Nutid - Julklappar!

Jag ber om ursäkt för att ni hela tiden slängs mellan dåtid och nutid men jag kan inte riktigt hålla mig till mina egna regler. Så nu är vi i nuet igen!

Tänkte skriva lite om presenter nämligen. Jag älskar presenter! Älskar att ge de där väl uttänkta, perfekta presenterna till folk och älskar självklart att få. Älskar att prata om presenter, att tänka på dem och att göra listor. Sådana där man skriver ned vad man själv vill ha och sådana där man kommer på bra presenter till sina nära och kära. Och igår var det andra gången som jag hörde en jullåt på radion så nu måste det vara OK att prata om julklappar...

Vill nämligen berätta för er vad jag skulle vilja ge bort i julklapp till de blogginnor som jag besöker varje dag... (Klicka på bilderna för att komma till källan.)

En magisk purt-Moa skulle få en ganska liten men välproportionerlig ek med orangea löv att luta sig mot vid alla bokläsartillfällen. Och så skulle hon få en halvmeter bred och nästan tre meter lång, röd halsduk att burra ned huvudet i för att inte frysa med sina böcker ute i höstrusket... (Vi bortser från att en julklapp kräver att hösten är över, jag kan bjuda henne på en resa till något land där det fortfarande är höstväder annars...)



Den färggladaste flickan på jorden, som även går under namnet Hanna, skulle få en lika fägglad kamera med fyra linser att fota sina teaterscener med.



Julia skulle få en Moleskine Pocket Japanese Notebook och en scanner så att hon kunde göra fina inspirationsböcker av alla bilder hon hittar.



Kaffereps-Miriam skulle få en rosdekorerad Robert's Radio att ha i köket när hon bakar sju sorters kakor.



Maria, eller Lady Thirty som hon heter enligt mig, skulle få lokaler i centrala Stockholm där hon kunde sälja tote bags, tavlor och kort och arrangera små vernissager. 

 


Och så Sandra som antagligen varken är stormförtjust i Dolly Parton eller har arbetstider som en traditionell vuxen med heltidsjobb men ändå har blivit synonym med begreppet nio till fem. Hon skulle få en plåtask med små, ihopvikta papperslappar där det stod en sann och unik kärlekshistoria på varenda lapp. Jag tror att hon hade blivit glad. Det hade i alla fall jag blivit.

 


Quietland-Matilda
skulle få följa med mig och Audrey Hepburn till Tiffany's på 60-talet och välja ut precis vad hon ville bland alla tokfina smycken. Och sedan hade hon kunnat få göra en mysig gästkollektion åt dem också, det skulle jag se till. Tror att de har lite brist på ankare och söta tekoppar bland berlockerna nämligen. Men det skulle det bli ändring på efter den här julen minsann!

 


Requiem pour un con-Emma
skulle få ett eget mörkrum att experimentera fram bilder i. Och så hade hon kunnat leka att hon var med i 60-talsfilmen Blow-up på samma gång.

 


Rosett-Linda skulle få ett par vinterkängor från Benetton. För hon har skrivit att hon behöver ett par. Och de från Benetton är fina. 

 


Vintageportalen-Jessica skulle få en egen fototidning att skriva i och fota för. Och alla som tycker om henne skulle köpa den och beundra bilderna om och om igen.

 


Zizzi
skulle få en hel bunt med kuvert och en stämpel som det står "porto betalt" på så att hon slapp lägga ut en massa pengar så fort hon ville skicka någon fin överraskning till någon. Och så skulle hon själv få lite oväntade paket på posten. Fast oregelbundet så att hon blev överraskad varje gång!

 


Så, det var alla julklappar det.

Har ni själva gett bort någon riktigt bra present? Eller kanske fått något som ni inte hade önskat er men som visade sig vara mer än perfekt? Berätta!




Kommentarer
Postat av: Miriam

Åh vad fint, tack så mycket!

Den där radion skulle faktiskt vara riktigt fin i mitt kök...

2009-11-05 @ 13:45:07
URL: http://www.miriamskafferep.blogspot.com
Postat av: Sofia i London

den där cath kidston radion skulle jag också vilja ha! :)

2009-11-05 @ 13:57:04
URL: http://sophedeluxe.devote.se
Postat av: Rebecka

Så himla fint inlägg.

2009-11-05 @ 14:49:22
URL: http://stormsvala.blogspot.com
Postat av: Requiem Pour Un Con

åh. tack för mörkrummet, raringen. vilken fin present! så kan jag ta massvis med fina bilder och skicka till din parisadress.

2009-11-05 @ 14:49:30
URL: http://requiempouruncon.blogg.se/
Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

Åh, tack vad söt du är! Och hallå, klart man vill öppna julklappar - ingen tvekan!



Härligt att ha dig tillbaka nu, har sett fram emot att läsa om dina parisäventyr.



Till dig skulle jag nog ge en balkong med snidesstängsel och utsikt mot Eiffeltornet. Ett litet bord och två stolar skujlle finnas där och varje morgon skulle det duka sig själv med croissanter och baguetter och marmelad.

2009-11-05 @ 15:26:35
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: jessica

oh oh oh. blir alldeles tårögd. så fint. tack!

2009-11-05 @ 17:43:31
URL: http://www.vintageportalen.se
Postat av: Mimmi

Jag vill också ha en julklapp!:)

2009-11-05 @ 18:50:13
URL: http://mimmisresa.blogg.se/
Postat av: Linda

Fy vad söt du är! Vad himla otroligt glad jag blev nu!

Vad kul att är tillbaka!



Puss

2009-11-06 @ 00:28:54
URL: http://rosettflickan.blogspot.com
Postat av: jenny

vilka gulliga julklappar! :D

2009-11-06 @ 01:34:30
URL: http://thevintage.blogg.se/
Postat av: Freja

åh vilket sött inlägg!

2009-11-06 @ 14:12:30
URL: http://bomullsdrommar.blogspot.com
Postat av: Matilda

oj, åh, vad du är fin! tänk om vi hade kunnat fara iväg till 60-talets Tiffany's bara poff sådär, så underbart det hade varit. fantastiskt.

2009-11-06 @ 15:37:33
URL: http://quietland.blogg.se/
Postat av: julia.

re: åh! såklart jag inte kan låta bli att öppna min julklapp! jag älskar ju presenter och typ allt som har med julen att göra. och tack så hemskt mycket för den tjusigaste moleskinen!



okej, här kommer en julklapp till dig från mig:



till dig skulle jag vilja ge en gammaldags nyckel i järn och en ihopvikt lapp med en skattkarta till en hemlig dörr någonstans i paris. när du hittat dörren (som är blå) skulle du upptäcka att nyckeln passar i nyckelhålet. när du öppnat dörren skulle du finna en väldigt fin liten vintage outlet med tjusiga franska klänningar, endast öppen för de med en speciell nyckel.



jag tror att jag skall önska mig en sådan nyckel jag med!



kram!

2009-11-06 @ 17:49:51
URL: http://julia.blogg.se/
Postat av: lady thirty

men åh så fint!

du är ju den allra sötaste!

tack!!!

bästa julklappen :D jag blev så glad att jag sprack :D



kramelikramar i massor till dig!!!

2009-11-07 @ 08:15:23
URL: http://ladythirty.blogspot.com
Postat av: Zizzi

Underbara människa! Tack så mycket! Kramar i massor!

2009-11-10 @ 23:30:59
URL: http://zizzi-zizzi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0