Amerikat

Hej då. Tidigt imorgon bitti åker min familj och jag till ett varmare Florida. Det kommer inte att bli så där vrålvarmt. Men helt klart behagligare än i Göteborg. Pappa har printat ut långa listor på alla gigantiska shopping malls och jag har skrivit ned en massa butiker där jag ska leta efter Jeffrey Campbell-skor. Jag hoppas att min väska är betydligt tyngre på tillbakavägen.



Håll tummarna för att flygplanen lyfter så ses vi i början av januari.



Goodbye Sweden. Hello Florida! I'll be back in early January.


Julklappar!

Vilken himla bra dag det har varit! Fast kortare än väntat: Under den obligatoriska Kalle Anka-stunden, stod pappa ute i hallen och provade tomtekläder inför kvällens julklappsutdelning. När Askungen började prata om sin klänning och visa mössen vad som behövde ändras, tröttnade emellertid en utav mina kusiner och gick därfirån. Och ungefär i samma veva brast han ut i ett Tomten är här! och efter det hade ingen (ingen utav mina kusiner) längre någon lust att se på varken Ferdinand eller Pluto eller Piff Och Puff. Nej, det blev julklappsutdelning direkt istället och alla över nio år var rätt förvånade.

Det här gav jag bort till...

Pojkvännen:
Tre månader på Fysiken: Ett gym/träningsställe som även har pass med exempelvis basket, volleyboll och badminton. För han har berättat att han vill börja spela badminton men inte vet vem han skulle spela med/mot. Men nu kan han spela så mycket han vill!

I treårsdagspresent fick han ett mordvapen förresten. Fast jag tycker ju att han ska använda det till att laga mat istället.

Pappa:
Pappa och jag ska börja bowla lite då och då. Så att vi ses och för att bowling är grymt kul. Så jag ska bjuda honom första gången vi spelar.

Mamma: Den här jackan från Reebok fast i korallrött/rosa.

Mormor: Finaste smultrontvålen från Björk & Berries. Hon har fått den en gång tidigare men jag tycker att hon alltid ska ha en sådan tvål. För den luktar hur gott som helst och förpackningen är väldigt vacker.

Mostrarna (som är tvillingar): Varsitt exemplar av boken Proggiga barnböcker. De växte upp på 60- och 70-talet och boken handlar om den märkliga litteratur som präglade deras barndom.

Morbror (som tyvärr inte var där): Den här roliga läsningen.

Jag skickade ned tidningar (Bamse och Kalle Ankas Pocket) till mina franska barn också (alltså barnen i den familj som jag jobbade hos litegrann. Så här såg det ut när ett utav dem hade födelsedagskalas förresten).


Och det här fick jag:

Från mamma och pappa:

♥ Höga kaffeskedar - av någon anledning älskar jag att äta med sådana.

♥ Världens finaste köksklocka (precis min stil!) med timer som går att plocka loss. Klockan ligger i världens finaste svarta kartong dessutom. Den tänker jag också vårda ömt. Ni ska få se en annan dag.

♥ Shoppingpengar till Amerikat. De säger att de vill bli kläder och skor istället för sedlar. Och jag tänker göra mitt yttersta för att deras önskan ska slå in.



Från mormor, kusiner, mostrar och morbröder
:

♥ Ett rött våffeljärn. En flicka som fyller år på våffeldagen blir självklart väldigt glad för detta!

♥ En kokbok med fransk mat.

Och så fick jag en liten skylt och kaffe också (fast jag tror att jag glömde kvar de sakerna).

Från pojken min fick jag en alldeles egen, helt underbar flaska med tur. Sedan var både hans mamma och farmor så gulliga att de gav mig julklappar de med. En prenumeration på Jalouse respektive en Elle-tidning.

Nej, jag tycker allt att jag har haft en väldigt bra jul. Vi hann precis hem till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och fortsatte sedan kvällen med att titta på Hairspray.



What I gave and what I got. A little weird English here.


Chance

Julklappen från min pojkvän. Chanel Chance Eau Tendre. Himmelriket.
Christmas gift from my boyfriend. Chanel Chance Eau Tendre. Love it (and him) so much!

magasin

Något himla fint som jag fick på vår treårsdag. Ville bara visa. Så nu blir det minsann ett knubbigt Paris-magasin.
A gift card from my boyfriend so I can turn my blog into a magazine.

Sneak peek 2


(Jag älskar vår lägenhet.)
(I love our apartment.)

Tre

Nu är det en kvart kvar tills dagen då Zak och jag har varit tillsammans i tre år. Tre år. Det här är min favoritbild på oss två.

Vi ska fira med att fortsätta göra fint i lägenheten - för soffan kommer äntligen hit! Om ungefär tio timmar bara. Och de som ska frakta hit den är ännu lyckligt omedvetna om att soffan inte kommer att gå in i hissen och att vi bor på sjunde våningen.

Och så ska jag hjälpa pojken min att köpa julklappar. Och så ska vi laga något himla gott på kvällen. Det kommer nog att bli en väldigt bra dag.
My boyfriend and I have been togehter for three years today!

Julsysslor

Nu är det som så att jag har fått jullov! Och vet ni? Jag börjar inte skolan igen förrän den 17 januari! En hel månads lov - det är lite sinnessjukt. Men jag har lite saker som behöver ordnas...

♥ Försöka sälja en massa kläder som visserligen är fina men samtidigt tynger ned om inte mina axlar så i alla fall mitt sinne.
♥ Försöka sälja lite prylar också.
♥ Köpa julklappar till pojkvännen min och fadern min (de andra julklapparna köpte jag i förrgår).
♥ Göra en sisådär fyra olika läxor i skisstekniken.
♥ Fira min vän Moa som fyller 21 imorgon.
♥ Fira treårsdag med pojken min.
♥ Fira julafton med mamma, pappa, mostrar, morbröder, mormor och två små kusiner (varav den ena är besatt utav min far och den andra är imponerad av min mor som både kan spela Super Mario och kör en cab). Det kommer bli en himla fin jul. Alla kommer att prata i munnen på varandra och mamma och jag ska rabbla repliker när vi tittar på min absoluta favoritsaga.
♥ Åka till Florida och stanna där tills det blir ett nytt år.
♥ Sy. För mitt huvud är lite fullt av idéer.
Vad ska ni göra?
X-mas holidays! For a whole month! This is what I'll do.

♥ Try to sell some of my clothes.
♥ and some of my things too.
♥ Buy Christmas gifts t my dad and boyfriend.
♥ Do four different sketching exercises (homework).
♥ Celebrate a friend's 21th anniversary.
♥ and celebrate me and my boyfriend's third.
♥ Spend Christmas eve with family and maternal relatives.
♥ Go to Florida!
♥ Sew. Because my head is filled with ideas.

Finally!

Ni kanske minns att jag har varit på jakt efter en bustiertopp ganska väldigt länge. Funderade intensivt ett tag på att köpa Acnes utreade bikinitopp men efter att ha mailat och frågat om mått, insåg jag att den nog skulle bli lite för stor. Men så idag fann jag äntligen min efterlängtade topp! På H&M.
Today I've finally found a bustier top. I've been wanting one for ages.

Räkningar

Jag får post nu. Räkningar! Och vet ni? Jag tycker om dem på riktigt. Att kunna sitta i sängen och betala hyror och bredband, det är faktiskt himla smidigt. Blir så stolt över att jag begriper hur de ska betalas, vad som ska skrivas var, OCR-nummer osv. Lite stort är det allt: Att fatta hur man gör. Att betala själv är mer ett nödvändigt ont, inte särskilt stort i alla fall.
Och det här är nästan på riktigt världens bästa pryl. Tusen gånger bättre än hjulet i alla fall. (En annan sak som också får hjulet att kännas onödigt är den här. Om ni undrar.)
Paying bills is actually fun! I'm a little proud of myself for understanding how to do it.

Ännu ett par önskeskor...

Att Lita-skorna är snygga, det vet vi allihop. Men de här är också rätt igenom superperfekta. Jag vill ha ett par. Tänk så fint med rosa skor till sommaren. Oskyldigt och fint. Bedårande!
I want I want I want! They look so.... innocent!

Sneak peek

Idag har vi installerat internet! Eller ja. Zak och pappa har installerat internet. Jag hade nämligen beslutsångest i en möbelaffär under tiden. I sällskap av mor som hjälpte till bäst hon kunde med Pros and Cons-listor och egna synpunkter.
Ville bara visa er en liten, liten glimt utav lägenheten. Mina skrivbordshyllor och en kokboksprydd del i köket.
Jag älskar den här lägenheten! Vi har tomkartonger mest överallt men det börjar ändå bli riktigt, riktigt fint. Och jag kan se Lisebergs julgran från mitt skrivbord. Det ska bli så himla roligt att visa er alltihop sedan när min kontorsstol (dagens beslutsångestobjekt) och soffan har kommit hit också.
Och en sak till: En mystisk person vid namn J funderade lite kring var jag bor nu för tiden. Sverige eller Paris? Och svaret är att sedan den nionde juni i år bor jag åter i det kalla Sverige. Fast det är inte helt fel. Jag saknar Paris förstås - ibland jättejättemycket. Men det känns bra att bo här med.
A very tiny sneak peek of the new apartment. I love love love it!

Antoinette

Ni bara måste kika här. Så fint!
Lookbook from Wildfox, spring 2011. I love it!

Den riktiga önskelistan.

Här kommer en till önskelista. Den riktiga. Slutgiltiga.

 

Chanel Chance Eau Tendre

Oh den luktar så gott: Friskt, lite syrligt av grapefrukt och milt. Dessutom stannar den här doften kvar på huden längre än min nuvarande älskling som tyvärr är borta efter ett några få ögonblick.

Harry Allens Roller stop

För hur fint hade det inte varit med en kritvit rullskridsko på fönsterbrädet? Den ger fina 50's Diner-vibbar tycker jag.
Prenumeration på Lula



För jag vill ha den här tidningen men köper den aldrig.
Prenumeration på Jalouse Uppdatering! Zaks mamma gav mig en himla fin julklapp redan den 11 december: Gissa om jag blev glad när jag fick veta att denna älsklingstidning kommer att dimpa ned i brevlådan hela nästa år!

För Jalouse är världens snyggaste tidning och jag älskar den. Och dessutom är det bra att fortsätta öva franska.
Beauty box

Den här pastelligt gula med katter på från Paul & Joe Sister är min favorit.
Presentkort från WeBlogstore
För att göra en superknubbig tidning så att Parisvistelsen blir odödlig. För tänk om något skulle hända bloggen min. Då skulle alla de där små upplevelserna i Paris - de där som jag behöver bli påmind om för att minnas - försvinna. Och så får det bara inte bli. Mitt bloggarkiv gör mig så himla glad. Det får mig att minnas att pojken och jag gick ute i kortärmat i slutet av november förra året . Jag kan bli påmind om namnet på vårt absoluta favoritcrêperie och minnas att vi spenderade en helt underbar aprileftermiddag på en filt i les Tuileries. Det vore bra att ha de där minnena samlade på papper också.
Things I wish for x-mas. (Last item is a gift card for turning a blog into a magazine)

tjugo

 


Idag fyller min favoritpojk 20 år. Han fick det här kortet av mig och ska få välja ut en riktigt fin väska.

Och så fick han den här.



Och jordgubbssmulpaj som jag bakade alldeles själv på morgonen. Förra året såg det ut så här. Grattis Zak!



Today is my favourite boy's 20th birthday!


The keys

Nycklarna till nya lägenheten. Inflyttning på fredag.
The keyes to the new apartment.

RSS 2.0