Min önskelista

Så var det dags. Efter att ha funnit inspiration av stadslivet och på Internet samt fundrat både fram och tillbaka har årets önskelista nu blivit tillräckligt lång för att få ett alldeles eget blogginlägg. Tillåt mig att presentera ett antal fina ting som jag gärna skulle finna innanför kartong, julpapper och presentsnöre om en månad och två dagar. Jag har även skrivit upp tinderfaktorn, alltså hur mycket mina ögon tindrar av föremålen. Allt för att förenkla tomtens arbete med att välja ut paket...

Önskelista

♥ En oerhört "ericig" klänning






Mamma såg den här klänningen i tidningen för ett tag sedan, misstänkte att jag skulle tycka om den och mailade över en bild. Hon hade rätt och sedan några dagar tillbaka har jag även drivit en kampanj för att få den i julklapp. Snälla, snälla, snälla mor och far. Kan jag inte få den här klänningen till jul? Snälla!


Tinderfaktor: Den där stjärnan som fåraherdarna såg saknar skärpa i jämförelse.

♥ Fina jumprar



Det finns ett fantastiskt litet företag som heter Jumperfabriken. Där tillverkas nostaligiska plagg i stickade material, bland annat jumpern Doris. Jag har redan en blekrosa (snegla på header-bilden så får ni se) men skulle även trivas hemskt bra i en blå. Jumpern i den pastelligt ljusblå färgen aqua skulle också bli en favorit.

Tinderfakor: Ögon som lyser i kapp med lamporna på Jul på Liseberg.

♥ Plåtask



En fin liten ask att förvara de analoga fotografierna från Diana Mini-kameran i hade minsann inte varit fel. På julafton skulle den även kunna få vara fylld med vackra satinband.

Tinderfaktor: Ett varmt skimmer samt ett linjärt förhållande mellan antal satinband och tindergrad.

♥ Sagolika smycken





Halsband, berlocker och armband - ja, kanske till och med örhängen (fast då får de delvis vara i guld för mina örsnibbar är kräsna och nöjer sig bara med det bästa) som andas lite nostalig och barndom skulle förgylla min jul. Sådana smycken som betyder något och är lite personliga, har små detaljer och får en att utbrista Åh så gulligt! helt enkelt.

Tinderfaktor: Varken guld eller diamanter gnistrar som mina ögon.

♥ Reservoarpenna



Egentligen är det Zak som önskar sig en reservoarpenna men efter att ha gjort lite research på nätet vill även jag ha en. Dessa stylos plumes som de heter på franska är nämligen fantastiskt vackra. Tänk vad fint det skulle vara att skriva alla sina brev med en och samma penna, en reservoarpenna med svart bläck. Allra finast är de som har ett hjärtformat lufthål, som pennorna i Ingrid Bergman-kollektionen från Mont Blanc. Å andra sidan är de i övrigt mer påkostade än smakfulla och kostar väl ett antal tusenlappar så man kanske klarar sig utan det där hjärtat trots allt.

Och till er som vill ge Zak en julklapp: Jag har redan paxat det här med reservoarpennan...

Tinderfaktor: Inte behövs det någon fyr inte! Vi ställer bara flickebarnet här och ber henne att blinka med jämna mellanrum...


♥ Böcker om stickning (och lite virkning)





Som ni känner till är jag för tillfället förtjust i små, nätta jumprar och koftor. Samtidigt har jag all tid i världen. Kanske, och jag skriver kanske för jag kan bli ganska otålig, är det därför en bra idé att lära sig att sticka. Så kan man göra de där drömplaggen helt själv sedan.

Dessa två böcker verkar väldigt fina och även om de antagligen bara skulle bli inspirationsböcker, finns det en liten chans att jag kanske, kanske, skulle lyckas sticka något fint om jag fick dem.

(Ett annat alternativ skulle vara att ge böckerna till mormor istället och sedan med min allra vackraste stämma fråga om hon kunde sticka någonting åt mig. Men det får stå inom parentes.)

Tinderfaktor: Mer lyster i mina ögon än i det mest glänsande garnnystan. Och garnerna med glitter ser så matta ut som vore de ullnystan i bleka naturfärger.

Så, det var min önskelista det. Tills vidare. För listan kommer säkert att bli längre. Men oroa er inte, jag ska minsann hålla er uppdaterade.

Vad önskar ni er i julklapp? Och vad ska ni ge?



Kommentarer
Postat av: Linda

åh så många fina saker! Klänningen är ju to die for!

Tinderfaktorn gjorde min kväll. Urgulligt!

2009-11-22 @ 21:05:04
URL: http://rosettflickan.blogspot.com
Postat av: wire

jag tycker din blogg är alldeles underbar, speciellt headern. blev helt kär i den

2009-11-22 @ 21:08:41
URL: http://wiretowire.blogg.se/
Postat av: Linda

sv; Den är absolut på min önskelista! Fast jag kommer inte fira jul i år, så jag får inte heller några julklappar.

2009-11-22 @ 23:24:33
URL: http://rosettflickan.blogspot.com
Postat av: Felicia

Oj vad mycket fint! Jag önskar mig muminmuggar från arabia. Jag fick en jättesöt i julklapp förra året och nu kan jag inte få nog!

2009-11-22 @ 23:46:51
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Lady Thirty

vilka finfina saker du önskar dig!

hoppas du får allihop.

jag har inte gjort min lista än, men snart så :)

vad jag ska ge är en hemlis ;)

2009-11-23 @ 09:21:34
URL: http://ladythirty.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åh, önskelistor är så himla bra! Speciellt sådana med bilder, då blir man så sugen på att skriva en egen. Jag har funderat på att göra det i evigheter, men det blir bara aldrig av att jag sätter mig och gör det ordentligt.

Till min lillasyster ska jag ge godis i en fin låda - hon äter nämligen bara godis på julafton - och till min lillebror ska jag ge en bok. Till min pojkvän har jag som sagt ingen aning om vad jag ska ge.

2009-11-23 @ 17:55:36
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

Åh, vilka klänningar! Älskar den med kragen! Var kommer de ifrån om man får fråga? Kram kram!

2009-11-23 @ 22:03:56
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0