jag ett par svarta leggings av den här modellen. De ser space:ade ut på bilderna men i verkligheten känns de mer som ett par ridbyxor tycker jag.
Florida shopping!

Bästalovet

Ville bara berätta att det här har varit mitt bästa - och längsta - jullov någonsin! Har haft det så himla bra. Här är lite av vad jag har gjort:
♥ Bakat. Det har blivit bärpaj, kladdkaka och scones. Och igår bakade finaste Julia och jag indiska kanelbullar. De blev många, stora och väldigt goda.
♥ Haft min allra bästa sommar i Florida.
♥ Köpt mängder med fina kläder och andra underbara ting. Det finaste som införskaffades.
♥ Firat en julafton som tog slut innan Kalle Anka.
♥ Lagat hummer thermidor hemma hos mina föräldrar. Det är min familjs nyårsrätt och kan mycket väl vara det godaste i hela världen.
Bästa jullovet någonsin som sagt. Idag väntar läxor i skissteknik och imorgon börjar skolan igen. Det känns helt OK det med.
I've had the best winter holidays ever! And it lasted a whole month! Tomorrow I'll start school again. But that's OK too.

Förmiddag

I morse var mor och jag hos tandläkaren. Jag fick beröm för mina tänder och till min glädje fanns det flera olika smaker på fluorlacket! Mint, banan och melon. Jag valde den sista. Sedan fick jag välja ut en liten pryl ur leksakslådan. Stod länge och funderade på om jag skulle välja en röd eller blå gummispindel men sedan hittade jag den här finingen - en pytteliten dinosaurie.

De är snälla mina tandläkare. Vet att jag tycker om sådant. Att jag aldrig kommer att bli för gammal för ett klistermärke eller en plastring.
Sedan åkte mor och jag tillbaka till Göteborg (min tandläkare finns kvar i det lilla samhälle som vi flyttade ifrån när jag gick på gymnasiet) där vi frukostfikade på Brogyllen (En bit daimbrownie runt niotiden på morgonen behöver inte vara helt fel!). Brogyllen känns förresten som ett anrikt café på en fin gata i Paris, med en massa godsaker och stora kristallkronor i taket. Om ni inte har varit där, tycker jag att ni ska gå dit.
Sedan fick mor min fara till jobbet och jag satt kvar och väntade på att klockan skulle bli tio. Då gick jag nämligen iväg och köpte den här. Bästafilmen!
Och nu väntar plugg plugg plugg i form utav att rita espressobryggare, ergonomiska mobiltelefoner, papptallrikar och lite annat.
Today I've been to the dentist where I got to pick out a tiny little dinosaur from the drawer where they have cute toys and stickers for children.
My mom and I have been to a café where I had a brownie nine o'clock in the morning.
And I've also bought a very good film.

Paket på posten

Idag har några fantastiska skatter flyttat hem till min garderob. Allihop är inhandlade på ASOS och jag är så himla nöjd! Allt sitter perfekt och är finare än jag vågade hoppas.

Finaste tröjan i kort modell. Ljust rosa med rosor och blad på.
Ett par Docs i rätt storlek! Har ett par för stora med stålhätta som jag bodde ganska mycket i på gymnasiet men dessa är så mycket finare!
Världens finaste lilla svarta med gosskrage, bar rygg och vippig kjol. Köpte den i en petite-storlek så midjan sitter precis där den ska!
Är så himla nöjd! Länge leve mina nya plagg!
Some clothes and a pair of shoes I bought from ASOS. I love love love them!

Vitt

Ville bara visa mitt skrivbord. Tycker det är himla fint.
Where I'll study loads and loads and loads.

Velour

Någonting annat som fick följa med mig hem ifrån Amerikat var den här. Äntligen! En alldeles egen mysdräkt i velour från Juicy Couture. I finaste korallrosa färgen. Med turkost glittertryck på ryggen och allt. En aning smaklös? Ja. Om jag älskar den? Oh ja!

My very first Juicy Couture tracksuit. I love it.

Lolita-esque

Bästa köpet i Florida. Ett par Lolitabrillor från Juicy Couture. Love 'em! Hur mycket som helst!
My no.1 buy in the US: A pair of Lolita-esque sunglasses from Juicy Couture. Love 'em!

En modelista

Jag snodde en fin lista.

Din stil i en mening Som en polaroidbild av ett somrigt ögonblick. Tänk Sofia Coppolas The Virgin Suicides men utan 70-talet.

Stilförebild Lolita

Vad inspireras du av i vår Samma som vanligt tror jag: Prydligt klädda överkroppar med korta under, höga midjor, mycket ben och klumpiga skor.

Vad tror du på inför våren Oskyldig hud som kikar fram. Som partiet precis nedanför bysten men ovanför naveln. Och ljusrosa skor, det tror jag på. Och att Litorna från Jeffrey Campbell kommer att synas på alldeles för många även i Sverige.

Det bästa basplagget i vår Leggnings med hög midja.

Färger i vår Jag har blivit lite småförtjust i mintgrönt. I allmänhet blir det nog mycket gult. Men det kan jag klara mig utan.

En idealoutfit i vår För min egen del: En riktigt hög tofs tillsammans med en tung, rak lugg. Något som visar en liten, liten glimt utav magen, venkramande, höga byxor och klumpedunsskor.

Skor eller väskor Kan inte välja. Ha-begäret väcks oftare av ett par skor än en väska hos mig men jag känner mig mer bekväm med än väska än i ett par superfina skor. Så jag väljer båda!

Do's and don'ts Inspireras av och maraton-titta på Mad Men. Bär aldrig tröjor med för korta ärmar (det blir väldigt mycket svårare att hitta fina tröjor men det är det värt).

Ditt senaste köp Den här finaste!

Tre saker på vårens önskelista Allra högst upp på önskelistan finns ett par rosa Foxy Wood:s från Jeffrey Campbell. Kanske den här korta jackan. Och sedan vet jag inte riktigt. Skulle vilja ha en fin beautybox.
A fashion list. For weird English, please click here.

Vann

Vi gjorde en dagslång roadtrip också. Till Key West med sina vackra hus men alldeles för många turister. Vi stannade till på vägen och badade i Mexikanska golfen.
Pictures from our one day roadtrip to Key West when we took a swim in the Gulf of Mexico.

Ett inköp.

På Sephora inhandlades hudvård från Philosophy. Åh vad jag hoppas att detta blir bra! Grace som butiksbiträdet presenterade sig som (i en sådan där inövad mening, precis i slutet av vårt samtal när jag väl hade bestämt mig för att köpa), trodde i alla fall det.
Something I bought: Skincare from Philosophy.

Shopping.

Nu får jag nog börja hålla i mina slantar igen. Det blev en del shopping i USA nämligen: Inte jättemycket. Men mycket. Och så fort jag kom hem till Sverige, blev det även en del nätshopping. Men nu tror jag minsann att jag har fått allt jag behöver.
Jag kärade ned mig så totalt i en liten tröja fån ASOS i förrgår. En tröja som skulle passa ihop med nästan allt i min garderob och som självklart inte fanns i rätt storlek. Men ett enträget surfande lönar sig och alldeles nyss lyckades jag klicka hem den sista som borde sitta perfekt. Vad glad man kan bli för en sådan liten sak.
Ni ska få se vad jag har införskaffat lite senare. Tills vidare får ni kika på världens snyggaste köksklocka och dess lika snygga förpackning som jag fick i julklapp utav mamma och pappa.
I've done some (...OK, a lot of) shopping lately. I'll honestly slow it down a bit so that paying the rent won't become a problem. Today I bought a cropped top from Asos. I fell in love with it a few days ago and have been updating the website at least fifty times just to see if it will show up in my size. And today it did! Finally!
I'll soon begin to show you what I've bought. But I start with showing the perfect kitchen clock and the just as perfect box it came in. This was a Christmas gift from my parents. I love it (and them of course)!

En liten bildexplosion


Guldfiskar!

Nästan världens godaste snacks. Första gången vi möttes var jag tio år. Gissa om jag blev glad när jag hittade den här gigantiska TetraPaken.

Goldfish for the win!

Nyår

Större delen av mitt nyår spenderades på Sawgrass Mills - Floridas största köpcenter. Himla trevligt!
Svenska tolvslaget inträffade på väg tillbaka till hotellet. Men vi firade det amerikanska istället. Så här såg det ut.
Sedan blev det nästan midnatt. Året firades in med en 16 minuter lång version av I shot the sheriff från barpianisten och sedan blev det 2011!
Gott nytt år!
Happy new year!

Florida!

Nu har jag varit tillbaka i Sverige i lite mer än ett dygn. Det var bättre i Florida. På ditresan blev vi ett dygn försenade. I Europa hade visserligen flygtrafiken börjat fungera igen. Men i Newark, där vi skulle mellanlanda, var det snökaos. Så det fick bli en övernattning i Frankfurt och ett plan till Chicago dagen därpå istället. Väl i Chicago skrevs vi upp på en kölista till ett Miami-flyg som bara pappa hade fått en plats på. Resten av oss var garanterade platser först dagen därpå. Men efter att ha suttit vid gaten och hoppats i ungefär två timmar fick vi också gå på planet och hela familjen kunde fara till Fort Lauderdale i Florida!
Morgonen därpå, ropade mamma att jag skulle gå ut till henne. Rätt irriterad och himla trött, gick jag upp ur sängen för att ta reda på vad som var så viktigt. Det var det här vädret. Och jag gick inte och lade mig igen utan ropade upp Zak på samma sätt istället.

Vädret har faktiskt varit kanonbra, mycket bättre än vi vågade hoppas. Det är inte helt fel att bada och sola på vinterlovet alltså.
En dag åkte vi båt. Fort Lauderdale kallas Amerikas Venedig och har en massa små kanaler och längs med dessa bor en massa överdrivet välbärgade människor. Vi åkte runt och kikade på de prydliga tomterna, enorma husen och lyxyachterna. Och en och annan juldekoration.
Detta är för övrigt Fort Lauderdales allra äldsta hus. Så gammalt som - håll i er nu - 110 år! Ingenting är gammalt på riktigt i USA.
Efter båtturen blev det en asiatisk, supergod lunch vid vattnet.
Julstämningen var på topp, särskilt med det superamerikanska budskapet Joy to the world - Christ is born.
Pictures from Fort Lauderdale, Florida. I miss it so, so much!

RSS 2.0