I can't believe it's yoghurt!

Jag kan laga mat. Men oftast är det väldigt tråkigt. Därför föredrar jag att laga sådan mat som snarare innehåller steg som "stick några hål på plasten med en gaffel", "koka i fyra minuter" och "sätt mikrovågsugnen på full effekt" än "gör redning", "låt stå på svag värme i en timma" och "låt degen jäsa".

Min senaste matlagningsinnovation är frozen yoghurt. Ingen krämig, glassliknande variant alltså utan helt enkelt fryst yoghurt. Hur gott som helst! Och lätt som en plätt att göra! Det enda som saknas är väl förfining. Hursomhelst:

Välkommen till Ericas matprogram!




Man tager en yoghurt med valfri smak. Idag blev det en med Granny Smith-äpplen (som antagligen är världens godaste smak) för min del. Ett tips kan vara klassikern jordgubb, som än så länge har imponerat mest på mig i sitt frusna tillstånd.



Ställ in din yoghurt i frysen över dagen. Den klarar sig själv där. Ut och härja - tänk inte på matlagningen.



När det är kväll och du har återvänt till hemmets trygga vrå, ställer du tillbaka den numer frysta yoghurten i kylen. Låt den umgås med sina vänner ett tag!



Efter någon timma sådär - eller tidigare om du känner för det (men då får du vara beredd på att hacka loss yoghurtbitar) - är din yoghurtglass färdig. Hur gott som helst! På riktigt.

Jag har gjort så här i några dagar nu och mår fortfarande prima, så jag tror inte att det ska vara någon fara med att frysa in och sedan till viss del tina upp yoghurten igen. Det är värt ett försök från alla. Friskare - och enklare - efterrätt får man leta efter. Och om man vill att det ska se gott ut också, kan man säkert ta ut yoghurten ur frysen lite tidigare och mixa den till lagom krämig konsistens, men sådana detaljer har jag inget till övers för. Isigt är ju gott!




Kommentarer
Postat av: Moa

Tommy gjorde frusen yougurt igår i sånna där glassformar som man gjorde typ saftisglass i när man var liten och det åt jag nyss.. gottit :3

2010-01-14 @ 00:28:06
URL: http://xelalovesya.blogspot.com
Postat av: Moa

har för övrigt spenderat veckan med att se alla 5 bring it on filmerna x)

2010-01-14 @ 01:00:53
URL: http://xelalovesya.blogspot.com
Postat av: Hanna

Så gott det ser ut!

2010-01-14 @ 08:54:45
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Lady Thirty

mumsigt låter det, speciellt med äppelyogurth :D

2010-01-14 @ 09:31:25
URL: http://ladythirty.blogspot.com
Postat av: Liiv

Ganska smart :)

2010-01-14 @ 12:01:24
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: Ia

åh. du är otroligt söt.

2010-01-15 @ 21:20:14
URL: http://iasbok.blogg.se/
Postat av: Miriam

Om du inte redan gjort det;

prova grapefruktsmaken!

Sannerligen den godaste youghurt jag någonsin äit. Syrlig, inte för sliskig, men ändå söt och hur god som helst. Borde vara ypperlig för ditt recept!;)

2010-01-17 @ 22:48:03
URL: http://www.miriamskafferep.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0